دکتر عبدالرضا نوروزی چاکلی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، شیراز، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، رازی کرمانشاه، آزاد اسلامی، صنعتی امیرکبیر، بوعلی سینای همدان، تبریز، علم و صنعت ایران و علوم پزشکی شیراز، چهارده دانشگاه ایرانی هستند که در میان چهارهزار و ۱۲۲ دانشگاه جهان دارای رتبه شدند.
وی اظهارداشت: در رتبه بندی که بر روی آنها صورت گرفت هرکدام به ترتیب در رتبه های یک هزار و ۱۱۵، یک هزار و ۵۰۲، یک هزار و ۵۶۴، یک هزار و ۶۱۸، دو هزار و ۴۳، دو هزار و ۱۰۹، دو هزار و ۱۱۴، دو هزار و ۱۸۰، دو هزار و ۲۸۶، دو هزار و ۲۹۰، دو هزار و ۴۲۹، دو هزار و ۷۱۲، دو هزار و ۷۴۶ و سه هزار و ۹۸ قرار گرفته اند.
مدیر گروه علم سنجی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: این رتبه بندی بر اساس اطلاعات نمایه شده دوره ۱۰سال و دو ماهه اول ژانویه ۲۰۰۰ تا ۲۸ فوریه ۲۰۱۰ صورت گرفته که در اول ماه می سال ۲۰۱۰(۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۹)، توسط پایگاه ESI روزآمد سازی شده است.
وی گفت:‌ پایگاه ESI رتبه دانشگاههای جهان را در بازه های زمانی تقریبیِ ۱۰ ساله و در ۲۲ حوزه موضوعی خاص و همچنین در تمامی حوزه های موضوعی مشخص می کند.
نوروزی ادامه داد: در رتبه بندی دانشگاههای جهان براساس تعداد استنادها در ISI نیز چند دانشگاه کشور در برخی از حوزه های موضوعی و همچنین در کل حوزه های موضوعی حضور داشته اند.
وی درخصوص رتبه دانشگاههای کشور بر اساس تعداد استنادها در حوزه شیمی گفت: دانشگاههای شیراز، تهران، رازی کرمانشاه، صنعتی شریف، بوعلی سینای همدان، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، آزاد اسلامی، علوم پزشکی شهید بهشتی و تبریز، درمیان ۹۱۰ دانشگاه جهان که رتبه بندی بر روی آنها صورت گرفته است، به ترتیب در رتبه های ۴۸۰، ۵۹۰، ۶۱۰، ۶۴۰، ۶۴۴، ۷۰۳، ۷۳۵، ۷۹۱، ۸۴۷ و ۸۵۳ قرار گرفته اند.
به گفته وی در حوزه پزشکی بالینی، دانشگاههای علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی شیراز و دانشگاه تهران، در میان دو هزار و ۹۷۸ دانشگاه جهان که رتبه بندی بر روی آنها صورت گرفت، به ترتیب در رتبه های یک هزار و ۱۸۸، دو هزار و ۱۴۵، دوهزار و ۲۰۳ و دوهزار و ۹۰۷ قرار گرفته اند.
مدیرگروه علم سنجی مرکزتحقیقات سیاست علمی کشور در پایان گفت: در حوزه داروشناسی و سم شناسی هم دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه کشور است که در میان ۳۷۹ دانشگاه جهان که رتبه بندی بر روی آنها صورت گرفته، در رتبه ۳۷۴ قرار دارد.

منبع: ایرنا