کلام شیعه نخستین مایههای خود را از قرآن و سنت نبوی و امامان میگیرد؛ اما بر اثر تعامل با فرهنگها و مکاتب دیگر، به خصوص فلسفه، قوام مییابد.کلام شیعه، به خصوص کلام فلسفی از یک سو متأثر از مکتبهای فلسفی دوره اسلامی بوده و از سوی دیگر فلسفه اسلامی، به خصوص حکمت صدرایی، در بخش الهیات، در مقام تبیین بُعد الهیاتی دین میباشد و مهمترین پیش فرض آن قرآن و سنت نبوی و تعالیم ائمه (ع)، که از منابع اصلی کلام شیعهاند. کتاب حکمت صدرایی و کلام شیعه به بررسی و تبیین تأثیر مبانی حکمت صدرایی بر کلام شیعه میپردازد.
بر اساس فرضیه این تحقیق، نسبت کلام شیعه با حکمت صدرایی مانند نسبت ماده و صورت است، به این معنا که مکتب ملاصدرا مبتنی بر قالب و نظام و پیش فرضی است که رکن اصلی آن را آموزههای مطرح در کلام شیعه تشکیل میدهد.
در حقیقت ساختار نظام معرفتی صدرا در جهت تبیین و توجیه این آموزه هاست و از این جهت حکمت صدرایی همچون صورتی برای کلام شیعه است؛ به عبارت دیگر، این دو علم اگرچه در مقام تعریف با یکدیگر تمایز دارند، در مقام تحقیق، کلام شیعه یکی از عوامل مهم و اساسی در شکل گیری حکمت صدرایی، در بستر تاریخی و معرفتی است که این مکتب در آن بستر شکل گرفته است.
کتاب حکمت صدرایی و کلام شیعه به قلم قاسم اخوان نبوی در دو بخش ارائه شده است. بخش کلیات موضوع شامل سه فصل (طرح مسئله، بسترشناسی تاریخی و معرفتی کلام فلسفی شیعه و حکمت صدرایی) و بخش دوم به بررسی و تبیین مناسبات حکمت صدرایی و کلام شیعه در چهار فصل (خداشناسی، راهنماشناسی، فرجامشناسی و سیر اجمالی مناسبات حکمت صدرایی و کلام شیعه تا عصر حاضر) به همراه جمع بندی و نتیجه گیری پرداخته است.
یادآور میشود، کتاب حکمت صدرایی و کلام شیعه به قلم قاسم اخوان نبوی در قطع رقعی، ۲۷۰ صفحه، ۲۵۰۰ نسخه و بهای ۵۵۰۰ تومان برای نخستین بار منتشر شد.
Sorry. No data so far.