آتش سوزی چاه شماره 24 نفت شهر روزانه حداقل هشت هزار بشکه نفت را می سوزانید.
عملیات اطفاء با نصب دو دودکش، با قطرهای ۹ و پنج هشتم و ۱۳ و پنج هشتم اینچ در درون شیر فورانگیر چاه آغاز گردید که باعث شد ارتفاع شعله از سطح زمین افزایش یافته و فاصله خلاء حاصل میان ورودی چاه با آتش فرصتی برای عملیات و دسترسی به دهانه چاه (استینگر) ایجاد کند تا بتوان با عملیات گل زنی با چگالی بیش از ۱۳۰ پوند بر فوت مکعب، و همچنین فشار ۳۰۰۰ پاسکال چاه نفتی را از فوران نفت مهار نمود.
در این عملیات نصب لوله استینگر به وسیله دستگاه ATI VAGON روی دهانهی چاه و استفاده از شیر کلاس ۳۰۰۰ و ورود به کیسنیگ چاه با فشارافزایی گل تزریق شده، عملیات تزریق گل حفاری انجام شد و گل تزریقی تمام ستون چاه را پوشاند.
برای مهیا سازی این عملیات بخش مهندسی و ساختمان و با همکاری ترابری سنگین، ساخت سه استخر ذخیرهسازی آب با حجم آبگیری 150 هزار بشکه، ساخت سد خاکی به منظور جلوگیری از نشت نفت به طول 70 و عرض سه و ارتفاع سه متر، تسطیح محوطه اطراف چاه 24 به طول 100 متر و در دو جهت، خاکریزی اطراف چاه و پیشرفت بیش از 50 متر به سوی آتش و خاموش کردن آتش اطراف چاه به منظور دسترسی به کانون آتش در طی هفته های گذشته انجام شده بود.
در همین ارتباط تسطیح جاده دسترسی خط لوله ۱۰ اینچ به طول هفت کیلومتر، ساخت خطوط لوله چهار اینچ جریانی آب به طول حدود 65 کیلومتر و 10 اینچ به طول شش کیلومتر و حمل لولههای چهار اینچ از مناطق عملیاتی آغار و دالان و تنگ بیجار حدود 21 محموله تریلر از دیگر اقدامهای پایان یافته در بخش مهندسی و ساختمان است.
ساخت دو محل چاه برای استقرار دکل 112 شرکت حفاری شمال و 57 فتح ملی حفاری ایران به پایان رسیده و هم اکنون دکل حفاری شمال مستقر شده است؛ دکل شرکت ملی حفاری ایران نیز در حال استقرار است. که عملیات حفاری کج و را انجام داده و بتوانن با حفاری کج به محل لوله جداری چاه نزدیک شده و از دو قسمت بتوانند از چاه مذکور در آینده بهره برداری نمایند.
براساس این گزارش اقدامات صورت گرفته برای اطفاء چاه مذکور و انجام عملیات پاکسازی منطقه بایستی با شناخت دقیق برروی مخزن چاه مذکور بایستی انجام پذیرد زیرا بدلیل صدماتی که چاه شماره 24 میدان نفتی نفت شهر دیده لزوم صیانت از این چاه هرچه بیشتر بایستی مورد توجه قرار بگیرد.
به نقل از رجا
فیلم خاموش کردن آتش چاه شماره ۲۴ نفتشهر (+)
فیلم آغاز آتش سوزی و لحظه انفجار (+)
Sorry. No data so far.