پنج‌شنبه 01 جولای 10 | 16:40

جهان در هفته‌ای که گذشت -۲

رهبران بیست کشور در مورد مسائل مورد بحث از جمله شیوۀ مقابله با کسری بودجۀ کشورهای عضو، وضع مالیات بر عملیات بانکی و بالابردن ارزش “یوان”، واحد پول چین به توافق یا تصمیمی ملموس و قاطع نرسیدند.


کنگره آمریکا طرح تحریم مضاعف ایران را تصویب کرد

بی بی سی – مجالس نمایندگان و سنای آمریکا طرح تحریم فراگیر ایران را با هدف وارد کردن فشار بر صنایع انرژی و بانکداری ایران و همچنین “ناقضان حقوق بشر” در این کشور تصویب کردند.
این طرح که با هدف وارد کردن فشار بر جمهوری اسلامی برای تغییر در برنامه های اتمی این کشور تصویب شده مشخصا بخش های انرژی و بانکداری ایران را هدف قرار داده و از جمله دامنه تحریم شرکت های سرمایه گذار در ایران، به ویژه در صنایع نفت و گاز این کشور، و تامین کنندگان تجهیزات محدود کننده آزادی اطلاع رسانی را گسترش می دهد.

کنگره، اشخاص حقیقی یا حقوقی، اعم از شرکت های نفتی، بیمه، موسسه های اعتباری یا بانک هایی را که به هر نحوی مبلغی بیش از بیست میلیون دلار در سال در “منابع نفتی ایران” سرمایه گذاری کنند هدف تحریم های ایالات متحده قرار می دهد.

کنگره برای اولین بار صادرات و فروش “فرآورده های نفتی تصفیه شده” به ایران، شامل بنزین، گازوئیل و سوخت موتور جت را تحریم کرده است.

بر اساس این مصوبه، هر شرکتی که از طریق فروش “فرآورده های نفتی تصفیه شده” به ایران عوایدی معادل یک میلیون دلار یا بیشتر کسب کند و یا در طول یک سال به تدریج به تامین از این فرآورده ها به ارزش بیش از پنج میلیون دلار به ایران مبادرت ورزد مشمول تحریم های آمریکا قرار می گیرد.

بخش دیگری از این مصوبه به تحریم شرکت هایی اختصاص دارد که ابزار و تجهیزات قابل استفاده علیه آزادی اطلاع رسانی را هدف قرار داده و مواردی مانند فروش امکانات فیلترینگ اینترنت و شنود مکالمات و تماس های تلفنی را نام می برد.

شرکت های خارجی تامین کننده این نوع ابزار و وسایل با محدودیت هایی در عقد قراردادهای عمده دولتی و دسترسی به سایر امکانات مالی موسسات آمریکایی مواجه می شوند.
كاخ سفيد بايد قبل از تعطيلات 4 ژوئيه اين لايحه را امضاء و يا وتو كند. در صورت امضاي آن توسط اوباما اين لايحه به قانون لازم الاجرا تبديل خواهد شد.
کنگره به اوباما اجازه داده است که در صورت صلاحدید، تحریم های تصویب شده علیه شرکت های متعلق به کشورهای “همکاری کننده علیه ایران” را، البته به شکل مورد به مرود، حداکثر تا دوازده ماه به اجرا نگذارد.

حقوق بشر

قانونگذاران در بند ۱۰۵ طرح مصوب خود، رئیس جمهوری آمریکا را موظف کرده اند که حداکثر ظرف نود روز پس از امضای این مصوبه، طی گزارشی، اسامی مقام ها یا افرادی در ایران را که مسوول صدور دستور، اجرا یا هدایت اقداماتی در “نقض جدی حقوق بشر” پس از وقایع انتخابات خرداد ۸۸ ایران بوده اند به آگاهی کنگره برساند و در این زمینه، به گروه انصار حزب الله و بسیج اشاره کرده اند.

