سه‌شنبه 22 می 12 | 11:01

ردپای موساد در مرگ حسین التریکی

عمر الشاهد از چهره‌های برجسته جریان ملی تونس مرگ «حسین التریکی» مبارز و نویسنده ضدصهیونیسم تونسی را مشکوک و در هاله‌ای از ابهام دانست و گفت: تریکی همواره از سوی صهیونیست‌ها تهدید به مرگ شده بود.


«حسین التریکی»، مبارز و نویسنده ضدصهیونیسم تونسی بیست و دوم اردیبهشت ماه گذشته هنگام بازگشت از نماز بر اثر یک حادثه رانندگی مشکوک در آرژانتین جان خود را از دست داد.

این مبارز که بار‌ها علیه استعمار کشور‌های غربی به ایراد سخن پرداخته بود، گسترش صهیونیسم جهانی را خطری بزرگ و چالشی جدی برای مردم منطقه و جهان توصیف کرده بود.

التریکی با تردید درباره افسانه هولوکاست، آن را ابداع صهیونیسم جهانی دانسته که هدف آن تسلط و سیطره بر جهان است.

وی دراین باره تاکید می‌کند: صهیونیست‌ها هربار درباره هولوکاست آمار و اطلاعات متفاوتی ارائه می‌کنند. آن‌ها یکدفعه می‌گویند هولوکاست ۲ میلیون قربانی داشته و بار دیگر معتقدند این آمار ۶ میلیون نفر است.

«عمر الشاهد» ‌ یکی از چهره‌های برجسته جریان ملی تونس و سردبیر روزنامه المستقبل العربی این کشور درباره شخصیت این مبارز ضد صهیونیسم و مواضع وی در حمایت از موضوع فلسطین گفت: حسین التریکی در طول عمر بابرکت خود خدمات شایانی را به اسلام و مسلمین تقدیم کرد.

الشاهد درباره مبارزات انقلابی التریکی گفت: التریکی در سال ۱۹۳۸ و در حالی‌که بیشتر از ۲۳ سال نداشت، به حزب «الحر الدستوری» (آزادی بر اساس قانون) تونس پیوست وی در سال ۱۹۴۷ در دادگاه‌های استعمار فرانسوی، به خاطر فعالیت مسلحانه برای آزادی درچارچوب گردان‌های مقاومت حزب آزادی بر اساس قانون به رهبری «حبیب بورقیبه» به اعدام محکوم شد.

التریکی به دنبال استقلال تونس در سال ۱۹۵۶ ازحبیب بورقیبه، نخستین رئیس جمهور این کشور به دلیل تجاوزات وی از حدود اسلام و اتخاذ سیاست‌های منحرف فاصله گرفت و به رقیب او «صالح بن یوسف» نزدیک شد. وی وارد جنبش عربی متأثر از انقلاب جمال عبدالناصر و قومیت‌گرایی عربی شد و به جناح راست جنبش قانون اساسی تونس گرایش پیدا کرد.

بورقیبه در سال ۱۹۵۷ برای پاکسازی رقیبان و انتقام از التریکی وی را به اعدام محکوم کرد ‌ اما پیش از اجرای حکم در ماه نوامبر‌‌ همان سال پیاده از طریق صحرا به لیبی گریخت و سپس به قاهره رفت در آنجا در ارتباط دائم با جمال عبدالناصر، رئیس جمهور وقت مصر بود.

التریکی پس از آن به عنوان نماینده دفتر اتحادیه عرب در آمریکای لاتین به بوینس آیرس پایتخت آرژانتین رفت و در آنجا با نوشتن مقالات و کتاب‌ها اقدامات گسترده‌ای را در شناساندن قضیه فلسطینی و اشغالگری صهیونیست انجام داد.

به گفته سردبیر روزنامه المستقبل تونس، التریکی دوست صمیمی هوگو چاوز نیز بود که در سخنرانی‌های رسمی‌اش پیوسته از وی سخن می‌‌گفت و لولا داسیلوا، رئیس جمهور سابق برزیل و دیگر شخصیت‌های انقلابی آمریکای لاتین نیز از دوستان وی بوده‌اند.

عمر الشاهد درباره اقامت طولانی‌مدت التریکی در آرژانتین و فعالیت‌های ضدصهیونیستی وی در این کشور با وجود نفوذ بالای دستگاه جاسوسی موساد در آنجا گفت: آرژانتین در آن زمان یکی از پایگاه‌های اصلی فعالیت‌ صهیونیست‌ها بوده است و این یکی دیگر از عوامل پررنگ شدن نقش وی در حمایت از قضیه فلسطین بود به گونه‌ای که التریکی توانست مسائل امت اسلامی را در این کشور پایه‌ریزی کند و آرژانتین از معدود کشورهای جهان است که قرآن کریم را به زبان اسپانیایی ترجمه کرده است.

فعالیت‌های التریکی تا جایی پیش رفته بود که سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی حکم اعدامش را صادر کرد و بار‌ها در مناطق مختلف آمریکای جنوبی برای اجرای آن تلاش کرد، اما موفق به اجرای آن نشد.

حسین التریکی در دوران زمامداری زین العابدین بن علی بر تونس نیز به دلیل ظلم و بی‌عدالتی‌های این دیکتاتور در آرژانتین به سر می‌‌برد به گونه‌ای که از سوی رسانه‌های عربی به ویژه شبکه‌های حوزه خلیج فارس و رسانه‌هایی که به موازات رژیم صهیونیستی و در راستای منافع آمریکا و غرب کار می‌کنند مورد بایکوت خبری قرار گرفته بود.

عمر الشاهد تاکید کرد: التریکی به دلیل مبارزاتش در راستای حمایت از قضیه فلسطین و آزادی‌خواهی در جهان مورد احترام زیادی در آمریکایی لاتین قرار داشت و با رهبران کشورهای این منطقه نیز روابط فعالی داشت.

الشاهد اخبار حاکی از مشکوک بودن مرگ وی بر اثر حادثه رانندگی را تایید کرد و گفت مرگ التریکی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد چرا که وی همیشه به ما می‌گفت که از سوی جاسوس‌های رژیم صهیونیستی تحت پیگرد قرار دارد چون همواره نقشه‌های این رژیم برای آینده منطقه را برملا می‌کرد. بنابراین همواره مورد دشمنی واقع بود به ویژه در آرژانتین که جاسوسان صهیونیست زیادی در آنجا جولان می‌دهند همواره تهدید به مرگ شده بود.

سردبیر روزنامه المستقبل تونس همچنین گفت التریکی در آخرین کتاب خود با عنوان «این فلسطین است رژیم صهیونیستی چیزی در بساط ندارد» به جامعه آرژانتین و نقش لابی صهیونیستی در آنجا پرداخت و همواره تاکید داشت که بین یهودیت از ادیان آسمانی با صهیونیسم رژیم اشغالگر و نژادپرست تفاوت وجود دارد و به خاطر همین دفاع از قضیه فلسطین با صهیونیست‌ها در مناقشه بزرگی وارد شد

به گفته عمر شاهد، حسین التریکی نمونه یک انسان مبارزه، صاحب عقیده، هوشمند و مدرن تا زمان مرگش بود و با وجود کهولت سنی که داشت همواره از حضور در مناسبت‌های سیاسی استقبال می‌کرد و در سخنوری بی‌نظیر و از فصاحت کلامی زیادی برخوردار بود و همواره این سخن را بر زبان می‌آورد که «ریشه همه اتفاقات دنیا به مساله فلسطین ختم می‌شود» و همواره به جوانان تونسی و عرب توصیه می‌کرد که «فلسطین جهت و قبله است».

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.