امت اسلامی- محمد مرسی کاندیدای اسلامگرای مصر در حالی به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد که هنوز در ابتدای یک کار دشوار قرار گرفته است. احمد شفیق آخرین نخست وزیر حکومت حسنی مبارک به عنوان مهره غربیان، اسراییل و حکومت سابق هنوز در تلاش است تا حداکثر تاثیر را بر این انتخابات بگذارد. مرسی و اخوان المسلمین در مسیر استقرار انقلاب اسلامی مصر با مشکلاتی مواجهند که میتواند آنها را چنین دسته بندی کرد:
۱- معامله با شورای نظامی: در انتخابات مجلس نیز برخی رسانه ها به توافقات سری بین اخوان، آمریکا و شورای نظامی اشاره کردند؛ موضوعی که اخوان المسلمین هرگز آن را نپذیرفت. شورای نظامی نشان داده است که ماهیت حاکمیتی سابق خود را همچنان حفظ کرده و رغبتی به تغییر ندارد. مرسی و جماعت اخوان باید بین مردم و شورای نظامی یکی را انتخاب نماید. حفظ جایگاه اسلامی و شعار مقاومت در طولانی مدت چیزی است که اخوان بیش از پیروزیها و کامیابیهای کوتاه مدت به آن نیاز دارد. مردم مهمترین و محکمترین پشتوانهای است که اخوان باید آن را مورد توجه قرار دهد.
۲- کودتا: شورای نظامی کاملا منطبق با حکومت سابق است و حتی رسانهها خبر از نابود سازی اسناد ضد رژیم سابق توسط آنها برای جلوگیری از محاکمه سران رژیم سابق داده اند. شورای نظامی ابتدا با «کودتای خاموش» علیه دولت مرسی وارد عرصه شده است. این شورا با صدور دستور قانون اساسی مکمل اقدام به کودتای تمام عیار سیاسی و حقوقی علیه رییس جمهور جدید نموده است. به گونهای که عبدالمنعم ابوالفتوح نامزد مستقل دور اول انتخابات ریاست جمهوری نیز این طرح را کودتای نظامی همه جانبهای دانست که باید با آن مقابله کرد. زیرا دولتی را در دل دولت دیگر ایجاد و دولت منتخب مردم را مجری دولت نظامی مینماید. در صورت مقاومت مرسی و مردم علیه این اقدام، کودتای نظامی برای سرنگونی دولت اسلامگرای مرسی بسیار محتمل است.
۳- ترور فیزیکی و شخصیتی نیروهای اسلامگرا: تضعیف اسلامگرایان با حذفهای فیزیکی و شخصیتی نیروهای آنان که طی سالیان پرورش یافتهاند توطئهای تکراری است که انقلاب اسلامی ایران نیز آن را با از دست دادن بسیاری از شخصیتهای بزرگ خود تجربه نموده است.
۴- سازش بر اساس اصول: مقاومت و مبانی اسلامی اصولی است که اخوان بر پای آن شکل گرفته است. چه آنکه تاسیس آن برای مبارزه با استعمار بود و چه بعد از کشتار فاروق که به یک تشکیلات سیاسی تغییر شکل داد. فاصله گرفتن از اصل “مقاومت” اخوان را در طولانی مدت تضعیف کرده و جایگاه منطقه ای آن را مخدوش میکند. ماهیت متزلزل بزرگترین عامل ضعف یک تشکیلات میتواند باشد و اخوان نباید ماهیت خود را متزلزل نشان دهد.
۵- کنار گذاشتن بازیگران منطقهای: کشورهای منطقه هر یک دارای نقش مهمی در نقشه سیاسی بازی میکند اما آنچه حایز اهمیت است اینکه کشورهای مقاومت در حال شکل دهی خاورمیانه جدید هستند. این کشور ها با پشتوانه های مردم خود و نیز انقلابهای اسلامی در دو سال اخیر توانسته اند جایگاه حاکمیتی خود را مستحکم کنند. در مقابل کشورهای منطقه ای همپیمان غرب در حال ضعیف شدن هستند. سرنگونی بن علی، حسنی مبارک، عبدالله صالح و نیز تزلزل حاکمیتی عربستان و بحرین نشان داده است که تکیه بر وعده های پوشالی و مدت دار غرب موجب از بین رفتن هیمنه آنها خواهد شد. غرب به دلیل ماهیت اسلامی اخوان نمیتواند در معتدلترین حالت اخوان نیز با آن کنار بیاید. سخن هنری کیسینجر نیز تاییدی بر این مدعاست. او که معمولا نظرات وزارت خارجه آمریکا را بیان می کند در روزنامه نیویورک تایمز نوشت: «ما ظاهرا داریم به خطا می رویم که از اخوان بعنوان جریان معتدل حمایت می کنیم اگر اسلام گراها تحت تاثیر اخوان سرکار بیایند فرصت برای رادیکالیزه شدن شرایط، روی کار آمدن رادیکال ها و صدور رادیکالیزم به مناطق دیگر فراهم می شود.» جبهه مقاومت دارای قدرت نرم و سخت در عرصه فرهنگی، سیاسی، نظامی و مردمی است و مرسی به نمایندگی از اخوان و شاخه سیاسی آن یعنی حزب عدالت و آزادی راهی جز ورود به جبهه مقاومت و همپیمانی با آن ندارد.
۶- محاکمه سران سابق: وجود سران مجرم در دستگاههای دولتی و حتی خارج از آن بدون محاکمه عادلانه راه را برای توطئه ها علیه حاکمیت جدید مصر میگشاید. پیگیری محاکمه عاملان کشتار مردم یکی از مهمترین عواملی است که شعارهای عدالت طلبانه حزب عدالت و آزادی که مرسی به نمایندگی از آن رییس جمهور شده است را اجرایی مینماید.
۷- فشاراقتصادی: اقتصاد مصر با معاملات پیدا و پنهان حکومت حسنی مبارک با اسراییل جعلی و کمکهای آمریکا داری ثبات نسبی بود. اکنون که اسلامگرایان دولت را در اختیار دارند فشارهای همه جانبه از جمله اقتصادی بر دولت و ملت مصر تحمیل خواهد شد. رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم مصر باید در اولویت کاری مرسی باشد. فشار اقتصادی برای جدا سازی مردم از حکومت راهکاری است که سالیان دراز علیه کشورهای مردمسالار دینی توسط غربیان مورد استفاده قرار گرفته است.
Sorry. No data so far.