سه‌شنبه 05 ژوئن 12 | 18:10

بحران ریزگردها و لزوم دیپلماسی شورای عالی امنیت ملی

مشاور شهردار تهران پیشنهاد داد که شورای عالی امنیت ملی به دیپلماسی بحران ریزگردها ورود پیدا کند.


در آستانه هفته محیط زیست نشست پرسش و پاسخ مدیران شهری با نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد در سرای محله خاقانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این نشست محمد هادی حیدرزاده رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اظهار کرد: معضلات و مشکلات زیست محیطی، جهانی، ملی و شهری هستند و همه به یک اندازه از مشکلات و معضلات آسیب می‌بینند لذا حل آن‌ها توسط یک سازمان و ارگان به تنهایی انجام نمی‌شود و باید تعاملات چند جانبه بین سازمان‌ها و نهاد‌ها اعمال شود.

وی در ادامه با بیان اینکه موضوع محیط زیست چند وجهی است و توجه به آن باید در اولویت برنامه ریزی همه بخش‌ها باشد افزود: در حوزه‌های تصمیم سازی و تصمیم گیری باید به چند وجه مانند استفاده از نظرات متخصصین جهت کم شدن فاصله بخش دانشگاهی و تخصصی با دستگاههای اجرایی توجه شود.

حیدرزاده در ادامه گفت بسیاری از مشکلات مانند تغییرات اقلیمی، گرم شدن کره زمین از تفکر توسعه به هر قیمتی نشات گرفته است که این تفکر در درازمدت و همچنین کوتاه مدت مشکلاتی را برای نسلهای آینده به سبب کمبود منابع ایجاد خواهد کرد.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه با اشاره به بحران ریزدگرد‌ها که طی چند سال اخیر کشور را مورد تعرض قرارداده است گفت منشاء قسمت اعظم این ریزگرد‌ها خارج از مرز‌ها است و از کشور عراق بوده که متاسفانه طی چند سال اخیر بسیاری از شهرهای کشور مخصوصاً استانهای مرزی، فلات مرکزی حتی استانهای شمالی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی در ادامه اذعان کرد: اگر بحران فوق مدیریت نشود روز به روز گسترش یافته و علاوه بر تهدید سلامت شهروندان سایر شاخص‌های زیست محیطی را تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر آن عوراض بهداشتی، سیاسی و امنیتی در بر خواهد داشت

حیدرزاده در ادامه با بیان این مطلب که این بحران باعث کاهش تبادل گردشگری داخلی و بین المللی در شهرهای دارای بحران شده است افزود: نباید اجازه دهیم رسانه‌های بیگانه به خود اجازه بدهند مشکلات و معضلات زیست محیطی از جمله آلودگی هوا را به رخ بکشند و دستاوردهای ملی و حماسی کشور را زیر سوال ببرند.

وی در ادامه اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه متولی حاکمیتی صرفاً طی چند سال گذشته مراودات و مذاکرات دوطرفه با کشور عراق داشته است که اثرات اجرایی قابل ملاحضه‌ای در بر نداشته است.

حیدرزاده در ادامه با اشاره به اینکه موضوع فوق، ملی است و منشاء آن خارج از مرزهاست اظهار کرد پیشنهاد می‌گردد شورای عالی امنیت ملی با توجه به وسعت اختیارات خود در مذاکرات فرا منطقه‌ای موضوع فوق را برای حل مشکل و اثرگذاری بیشتر پی گیری کند.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار در ادامه برگزاری نشست کارگروههای تخصصی سازمان‌های مردم نهاد جهت آشنایی با معضلات و مشکلات محیط زیست شهر تهران را اقدام مناسبی دانست.

محمد جواد روزبهانی دبیر و قائم مقام ستاد ساماندهی فعالیت‌های سازمانهای مردم نهاد شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این نشست افزود: یکی از رسالتهای این ستاد فرصت سازی و زمینه سازی جهت تبلور نگرش و اختراعات مختلف در ماموریتهای مدیریت شهری است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌ها و اهداف ستاد در سال ۹۱ برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی است گفت: ۱۸ کارگروه با نگرشهای مختلف در ستاد فعالیت می‌کنند که یکی از تدابیر این ستاد دعوت از کارگروههای مختلف در کارگروه محیط زیست به منظور استفاده از تمام ظرفیت‌ها جهت حل مشکلات و معضلات محیط زیستی شهر تهران است.

قائم مقام ستاد ساماندهی فعالیت‌های سازمانهای مردم نهاد در ادامه نیر از اهتمام و همفکری و مشارکت حیدرزاده در این نشست مانند سایر اقدامات گذشته ایشان در حوزه مدیریت محیط زیست شهر تهران تشکر کرد.

  1. کامبیز فاتحی
    16 سپتامبر 2013

    با سلام خدمت مدیریت محترم سایت
    متاسفانه من مجبور شدم ترک وطن کنم چون در ایران کسی اطلاع علمی در باره ریزگردها و ذرات کلوئیدی که با ریزگردها به آسمان می روند ندارند و بنده ساده ترین و علمی ترین راه را یافته ام که می توان در عرض حداکثر 3 سال تمام 5 الی 7 میلیون هکتار از بسترهای پودری عراق را تثبیت کند و خوشبختانه با استقبال زیاد کارشناسهای عراقی از وزارتخانه های محیط زیست و زراعت و علوم و تکنولوژی بغداد قرار گرفت و سمیناری در اربیل عراق برگزار گردید که متاسفانه از ایران کسی شرکت نکرد با وجود استقبال زیاد کارشناسان وابسته به محیط زیست جهانی و یو ان عراق لازم به توضیح است قبلا این اختراع به پیشنهاد ستاد خشکسالی بنیاد نخبگان استان تهران بودجه 120 میلیونی برای ساخت دستگاه در نظر گرفته شده بود که من حاضر نشدم در ایران آن را بسازم چون محیط کار فراهم نبود و اکنون در اربیل عراق زندگی می کنم و حاضرم در صورت موافقت کشور ایران برای کارشناسان ایرانی در اربیل هم سمیناری برگزار کنم تا همه به سادگی و اهمیت کار پدافند در برابر ریزگردها که در کشور ایران به شماره 74849 ثبت اختراع شده پی ببرند و با مالچ پاشی که بسیار خطرناک است، از این بدتر مردم ایران را با خطر مواجه نکنند و من قادرم با تغیراتی ساده در دستگاه کلوئیدزا و استفاده از مواد کاملا طبیعی بستر نمکی خشک شده دریاچه ارومیه را هم تثبیت کنم و از فاجعه سونامی نمک کشور را نجات دهم .محمد کامبیز فاتحی کارشناس سابق آب و فاضلاب کوردستان و مشاور محیط زیست اربیل عراق

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.