براساس این مصوبه، گزارش رئیس جمهوری در این زمینه باید در وبسایت وزارت امور خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا منتشر و اسامی افراد مندرج در این گزارش به فهرست اشخاص تحت تحریم اضافه شود.

مصوبه کنگره ایالات متحده از دولت این کشور می خواهد که برای مقام های ایران که “ناقض جدی حقوق بشر” تشخیص داده می دهد ویزا صادر نکند و در صورت امکان، به مسدود کردن دارایی های آنها مبادرت ورزد.

کنگره همچنین خواهان افزایش بودجه وزارت امور خارجه آمریکا برای اطلاع رسانی بیشتر درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و به ویژه درباره وقایع پس از انتخابات خرداد ۸۸ شده است.

احتمال متوقف شدن تحویل فراورده های نفتی به ایران از سوی “توتال”

خبرگزاری فرانسه – به نوشتۀ “فایننشال تایمز”، شرکت فرانسوی توتال با به اجرا درآمدن تحریم های تصویب شده در کنگرۀ آمریکا علیه ایران، تحریم هائی که لازم الاجرا شدنش منوط به امضای باراک اوباست، گروه فرانسوی توتال به تحویل فراورده های نفتی به ایران پایان خواهد داد.

روزنامۀ انگلیسی “فایننشل تایمز” (Financial Times) درشمارۀ دوشنبه خود نوشت پس از تصویب تحریم های جدید ایالات متحدۀ آمریکا و اعمال این تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران، گروه نفتی “توتال” فرانسه تحویل فراورده های نفتی به ایران را متوقف خواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه ضمن مخابرۀ خبر روزنامۀ انگلیسی این نکته را اضافه می کند که مقامات “توتال” در پاریس از اظهار نظر در مورد این خبر خودداری کرده اند.

این خبرگزاری در دنبالۀ گزارش خود یادآور می شود که “توتال” درماه آوریل، در گزارش سالانۀ خود اعلام کرده بود که اعمال تحریم های جدید علیه ایران، تحریم هائی که واشنگتن آن را پیش بینی کرده است، پیامدها و آثاری نامساعد بر سود این گروه خواهد داشت.

این تحریم ها که به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه مکمل تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود، به ویژه اختلال در روند تأمین فراورده های نفتی مورد نیاز ایران را هدف گرفته است.
خبرگزاری فرانسه در پایان می نویسد شرکت های بزرگ نفتی بین المللی فعال در ایران چون “شل”، “توتال” یا “استات اویل” در حال خروج تدریجی از ایران هستند.

پایان کار کنفرانس سران گروه 20

خبرگزاری فرانسه – رهبران بیست کشور در مورد مسائل مورد بحث از جمله شیوۀ مقابله با کسری بودجۀ کشورهای عضو گروه، وضع مالیات بر عملیات بانکی و بالاخره بالابردن ارزش “یوان”، واحد پول چین به توافق یا تصمیمی ملموس و قاطع نرسیدند.

کنفرانس سران بیست کشور جهان، مرکب از هشت کشور بزرگ صنعتی جهان و دوازده کشور دیگر که از آنان به عنوان کشورهای نوظهور یا نوخاسته یاد می شود یکشنبه در “تورنتو” در کاناد با صدور بیانیه ای مشترک به کار خود پایان داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، در این کنفرانس ، رهبران این بیست کشور در مورد مسائل مورد بحث از جمله شیوۀ مقابله با کسری بودجۀ کشورهای عضو گروه، وضع مالیات بر عملیات بانکی و بالاخره بالابردن ارزش “یوان”، واحد پول چین به توافق یا تصمیمی ملموس و قاطع نرسیدند.

در گردهمائی تورنتو توافق شد که هر یک از کشور های عضو گروه هرطور که صلاح می داند برای این مشکلات بر مبنای شرایط مستولی بر کشور خویش چاره اندیشی کند.

