«مهدی غضنفری» شامگاه سه شنبه در همایش ملی اکسپو ۲۰۱۵ با حضور مسئولان کشور، تصریح کرد: روشهای نادرست مدیریت، نابرابری فرصتها و شیوههای ناعادلانه در قواعد جهانی پدیده گرسنگی در جهان را به همراه داشته و رفع این معضل جز با رفع بیعدالتی میسر نیست.
وی با اشاره به مشارکت ایران در اکسپو میلان در ایتالیا، ابراز امیدواری کرد تا این نمایشگاه مکانی برای هم آوردی و هم اندیشی افراد موثر باشد،
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فاصله سه سال تا برگزاری اکسپو میلان فرصت خوبی است تا با برگزاری نمایشگاهی تحت عنوان «زمین و غذا» در یکی از استانها و با حضور کشورهای دوست و همسایه مشارکت خود را در اکسپو میلان تجربه کنیم و با تجارب بهتر و دست باز در سال ۲۰۱۵ در ایتالیا حضور یابیم.
وی ابراز امیدواری کرد دست اندرکاران شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی با مشارکت دستگاهها در ۱. ۵ سال آینده تصویری از اکسپو میلان را به تصویر بکشند.
غضنفری در ادامه با اشاره به محورهای اکسپو میلان و مرزهای علمی و تکنولوژیکی آن از جمله حفاظت از تنوع زیستی، حفاظت از محیط زیست به عنوان اکوسیستم کشاورزی، تامین کیفیت غذا، ایمنی، قابلیت اطمینان و آگاه سازی مردم نسبت به نقش تغذیه در سلامتی و تندرستی افراد گفت: باید همه دستگاهها در اکسپو میلان مشارکت گسترده داشته باشند و به تشریح این موضوع پیچیده با ابعاد مختلف کمک کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: علت تاکید بر هم آوردی جهان موضوع تخصصی است و از سویی نمایشگاه اکسپو نوعی مسابقه بین کشورها است و فارغ از اینکه تمدن چندین هزار ساله ایران موجب تحسین سایر کشورها شده، اما چگونگی حضوردراین نمایشگاه بسیار مهم است.
غضنفری تاکید کرد: اینکه ساختمان ایران در کجا باشد و چه آثاری به نمایش گذاشته میشود، به دلیل اینکه مورد ارزیابی قرار میگیرد را باید بسیار جدی بگیریم.
وی با اشاره به بازدید بیش از ۱۰ درصد از مجموع بازدید کنندگان نمایشگاه اکسپو شانگهای چین از غرفه ایران (۷. ۲ میلیون نفر) در شرایطی که ۷۰ میلیون نفر از این مکان دیدن کردند، افزود: نوع چیدمان، معماری، اطلاع رسانی و پذیرایی از بازدید کنندگان در حضور موفق ایران در این نمایشگاه تاثیر مهمی برجای گذاشت.
۲ میلیارد دلار ارز آوری صادرات مواد غذایی
غضنفری در ادامه این سخنرانی به بیان آماری درباره جایگاه صنایع غذایی و آشامیدنی براساس گزارش یونیدو پرداخت و گفت: براین اساس سهم صنایع غذایی در ۲۳ صنعت ساخت در کشورهای در حال توسعه و پیشرفته به ترتیب ۱۲ و هشت درصد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در باره وضعیت صنایع وابسته (تبدیلی) در کشورمان نیز گفت: ظرفیت اسمی صنایع وابسته در جمهوری اسلامی ایران ۹۰ میلیون تن است که اگر این میزان را با فولاد که ظرفیت آن ۲۰ میلیون تن است مقایسه کنیم، ۳. ۵ برابر است.
وی همچنین ارز آوری صنایع تبدیلی از محل صادرات در سال ۹۰ را ۲ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال ۸۹، ۱۷ درصد رشد داشته است.
غضنفری افزود: ۱۱ هزار واحد تولیدی دراین حوزه فعال است و قرار است بزودی نیز ۱۹ هزار واحد جدید در حال ساخت و ساز به آن اضافه گردد که این امر بیانگر آن است که نزدیک به ۲ برابر واحدهای فعال، احداث واحدهای جدید در حال تحقق است.
وی رشد صنایع غذایی در سال ۹۰ را ۲۱ درصد اعلام کرد و گفت: امیدواریم تا زمان برگزاری اکسپو ۲۰۱۵ میلان تراز دراین حوزه مثبت شود.
Sorry. No data so far.