معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: حجم آب زایندهرود تا تاریخ 15 خردادماه سال جاری 286میلیون متر مکعب میشود که نسبت به سال گذشته حدود 53 درصد کاهش پیدا میکند.
غلامعلی حیدر پور در جلسه قرارگاه آب در استانداری اصفهان با اشاره به وضعیت میزان آب در پشت سد گفت: حجم مخزن سد زایندهرود 80 درصد کاهش داشته و ورودیهای این سد نیز نسبت به سال متوسط 40 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بارندگیها در سر شاخههای استان در سال جاری نسبت به متوسط درازمدت آن نیز حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: مجموع ورودی آب سد زایندهرود در سال جاری از 840 میلیون متر مکعب فراتر نمیرود.
وی افزود: این مقدار آب با توجه به پیشبینیهایی که صورت گرفته کمتر بوده است.
حیدر پور بیان داشت: در حوزه گاوخونی نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش بارندگی داشتهایم، اما نسبت به درازمدت حدود 20 درصد کاهش بارندگی داشتیم.
وی اضافه کرد: در منطقه اردستان، نائین و خور حدود 65 درصد نسبت به زمان مشابه دراز مدت افزایش بارندگی روی داده که در این بارندگیها حوزه زایندهرود هیچ گونه تأثیری نداشته است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان از کاهش بارندگی در قسمت چلگرد سخن گفت و اظهار داشت: این منطقه به عنوان سر شاخههای سد زایندهرود حساب میشود که تا 15 خردادماه نسبت به مدت مشابه دراز مدت در این منطقه کاهش بارندگی داشتهایم.
وی گفت: استان اصفهان در زمینه بارش برف نیز در رتبه 41 قرار گرفته و کاهش چشمگیری داشته است.
حیدر پور ادامه داد: در سال آبی 90-91 مجموع ورودی آب سد زایندهرود تا 15 خرداد ماه حدود 682 میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته ورودی آب زاینده رود حدود هشت درصد کاهش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: حجم آب زایندهرود تا تاریخ 15 خردادماه نیز به مقدار 286 میلیون متر مکعب میرسد که نسبت به سال گذشته حدود 53 درصد کاهش یافته و نسبت به متوسط دراز مدت 75 درصد کاهش حجم آب پشت سد را به همراه داشته است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان از کاهش 20 درصدی مصرف آب در بخش شرب و صنایع خبر داد و اظهار داشت: پیشنهاد ارائه شده در زمینه مصرف آب در بخش کشاورزی شهرستانهای فلاورجان و نجفآباد این است که ماهی یک هفته به این مناطق آب رسانی صورت گیرد.
در ادامه قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این جلسه گفت: امسال وضعیت آب در استان بدتر شده که با توجه به سطح آب زایندهرود پیشبینی میشود که کشاورزان نتوانند بیش از هفت هزار و 500 تن کشت انجام دهند.
محمد نصر اصفهانی از اقدامات انجام شده برای مناطق غرب استان سخن گفت و ادامه داد: با توجه به شرایط موجود در شهرستانهای نجفآباد، فلاورجان و قهدریجان مقرر شده که خسارت خشکسالی به کشاورزان این مناطق داده شود.
به گزارش فارس، چندی از نمایندگان کشاورزان بخشهای فلاورجان، نجفآباد و قهدریجان نیز که در این جلسه حضور داشتند مشکلات و معضلات خود را در زمینه آب بیان کردند.
Sorry. No data so far.