سه‌شنبه 05 ژوئن 12 | 17:21

نگاه به تشکیلات امام حسین (ع) فوتبالی شده است

به یکی از علمای بزرگ و محترم تهران، آنقدر اخبار غلط رسانده بودند که این بزرگوار هم علیه ما موضع گرفتند و گفته بودند که اگر در ولادت امام رضا علیه السلام که مناسبت بعدی ما بود، کف بزنید، حکمی که امام برای سلمان رشدی داد من برای شما می دهم.


به گزارش تریبون مستضعفین محمد رضا طاهری مداح اهل بیت (ع) در مصاحبه اخیر خود با ماهنامه خیمه، به تشریح برخی زوایای عالم مداحی می پردازد که تا کنون کمتر به آن پرداخته شده است.

ورود حاج منصور باعث انقلاب در مداحی شد

محمد رضا طاهری در پاسخ به پرسشی درباره شیوه های سنتی و نو اندیشانه مداحی با تاکید بر فرمان اسلام بر میانه روی گفت: «باورود حاج آقای ارضی به این عرصه انقلابی در بحث ذاکری اهل علیهم السلام اتفاق افتاد. ما هم کم کم به این انقلاب پیوستیم و بعد ها نگاه جدیدتری هم در این راه پیدا کردیم. از جلساتی که اکثرا از پیر غلام ها تشکیل می شد و عده کمی از جوان ها در آن شرکت می کردند، یکدفعه در آن دوره تحول عجیبی صورت گرفت و با نوآوری های ایشان اکثر جلسات مملو از جوانان شد.»

طاهری در ادامه گفت:« احتیاج بود در آن دوره ای که روز به روز موسیقی پسرفت می کرد، ملودی هایی بسازیم که جوابگوی نیاز جوان ها باشد. البته در این فضا افراط هم شد، به اسم جذب همان ترانه هایی که بد می دانستیم را داخل تشکیلات امام حسین علیه السلام کردند.»

حکمی که امام برای سلمان رشدی داد برای شما می دهم

وی با یاد آوری برخی مشکلات در این عرصه گفت: «همان موقع بعضی ها علما را به جان ما می انداختند. دورانی بود که هجمه ای درست شده بود علیه کف زدن در مجالس. به یکی از علمای بزرگ و محترم تهران، آنقدر اخبار غلط رسانده بودند که این بزرگوار هم علیه ما موضع گرفتند و گفته بودند که اگر در ولادت امام رضا علیه السلام که مناسبت بعدی ما بود، کف بزنید، حکمی که امام برای سلمان رشدی داد من برای شما می دهم. اتفاقا قبل از موضع این عالم، من در یکی از روضه ها خدمت آقا رفته بودم و در این خصوص از ایشان سوال کردم. از رهبر معظم انقلاب سوال کردم که اگر شما صلاح نمی دانید، ما این برنامه های مولودی را نگیریم، آقا فرمودند:«نه، برنامه شما را دیده ام جهات شرعی اش هم رعایت می شود.» این حرف را که آقا گفتن خیلی دلم قرص شد.»

لفظ «رقص» را کنار «کف زدن» می گذاشتند

وی در پاسخ به این سوال که اگر آقا می گفتند نه این کار را نکن، چه می کردید؟ گفت: «پیش خودم دو دو تا چهار تا کردم که اگر اقا گفتند نه و مخالفت کردند، عرضه دارم این برنامه را تعطیل کنم یا نه. الان در موضوع عیدالزهرا هم همین طور است. در جلسه ای دیدم که آقا علنا فرمودند که من قلبا از این جلسات راضی نیستم. ما هم مطلق گذاشتیم کنار. اما در موضوع دست زدن داستان به گونه دیگری بود. مثلا در استفتائاتی که از مراجع در این بحث می گرفتند، دقیقا لفظ «رقص» را کنار «کف زدن» می گذاشتند.» وی همچنین افزود :«حضرت آقا ماجرا را به گونه ای می دیدند که جوان به تشکیلات امام حسین علیه السلام جذب شود. ایشان می دانستند فلان جوان از کف زدن برای مولودی حضرت زهرا سلام الله علیها وارد می شود، بعد می آید و می نشیند پای دعای عرفه.»

