حمیدرضا شکارسری در مراسم نقد و بررسی مجموع شعر «نامههای کوفی» سروده سعید بیابانکی که عصر دیروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، گفت: این کتاب براساس چینشها به قالبهای گذشته فکر میکند که این یک کار طبیعی است.
این شاعر کشورمان افزود: ژانر شعر کوتاه در سالهای اخیر مورد توجه شاعران قرار گرفت و میان شعرهای نو و سنتی خود طبقه بندی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در بخش اول کتاب که از دو بخش تشکیل شده است با قالبهای غزل و چهارپاره مواجه میشویم.
شکارسری اضافه کرد: در زمینه سرودن قالب چهارپاره سعید بیابانکی یکی از چهرههای برجسته در دو سه دهه گذشته بوده است.
این منتقد ادبی اظهار داشت: شاعر کتاب نامههای کوفی قالب چهارپاره را به درستی شناسایی کرده و میداند در این قالب چگونه روایت بگوید که تبدیل به داستان نشود.
وی دلیل این نوع موفقیت شاعر را در شناختن مقتضیات و ویژگیهای این قالب و در مغز شعرهای قدمایی و نوع قدمایی دانست.
شکارسری خاطرنشان کرد: در غزل کمتر موفقیت شاعر در نوگرایی میبینم و بیشتر به سمت سنت رفته است و تجربه او کمک کرده که به ادبیات وفادار بماند.
این منتقد ادبی اظهار داشت: شاعر به موسیقی سنتی اشراف داشته و آن را به درستی در شعرهای خود رعایت میکند و به صورت طبیعی حرفهای خود را بیان میکند.
وی گفت: غزلهای مرتب در شعرهای بیابانکی زیاد بوده که خود بیانگر موسیقی قدرتمند در شعر شاعر محسوب میشود.
شکارسری بابیان اینکه شرایط متنی و فرامتنی در الهام شعر بیابانکی وجود دارد اضافه کرد: این شرایط باعث پرطرفدار بودن کتاب شعر شده است.
این شاعر کشورمان ادامه داد: اجرای موفق برنامهها به سرودن شعرهای موفق این شاعر کمک بسزایی کرده است.
وی در جواب اینکه چرا افراد از شعر سنتی به سوی شعر کوتاه میروند، گفت: شاعر سنتسرا مضمون سرای خوبی است که همین مضمون بر روی بیان تکمعنی و تک تصویری باعث میشود شاعران به شعر کوتاه روی آوردند.
شکارسری اضافه کرد: در این کتاب در بخش شعرهای عاشورایی شاعر سعی میکند علاوه بر ژانر دینی به ژانرهای اجتماعی و سیاسی هم نزدیک شود.
این منتقد ادبی بااشاره به اینکه سه نوع دینداری عصر ما را مورد نقد قرار داده است، افزود: شاعر در کتاب نامههای کوفی به رویکردهای زرمندانه و مزدورانه و زورمندانه به خوبی اشاره میکند.
وی خاطرنشان کرد: این کتاب حرکت موفقی در کارنامه سعید بیابانکی بوده است که در فضای مجازی با استقبال خوبی مواجه شده بود.
شکارسری در پایان تأکید کرد: طنز در این کتاب شعر صورت لحن به جای مضمون طنزآمیز بیان شده است.
Sorry. No data so far.