سید اکبر میرجعفری در مراسم نقد و بررسی کتاب «نامههای کوفی» که دیروز عصر در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد گفت: یکی از شاخصههای شعر بیابانکی بیان غالب چهار پاره است که جزو آخرین قالب کلاسیکی که سرآغاز شاعران در قالب شعری میباشد.
این منتقد ادبی کشورمان افزود: بیابانکی در سرودن شعر سنتی و معاصر دستی توانا داشته است.
وی ادامه داد: از چهارپاره سرایان بعد از انقلاب سعید بیابانکی است که توانسته است از شاخصههای میرشکاک و اسرافیلی و تجربیات آنان استفاده کند و همچنین نگاهی به چهارپارههای قنایی و تغزلی قبل از انقلاب که اصطلاحا رماتیک نیز بودهاند داشته باشد..
میرجعفری با بیان اینکه بهترین بخش کتاب چهارپارههای شهدا است اضافه کرد: این شاعر با سرودن شعرهای عاشورای در سالهای پس از جنگ با دو غزل معروف خود به جمع شاعران پیوست و جایگاه ایشان در سرودن شعرهای عاشورای غیرقابل انکار است.
این شاعر کشورمان اظهار داشت: بیابانکی غزل را میراثدار خراسانی و شیوانی است و به همین دلیل در کلمات و پارامترهای شعر عرفانی کلماتی مانند میو ساغر به وضوح مشاهده میشود.
وی دلیل استقبال خوب مردم از این مجموعه شعر را معلول به کارگیری این واژگان سنتی در شعر بیابانکی معرفی کرد و افزود: بخش عمده ادبیات ما ادبیات عرفانی است که به سنت ادبی باز میگردد.
میرجعفری یادآور شد: قالب غزل نقطه عطف شعرهای بیابانکی بوده و عمده شعرهای عاشورای در این مجموعه شعر از نوع جنس شعرهای عاشورای دیگر متفاوت است و تمام شعرهای این کتاب مضمون دارند.
Sorry. No data so far.