توضیح: بحران مالي آمريكا در سال ‪ ،۲۰۰۸‬رئيس جمهوري اين كشور (جرج بوش) را به استمداد از گروه ‪ ۲۰‬براي برگزاري نشستي اضطراري در واشنگتن واداشت و به اين ترتيب، روند ارتقاي اين گروه و ايفاي نقشي مهم تر در عرصه جهاني آغاز شد.‬‬

تشكيل گروه بيست، به واقع، در حكم منحصر بفردترين ابتكارات در حاكميت جهاني پس از پايان جنگ سرد محسوب مي‌شود. برخلاف ساير نهادهاي بين‌المللي مانند شوراي امنيت سازمان ملل و …، اين گروه تنها مجمع بين‌المللي است كه نقش آفرينان كشورهاي بزرگ توسعه يافته و در حال توسعه جهان در شرايطي كاملا برابر در كنار هم به گفت وگو و تبدل نطر مي‌پردازند.
آمريكا، اتحاديه اروپا، فرانسه، بريتانيا، آلمان، ايتاليا، چين، ژاپن، روسيه، عربستان سعودي، اندونزي، استراليا، تركيه، برزيل، آرژانتين، كانادا، هند، كره جنوبي، آفريقاي جنوبي و مكزيك اعضاي اين گروه هستند.

سیاست خارجی جدید انگلیس اعلام شد
ایجاد هویت جدید برای خروج از انزوای جهانی

سیاست روز- وزیر خارجه انگلیس ضمن اعلام سیاست‌خارجی جدید این کشور با محوریت ایجاد هویت جدید از یک نظم جدید جهانی که در آن لندن هم پیمانان استراتژیک جدیدی را در سراسر جهان برای خود ایجاد می‌کند، خبر داد.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس در گفت‌وگو با روزنامه دیلی تلگراف از اهدافش برای تغییر سیاست فرا مرزی چند دهه‌ای انگلیس سخن گفت.
ویلیام هیگ خاطر نشان کرد که انگلیس باید یک هویت جهانی جدید متمایز که تمرکز بیشتر آن بر روابط با کشورهایی نظیر هند،‌ برزیل‌، شیلی و کشورهای حوزه خلیج [فارس] باشد برای خود ایجاد کند.

به گفته وزیر خارجه انگلیس لازم است لندن به دنبال هم پیمان حیاتی با یکسری کشورها باشد که همکاری‌هایی در زمینه تجارت، آموزش‌، فرهنگ،‌ ورزش، ‌دیپلماسی و حتی عملیات‌های نظامی مشترک میان طرفین ایجاد شود.

پی آمدهای تحریم‌های مضاعف ایران

دیپلماسی ایرانی- تحریم‌های مضاعف هفت مشکل برای ایران فراهم می کند:
۱- خرید تجهیزات با مشکل مواجه می شود.
۲- قیمت تجهیزات مورد نیاز به مراتب افزایش می یابد.
۳- موارد مذکور موجب تأخیر در اجرای پروژه‌های صنعت انرژی ایران می‌شود.
۴- کاهش درآمدهای نفتی را به همراه دارد.
۵- به بهره برداری ایران از مناطق مشترک با قطر، عراق و همچنین در دریای خزر آسیب می رساند.
۶ موجبات کاهش شدید پروژهای مهم پارس جنوبی در عسلویه را فراهم می کند.
۷- مستقیم و غیرمستقیم بر کمیت اشتغال در ایران تاثیر خواهد گذاشت.

قانون تحریم جدید گنگره آمریکا؛ شرکت‌هایی را که با صنعت پتروشیمی و پالایشگاه‌های ایران ارتباط دارند و از آنها حمایت‌های مالی یا فنی می کنند را تحریم خواهد کرد. بدین ترتیب این شرکتها از حضور در بازارهای بورس آمریکا یا اخذ وام از بانک صادرات – واردات این کشور و دریافت قراردهای کلان از دولت فدرال منع خواهند شد. لذا اغلب شرکت‌های بزرگ نفتی نظیر شل، بی پی، توتال و انی برای حفظ منافع کلان تجاری خود، مجبور به پیروی از تحریم‌های مضاعف اروپا و آمریکا علیه ایران می شوند.

