بیانات حجت الاسلام سید احمد خمینی در دیدار با مسؤولان امنیت داخلی وزارت اطلاعات ۱۸/۷/۱۳۷۳

06387_438

بسم الله الرحمن الرحیم

از تلاش شما سربازان گمنام امام زمان (عج) برای حفظ امنیت و ثبات داخلی قدردانی می‌کنم. امروز وضع امنیتی کشور خوب است و با همسایگان قابل مقایسه نیست. باید با گروههای آشکار و پنهان که ثبات و امنیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را تهدید می‌کنند امام گونه برخورد کنیم و اجازه ندهیم تحت عناوین فریبندة متخصص ولو غیر متعهد، سرمایه داران بزرگ که مسلماً در بین آنها جاسوس‌ها هم هستند، برای گردش چرخهای اقتصاد کشور در بدنة نظام نفوذ کنند.

اینجانب چند سال قبل هشدار دادم که مذاکره با سرمایه داران بزرگ برای به گردش درآوردن چرخ اقتصاد کشور خطر بزرگی برای انقلاب است. امروز هم سر منشأ گرانی و اخلال در امور را نفوذ سرمایه داران بزرگ در پیکرة اقتصاد کشور می دانم. ما اگر بخواهیم با کسبة جزء و خرده فروشان برخورد کنیم به بیراهه خواهیم رفت.

باید با تروریست‌های اقتصادی و سرمایه داران وابسته به خارج بشدت برخورد کنیم. آنها کسانی هستند که خود و ایادی متخصص‌شان در رشته‌های مختلف در ارگان‌های اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی نفوذ کرده‌اند و در مواردی با نفوذ در دستگاههای دولتی عملکرد انقلابی نظام و فرزندان امام را زیر سؤال می‌برند. در کارخانه‌ها و ادارات همة تلاش خود را می‌کنند تا مردم را نسبت به نظام اسلامی و انقلاب بدبین کنند.

شعاع‌عملکرد تروریست‌های اقتصادی وسیع‌تر از گروهک‌های محارب است. یک تروریست منافق ممکن است چند نفر را از بین ببرد، اما تروریستهای اقتصادی همة ملت ایران را هدف قرار داده اند. اگر ما با ریشه های فاسد برخورد جدی نکنیم با شعار و برخورد با معلول‌ها به نتیجة مطلوب نمی‌رسیم.

باید عواملی را که موجب نارضایتی مردم هستند دقیقاً شناسایی و با آنان برخورد قانونی کنیم. با ساده نگری و مبارزه با معلول‌ها از فشار بر مردم کاسته نمی‌شود. باید مشکلات و نارسایی‌های اقتصادی و فرهنگی را ریشه یابی کرد و قبل از آنکه مشکل به معضل حاد و درجه یک جامعه تبدیل شود به فکر چاره باشیم.

از اول گفتیم که اینگونه سرمایه داران به غیر از منافع شخصی به چیزی معتقد نیستند. چون جو عمومی کشور مذهبی است با یک ته ریش و تسبیح، خود را «مسلمان دو آتشه» جا می زنند و به کار خودشان مشغول می شوند. اینکه در ادارات فساد و رشوه خواری است به این علت است که ما از اول برخورد قاطعی با اینگونه افراد نداشته ایم.

وقتی می بینید عده ای بی ضابطه و از برخورد آرام نظام سوء استفاده کرده وارد کشور می شوند، اموالشان را پس می گیرند و به راحتی فعالیت‌های گذشته خود را ادامه می دهند و کم کم به صورت شبکه های حرفه ای وارد مراکز اقتصادی و تولیدی، ادارات و دانشگاهها می شوند باید انتظار داشت که جوانهای انقلابی که تا دیروز در برابر گلوله های دشمن می ایستادند امروز بی تفاوت شوند.