این مداح اهل بیت (ع) در پاسخ به سوالی درباره زبان حال در اشعار گفت: «این کار اجازه شرعی دارد. سال ها پیش پسرخاله ما این مساله را از همه مراجع استفتا کرده بود و هیچ کدامشان ایراد نگرفتند. گفته بودند که اگر دروغ بستن به اهل بیت علیهم السلام نباشد، اشکالی ندارد.»

قال فلان مداح و قال فلان منبری جای قال الصادق و قال الباقر را گرفته است

وی با تاکید بر اهمیت دقت در سند روضه بیان داشت:«ما باز لای چهار تا کتاب را باز کرده ایم و چیز هایی را خوانده ایم. بعضی ها همان روضه را می خوانند و ازشان که بپرسی، از کجا آوردی، می گویند فلانی خوانده بود. قال الصادق و قال الباقر کمرنگ شده، قال فلان مداح و فلان منبری شده است. این خطرناک است و باعث می شود ما بعضی چیز ها را که در کتاب خوانده ایم در جلسات بیان نکنیم.»

خیمه اهل بیت (ع) نجات بخش است

وی همچنین در این گفتگو به صحبت های رهبری در رابطه با اهمیت نوحه در مداحی اشاره می کند:«آقا گفتند یک موقع هست که جوان حتی نماز نمی خواند، اما می آید توی خیمه امام حسین علیه السلام و یکی از همین نوحه ها در ذهن و سر زبانش می ماند. این نوحه یکسال این جوان را کمک می کند تا برساندش به خیمه بعدی امام حسین علیه السلام. بعد هم کم کم می آید سر سفره سید الشهدا علیه السلام می نشیند. سر این سفره که نمک گیر شد، اهل نماز هم می شود، اهل دین و تقوا هم می شود.»

وی در رابطه با نوآوری، محاسن و معایب آن گفت:« نو آوری خوب است به شرط اینکه زحمات کسانی که این تشکیلات را به ما رسانده اند برباد نرود. فکر نکنیم امام حسین علیه السلام یعنی جلسه من، این دیگر نو آوری نیست، خودباوری است. نوآوری اگر بر مبنای سنت نباشد ماندگار نیست.»

روضه ما سیاسی است

وی با فصل الخطاب خواندن صحبت های مقام معظم رهبری افزود:«‌بعضی ها فکر می کنند ما از ایشان خرج می کنیم و می خواهیم داستان را سیاسی کنیم، اولا که روضه های ما، خطبه حضرت زهرا (س) و کار امام حسین (ع) همه اش سیاسی است. این نیست که هر چیز که مورد پسندمان بود را قبول کنیم و بقیه را بگوییم سیاسی است.»

نگاه به تشکیلات امام حسین (ع) فوتبالی شده است

وی با اشاره رواج مادی گرایی به عنوان یکی از آفت های دامن گیر در بین مداحان افزود: «وقتی فکر طرف این است که یک دهه برود فلان جا و مبلغ هنگفتی بگیرد، فکر نمی کنم این دیگر بیاید و حرف های بزرگتر ها را گوش کند و بخواهد خودش را تطبیق دهد.» همچنین ادامه داد:«نگاه به تشکیلات امام حسین علیه السلام فوتبالی شده است که این بازیکن چقدر با فلان تیم قرار داد ببندد و تازه اگر یک قرار داد با مبلغ بالاتری به او پیشنهاد دادند، قرار داد قبلی اش را رها کند و برود. چطور می خواهیم این ها را جواب بدهیم؟ به کجا داریم می رویم؟»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.