مجید علیزاده، کارشناس فضای مجازی و سایبری چندی پیش در همایش سراسری مدیران هیئات رزمندگان اسلام به موضوع بررسی فضای مجازی و سایبری در اشاعه فرهنگ عاشورای، تشریح فرهنگ و سبک زندگی غرب در فضای مجازی پرداخت.
وی با اشاره به آسیبهای فراوانی که امکان دارد هر فرد از هر قشری را در این فضا گرفتار کند، افزود: گزارشهای پلیس فتا از همه کسانی که در این حوزه میتواند، آسیب پذیر باشد، یاد میکند.
کارشناس فضای مجازی و سایبری گفت: دشمن برای حوزه فضای مجازی سرمایه گذاری فراوانی کرده و با استفاه از توانمندیهای خود از جمله نوع جدید از استعمار (استعمار دیجیتال و استعمار اطلاعاتی) تصمیم دارد تا به دایت افکار عمومی بپردازد.
وی تصریح کرد: از منظر آمریکا به عنوان دارنده فضای برجسته اینترنت کسی میتواند، رییس دنیا در زمان حاضر باقی بماند که اطلاعات بیشتر را داشته باشد و به همین علت است که آنها اجازه حضور هیچ کس به غیر از خود را در این فضا نمیدهند و دیگران فقط در نقش مصرف کننده دادههای آنها هستند.
علیزاده از دیپلماسی رسانهای با عنوان یک واژه آشنا در ادبیات بین الملل یاد کرد و افزود: در این روش آمریکا بازیگر خانم و نام آشنای هالیوودی خود را به عنوان سفیر صلح به پاکستان میفرستد و از این طریق و با تکیه بر دپلماسی شهروندی ایجاد ارتباط و محبت میکند.
بازیگر هالیوودی در دیپلماسی عمومی بامسلمانها از سفیر صلح ایران موفقتر عمل کرد
وی گفت: در مقابل این حرکتها بازیگر خانم نام آشنای ما نیز با عنوان سفیر صلح و دوستی به گونهای در سومالی حاضر میشود که به عنوان نماینده شیعیان جمهوری اسلامی ایران دارای کمترین حجاب بوده و حتی میتوان گفت که پوشش بازیگر هالیوودی نزدیکتر بود به پوشش اسلامی تا پوشش بازیگر ایرانی.
وی افزود: و این در حالی است که زنان مسلمان در سومالی با وجود مشکلات فراوان و در آن گرمای طاقت فرسا با حجاب کامل در کنار این بازیگر حضور یافتند، اینجاست که دیپلماسی اعمال شده از سوی آمریکا موفقتر میباشدو در اینجا باید گفت که آمریکا بیشتر در دیپلماسی عمومی با ایرانیها کار دارد و در جنگهای سایبری زیاد به ایران نمیپردازد.
گوگل نقش دختران آندلس را در گمراه کردن بچه مسلمانها بر عهده دارد
کارشناس فضای مجازی و سایبری تصریح کرد: به طور مثال جستجوگر در دنیا و همچنین در ایران با تایپ یک کلمه در موتور جستجوی «گوگل» با صفحهای از پیشنهادها مواجه میشود که حتی قبل از ارائه کامل درخواستش پیش روی او قرار میگیرد و این (ایجاد وسوسه) یکی از شگردها برای جلب مخاطب و علاقمند کردن آنها به مطالب موجود در چنین موتورهایی است.
وی با اشاره به واقعه آندلس و شکست مسلمانان افزود: در فضای اینترنت و مجازی نقش آن دخترکان بزک کرده و شراب به دست مسیحی را که در آندلس باعث شکست مسلمانان شدند را موتور جستجوی گوگول بر عهده دارد.
علیزاده گفت: وجود مسائل، مطالب، تصاویر و ویدئوهای ناهماهنگ با فرهنگ اسلامی، ایرانی و شیعی ما در چنین فضای مجازی است که باعث میشود جوان در بسیاری از مواقع همچون زمان حضور در هیئتهای مذهبی متحول نشده و به اصطلاح اهالی مدح در مراسمهای مذهبی «مرغ هیئت نمیپرد» و اشک مردم و بخصوص جوان ما سرازیر نمیشود.
وی تصریح کرد: در این موارد به نظر دستگاه ایمنی دین از طریق مهمترین ورودی اطلاعاتی بدن انسانی (چشم) آسیب میبیند و ایمنی روحی و معنوی او از دست میرود.
وی در ادامه با تاکید بر موفقیت خمینی کبیر در ارائه راهکاری بخصوص وناامیدی دشمنان از حمله نظامی به ایران اسلامی افزود: آنها دو مسیر دیگر را پیش روی خود قرار دادهاند، اول اینکه اساسا مفاهیم را تغییر دهند که همان استحاله خودمان است و دیگری اینکه تغییر طرز تلقی را راه بیندازند تا تلقی فرد از گناه تغییر کند.
کارشناس فضای مجازی و سایبری تصریح کرد: متاسفانه در مقابل این همه حرکات و برنامههای دشمنان علیه کودک و نوجوان ایرانی و حتی بزرگسالان مهم کودک ما حرکات موزون آموزش میدهد، آموزش و پرورش کوتاهی میکند و آموزش عالی ما نیز کاری نمیکند.