ايران خريد گاز از جمهوري آذربايجان را افزايش مي‌دهد

وزير امور اقتصادي و دارايي ايران در گفتگو با يك خبرگزاري جمهوري آذربايجان اعلام كرد كه ايران قصد دارد حجم عظيمي گاز از جمهوري آذربايجان خريداري كند.
به گزارش خبرگزاري ايتارتاس از باكو ، شمس‌الدين حسيني در گفت و گو با خبرگزاري ترند آذربايجان گفت: با امضاي قرارداد خريد ‪ ۵‬ميليارد متر مكعب گاز آذربايجان در سال موافقت كرده ايم.‬
وي خاطر نشان كرد كه گاز آذربايجان را مي‌توان در مجتمع‌هاي پتروشيمي ايران، فراوري كرد.
وي ضمن دعوت از شركت‌هاي آذربايجاني براي مشاركت در خصوصي‌سازي پالايشگاه هاي ايران، افزود: براي همكاري با آذربايجان در احداث كارخانه‌هاي پتروشيمي در ايران آماده هستيم.
در حال حاضر، آذربايجان در سال ‪ ۵۰۰‬ميليون متر مكعب گاز به ايران عرضه مي كند. اين كشور به روسيه، گرجستان و تركيه نيز گاز صادر مي‌كند. روسيه در سال ‪ ۲۰۱۰‬يك ميليارد مترمكعب گاز از آذربايجان خريداري مي‌كند و اين حجم در سال ‪ ۲۰۱۱‬دو برابر مي‌شود.‬‬‬

همه‌پرسی قرقیزستان با رای به «دموکراسی پارلمانی» پایان یافت

رادیو فردا – رئیس دولت انتقالی قرقیزستان اعلام کرد مردم این کشور در همه‌پرسی روز یکشنبه به نظام پارلمانی رای داده‌اند.

رزا اتونبایوا، رئیس دولت انتقالی قرقیزستان، روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری در بیشکک گفت: «قانون اساسی جدید جمهوری قرقیزستان، به تایید رسید.»

همه‌پرسی در این کشور آسیای میانه در حالی برگزار شده است که تنها دو هفته پیش درپی درگیری‌های قومی در جنوب این کشور صدها نفر کشته و هزاران نفر بی‌خانمان شدند.

بدین ترتیب رزا اتونبایوا، نخستین زنی خواهد بود که رهبری یک کشور آسیای مرکزی را به دست می‌گیرد؛ قرار است رزا اتونبایوا تا پایان سال ۲۰۱۱ ریاست دولت انتقالی قرقیزستان را برعهده داشته باشد.

در همه‌پرسی روز یکشنبه تغییر در قانون اساسی قرقیزستان به رای گذاشته شد؛ در قانون اساسی جدید، قدرت از رئیس جمهوری به نخست‌ وزیر انتقال می‌یابد.

طبق قانون اساسی جدید، انتخابات پارلمانی هر پنج سال یک بار در قرقیزستان برگزار می‌شود و مدت ریاست جمهوری یک دوره شش ساله خواهد بود.

به گفته رزا اتونبایوا، در همه‌پرسی روز یکشنبه ۶۵ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند.

رزا اتونبایوا، سفیر پیشین قرقیزستان در ایالات متحده و بریتانیا بود که در ماه آوریل، پس از شورش مخالفان، قدرت کورمانبک باقیف، رئیس جمهوری پیشین، را تصاحب و خود را رئیس دولت انتقالی اعلام کرد.

کورمانبک باقیف، رئیس جمهوری پیشین، که هم‌اکنون در بلاروس بسر می‌برد این انتخابات و نتایج برآمده از آن را نپذیرفته است.

همه‌پرسی روز یکشنبه، از سوی سازمان ملل، روسیه و ایالات متحده مورد حمایت قرار گرفته است.

اگر قانون اساسی جدید قرقیزستان به اجرا درآید این کشور نخستین دموکراسی پارلمانی در منطقه آسیای میانه خواهد بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.