سه‌شنبه 06 جولای 10 | 16:49

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترور علامه ۴ بار ناکام مانده بود

در تلاش براى رسیدن به بیروت از راه بند امنیتى اسراییلى‌ها در منطقه شرقى بیروت گذشتیم و ناگهان در دام راهبند نیروهاى کتائب در نزدیکى اسراییلى‌ها افتادیم.


آیت‌الله العظمى سید محمد حسین فضل‌الله از مرجع عالیقدر شیعیان لبنان  سال‌ها در صف مبارزه علیه ظلم و ستم رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین فعالیت و همواره جوانان مسلمان را  به مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان جهان اسلام دعوت می‌کرد.

وی که در سال 1935 میلادی در نجف اشرف در خانواده روحانى دیده به جهان گشود، در سن 9 سالگى، تحصیلات حوزوى را آغاز کرد و همزمان با تحصیلات، به فضاى پیرامون و اوضاع زمانه توجه داشت و اندیشه‌ها و دغدغه‌هاى فرهنگى و سیاسى زمانه خود را از طریق مجلات مصر و لبنان و روزنامه‌هاى عراقى پیگیرى مى‌کرد.
در سال 1966میلادی، وی در پاسخ به درخواست جمعى از موسسان انجمن مذهبى “اسرة‌‌‌‌‌‌‌‌‌ التآخى” منطقه نبعه در حاشیه شرقى بیروت، در این منطقه رحل اقامت گزید.

تأسیس حوزه علوم دینى به نام “المعهد الشرعى الاسلامى” به هدف پرورش طلاب علوم دینى بخش دیگرى از فعالیت‌هاى فرهنگى و علمى سید محمد حسین فضل‌الله است. وى در این مدرسه تدریس درس خارج اصول وفقه را برعهده داشت. بسیارى از شخصیت‌هاى جنبش مقاومت اسلامى لبنان تربیت شده این مدرسه هستند. شهید شیخ راغب حرب نیز از نخستین طلاب این مدرسه بود.

*شکل‌گیرى حرکت مقاومت اسلامى لبنان
آیت‌الله سید محمد حسین فضل الله طی سال‌هاى حضور خود در نجف، در صف بنیانگذاران نخستین حرکت‌هاى شیعى در عراق فعالیت می‌کرد و از همراهان نزدیک سید محمد باقر صدر در مسائل سیاسى و تشکیلاتى بود.
وی پس از بازگشت به لبنان، در پى طرح صبغه سیاسى اسلام در جامعه مسلمانان لبنان برآمد، به گونه‌اى که اسلام‌گرایى سیاسى و مردم‌گرایى، از وجوه بارز شخصیت او به شمار مى‌آید.

زمانى که کشور لبنان مورد تهاجم رژیم صهیونیستی واقع شد، جوانانى که غالباً تحت تاثیر اندیشه و حرکت فضل‌الله بودند و گویا از پیش براى چنین دوره‌اى تربیت شده بودند، حرکت نامنظم و غیرتشکیلاتى مقاومت اسلامى را که برخوردار از بدنه‌اى مردمى و مستحکم بود، به راه انداختند.
این حرکت که امروزه در قالب حزب‌الله لبنان سازمان یافته و اصلى‌ترین شاخه آن است، همواره از فضل‌الله تغذیه فکرى و سیاسى شده است.
به خاطر این تاثیر شگرف علامه بر روی حزب‌الله است که سید حسن نصرالله در خصوص علامه گفته است: از مکتب وی آموختیم که به هواخواهی از حکمت و موعظه حسنه، اهل گفتگو با دیگران و از کسانی باشیم که با ظلم مخالفت و به مقاومت در برابر اشغالگر اقدام می‌کنند.
دبیرکل حزب‌الله لبنان، با اشاره به اینکه از کودکی در نماز جماعات علامه فضل‌الله شرکت می‌کرده است، افزود: ما پای منبر ایشان بسیار آموختیم و با کلمات و سخنان وی هدایت شدیم و اخلاق و رفتارش را الگو قرار دادیم.

* اتهامات غرب علیه علامه فضل الله درخصوص انفجارهای مقرهای آمریکا در لبنان
در جریان انفجار مقر فرماندهى نیروهاى آمریکایى و فرانسوى، رسانه‌هاى غربى انگشت اتهام را به طرف فضل‌الله گرفتند و او را مسئول این انفجارها معرفى کردند. وقوع این حوادث، سبب مطرح شدن وى به عنوان طراح و هدایت‌کننده اصلى یکى از بزرگ‌ترین حرکت‌هاى مقاومت اسلامى در سطح وسایل ارتباط جمعى جهان شد.

جایگاه و نقش رهبرانه فضل‌الله در جنبش مقاومت اسلامى لبنان، سبب شد تا یک بار ربوده و چهار بار ترور شود.
سید محمد حسین فضل‌الله پیشتر خاطره ربودنش توسط نیروهاى کتائب در سال 1982میلادی را چنین بازگو کرد: در سال 1982 پس از اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی، برای شرکت در مراسم پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کردم. در ایران با شرکت جمعى از علماى شیعه و سنى لبنانى مساله را بررسى و بیانیه‌اى صادر و اشغالگرى اسراییل را محکوم کردیم و به سرعت آماده بازگشت به لبنان شدیم. اما برخلاف انتظار متوجه شدیم که بیشتر ورودى‌هاى بیروت از سوى اسراییلى‌ها و یا نیروهاى داخلى هم‌پیمانشان بسته شده است.
وی افزود: در تلاش براى رسیدن به بیروت از راه بند امنیتى اسراییلى‌ها در منطقه شرقى بیروت گذشتیم و ناگهان در دام راهبند نیروهاى کتائب در نزدیکى اسراییلى‌ها افتادیم. آنان ما را متوقف و اتومبیلمان را بازرسى کردند و از داخل اتومبیل برخى اوراق و مصاحبه‌هاى مطبوعاتى را برداشتند و ما را به دفتر کتائب در منطقه حازمیه بردند.

انتشار خبر ربوده شدن ما در میان مردم، مقدمه بحرانى سیاسى را فراهم آورده بود اما پیش از تیره‌تر شدن اوضاع، ربایندگان درصدد جبران برآمدند. ناباورانه دیدیم که آنان نزد ما آمدند و از ما عذرخواهى کردند و ما را به ناحیه جنوبى بیروت منتقل کردند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.