روحانیت نقش خود را در جلوگیری از انحراف نسل جوان بانقشههای دشمنان جدی بگیرد
وی باتاکید بر نقش روحانیت در جلوگیری از تغییرها در طرز تلقی از گناه اظافه کرد: مهمترین وظیفه ما حفاظت و حراست دقیق از دستگاه ایمنی دین است و روحانیون باید توجه جدی به توضیح این موضوع داشته باشند.
والدین مراقب کامپیوترها در اطاق شخصی فرزندان خود باشند
علیزاده ادامه داد: والدین باید نسبت به فرزندان خود که آرام در اطاق جداگانهای با دستگاه کامپیوتر خود مشغول هستند، هوشیار باشند و خیال خود را از بابت چنین فرزندی راحت ندانند.
وی در ادامه به چند توصیه در خصوص مباحث طرح شده پرداخت و افزود: هیئتهای مذهبی باید نسبت به برنامههای خود اطلاع رسانی خوبی داشته باشند چرا که دشمن در این عرصه برای خود تبلیغات خوبی به راه انداخته و همچنین در هیئتهای رزمندگان باید مراقبت شود و بر روی افرادی که وارد فضای ناپاکیهای اینترنت نشدهاند، سرمایه گذاری کنند.
در فضای مجازی برای نشر معارف اهل بیت (ع) باید حضور حرفهای داشت
کارشناس فضای مجازی و سایبری گفت: استفاده از تکنولوژی در فضای مجازی باید حرفهای باشد چرا که با وبلاگهای دوزاری نمیتوان معارف اهل بیت (ع) را نشر داد و باید در این عرصه با قدرت و به شکل حرفهای حضور یافت.
وی از اینترنت با عنوان فرصت رقابت نام برد و افزود: باید وبلاگهای تولید شده در فضای مجازی با کیفیت باشد و طراحیها به گونه باشد که مخاطب در کمترین زمان ممکن به مطلب مورد نیاز خود دست یابد.
علیزاده در پایان تصریح کرد: مهمترین نکته باقی مانده این است که باید تولیدات و بارگذاریهای ما بر روی فضای مجازی با ترفندهایی همراه باشد تا در زمان جستجوی مخاطب در موتور جستوجی گوگل در ردیف اولین سایتهای پیشنهادی قرار گیرد و باید در این مسیر از متخصصین فن کمک بگیریم.
واقعا جای تاسف داره که اوج تحلیل و ارائه راهکار کارشناس فضای مجازی، در همین حد مونده!
آقای علیزاده! بازیگر خانم نام آشنای ما رو شما یا دولت جمهوری اسلامی یا هیچکدوم از این همه ارگان وابسته به جمهوری اسلامی به سومالی فرستادین و براساس برنامه ای مدون از ایشون کار خاصی رو طلبیدین که ایشون رو سفیر صلح و دوستی و نماینده شیعیان جمهوری اسلامی میدونی؟! یه موسسه خصوصی خیریه با امکاناتی در حد یک چندهزارم شما این کار رو کرده، بر چه اساسی انتظار دارین که مطابق نظر شما و مطلوب جمهوری اسلامی عمل کنن؟!
جدا تا کی میخوان تو این قبیل جلسات و مجالس بشینین و دست به سیاه و سفید نزنین و و هیچ طرح و برنامه عملی و درست و درمون و هوشمندانه ای پیاده نکنین و از گوگل و فلان بازیگر خانم و… انتقاد کنین؟!
واقعا اگر خیلی دغدغه دارین، وقت بذارین، پول خرج کنین ، موتور جستجوی مطلوبتون رو طراحی کنین و جاش بندازین. بازیگر و نویسنده و کارگردان و آدم هنری و رسانه ای مطلوبتون رو تربیت کنین و مخاطب رو جذبشون کنین و فکرتون رو پیش ببرین.بعد 34 سال که این مسئله درخواست زیادی نیست؟!
فکر میکنین تا کی با هیجان آفرینی درباره کارهای دشمن و فیلتر کردن و نظرات سلبی دادن ، میتونین یه اعتقادی رو تو دل و فکر جوون ها زنده نگه دارین؟!داداش ما یه روز قرار بود صادرات انقلاب اسلامی رو گسترش بدیم حالا افتادیم گوشه رینگ و اوج هنرمون شده دفع مشت های حریف و مثلا سرپا موندن! بینی و بین الله غیر از رهبری و بعضی های دیگه(با اغماض) کدومتون درست فهمیدین چیکاره هستین و تازه اگر فهمیده باشین چقدر توان و عرضه عملی کردنش رو داشتین؟!
به نظر میاد بچه مسلمون ها قبل از انقلاب که دلخوش قدت نبودن خیلی بیشتر و با کیفیت تر و ابجابی تر کار میکردن.
بنده موندم این دوستان اساسا تو این حوزه هایی که مطرح کردن چیزی به اسم ابتکار عمل، خلاقیت و اساسا وارد عمل شدن رو شنیدن یا نه؟!