مسابقات پیامکی در سالهای اخیر رواج بسیاری یافته است. گاهی در این مسابقات به نظر میرسد شانس مورد توجه است. برای نمونه گزینهای انتخاب میشود و صرف شرکت فرد در آن مسابقه قرعه کشی صورت میگیرد و به برندگان جایزهای اعطا میشود. یا در برخی از مسابقهها فرد باید به سؤال یا سؤالاتی پاسخ صحیح دهد تا در مسابقه شرکت داده شود.
برای برخی این شبهه وجود دارد که شرکت در چنین مسابقاتی به لحاظ شرعی جایز هست یا نه؟ اینکه شرکت در این مسابقات و دریافت جایزه از آن به لحاظ شرعی چه حکمی دارد را خبرنگار مهر در استفتایی از دفتر مقام معظم رهبری جویا شده که در ادامه از نظر میگذرد.
پرسش: شرکت در مسابقات پیامکی و دریافت جایزه از آن به لحاظ شرعی چه حکمی دارد؟
پاسخ: اگر هزینهای افزونتر از هزینه های معمولی پیامک از افراد کم نشود و هزینه جایزه بر اساس جمع آوری پولهای کسر شده نباشد اشکالی ندارد. اگر علاوه بر هزینه معمول پیامک، پولی بابت شرکت در مسابقه از افراد کسر شود و از پولهایی که از افراد کسر شده جایزه تهیه کنند، حرام است.
سوال:
يعني اگر خود همراه اول يا ايرانسل جايزه را تهيه كند، چون از از تعداد پيامك هاي دريافتي ذي نفع است، شركت در آن مسابقه اشكال شرعي دارد؟
يا مثلا اگر رسانه ملي(يا تهيه كننده برنامه) با اپراتورهاي تلفن همراه قراري بگذارد كه من اين مسابقه را ميگذارم و تو هم قسمتي از هزينه هاي تهيه جايزه را بده باز هم اشكال شرعي دارد؟(چون هزينه جايزه از پول هاي كسر شده تهيه شده است)