حذف حصارهای خود سانسوری لازمة تحقق جامعة سالم است. مردم ما، انقلاب، نظام، امام، رهبر و کشورشان را دوست دارند. بنابراین لازم است در کمال آزادی حرفشان را بزنند. این جوّی که درست کرده‌اند و مردم را از دستگاه اطلاعات می ترسانند به مصلحت انقلاب و نظام نیست. نباید این جو باشد. چرا مطبوعات و نمایندگان مجلس بعد از موضع رئیس محترم جمهوری جرأت پیدا می کنند و حرف دلشان را بیان می کنند! همین حرفها را که قبل از سخنرانی رئیس جمهور می دانستند، چرا نمی گفتند. در یک جامعة سالم و اسلامی مردم هرگز دچار خودسانسوری و ترس نمی شوند. سعی کنید مردم را تشویق و تهییج کنید تا حرفشان را بزنند. باید این شجاعت را در افراد ایجاد کنیم که اگر وزیری مرتکب اشتباه شد همه بتوانند عملکرد او را نقد و بررسی کنند، امام جمعه، نویسنده و روزنامه نگار و مردم کوچه و بازار به او اعتراض کنند، چرا که وجدان عمومی بهتر از هر فردی واقعیتها را می فهمد.

این مسئله که هر انتقادی را تضعیف دولت و نظام بدانیم دقیقاً بعکس است. تذکر دلسوزانه و انتقاد موجب می‌شود که قبل از اینکه مشکل به معضل تبدیل شود، راهیابی و حل گردد و احتیاج به بسیج عمومی نشود.

ما این جو را که :‌«اطلاعات نمی گذارد مردم و رسانه‌ها حرف‌خودشان را بزنند» باید بشکنیم. دستگاه اطلاعات به ضد انقلاب، نفوذی، منافق و سلطنت طلب اجازة ابراز وجود نخواهد داد، ولی باید از خدا بخواهد که رسانه های عمومی حرف مردم را بزنند و واقعاً هم می خواهد.

این همه انسان‌های والا و مخلص برای تحقق اهداف انقلاب و نظام مقدس اسلامی شهید شدند، ما نباید اجازه بدهیم که زمینة جامعه به گونه‌ای شود که خدای نخواسته مردم دلسرد شوند. آدم واقعاً دلش می سوزد که همان گرفتاریهای اول انقلاب دوباره گریبانگیر ملت شریف ایران شود.

امروز در قضیة مبارزه با گرانی کاری نکنیم که مردم فکر کنند ظرف چند روز ارزانی بر جامعه حاکم می شود. ارزان شدن اجناس ممکن است ماه  ها طول بکشد. باید در این مبارزه سخت سعی کنیم. قولی ندهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم تا خدای نخواسته چند ماه دیگر مردم فکر کنند دولت در این مبارزه شکست خورده است. این معضل بزرگ اجتماعی و اقتصادی باید در مبارزه با ریشه های فاسد بتدریج حل شود.

خاطرات ده ساله

در اخبار داخلی، موضعگیری و انتقاد شدیداللحن حجت الاسلام آقای حاج سیداحمد خمینی خبر مهمی بود. سخنان ایشان در رسانه های داخلی و خارجی انعکاس گسترده ای داشت. صحبت‌های ایشان چند محور داشت:

۱٫ ما نباید تابع سیاست‌های اقتصادی درهای باز غرب باشیم.

۲٫ از موقعی که سرمایه‌داران تحت لوای بخش خصوصی به تخریب اقتصادی مشغول هستند، هر روز سنگی در مقابل توان اقتصادی مردم مظلوم و مستضعف انداخته‌اند.

۳٫ یک عده سرمایه‌دار زالوصفت به این بهانه که اقتصاد دولتی مضر است، به حال خود رها شده و به جان این ملت افتاده‌اند.

۴٫ اگر با سرمایه‌داران، همانند منافقین برخورد می‌کردیم، اوضاع کشور به این صورت درنمی‌آمد.

رسانه‌های خارجی این سخنان را مخالفت با سیاست‌های دولت آقای هاشمی تلقی کرده و روی آن داستان سرایی کرده اند. هر چند ظاهر این مطالب مخالفت با سیاست‌های دولت آقای هاشمی است ولی نه آن طور که در رسانه‌های خارجی بزرگ شد.»( روز سه شنبه ۵ مهر ماه ۱۳۷۳)

آقای هاشمی قدری گرفته به نظر می رسید. احتمال می‌دهم به دلیل نوع موضع‌گیری‌هایی که این روزها برخی شخصیت‌ها و روزنامه‌ها درباره کارنامه دولت داشته‌اند، خوشحال نیست.»(چهارشنبه ۶ مهر ماه ۱۳۷۳)

منبع: نشریه حیات، بسیج دانشجویی امام صادق(ع)، شماره 2