دکتر «محمود احمدینژاد» صبح سه شنبه در همایش سراسری قوه قضاییه در مشهد مقدس گفت: باور من این است که در مقایسه با حقوق اساسی ملتها و قوانین اساسی گوناگون، مترقیترین، الهیترین و زیباترین حقوق اساسی مردم، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
احمدینژاد تاکید کرد: اساسا نظام بدون اجرای عدالت و صیانت از حقوق مردم، نظام نیست؛ همه باید بین خود و خدای خود را با این حقایق بسنجیم.
رییس جمهوری گفت: باید خود را به گونهای ارزیابی کنیم که خداوند میبیند و قضاوت نهایی با او است و خدا را نمیشود فریب داد یا به نحوی و ملاحظاتی ساکت کرد؛ خداوند با هیچ کس خویشاوندی ندارد و تضمینهای او صرفا در رعایت موازین و اصول و حرکت در مسیر درست است.
احمدینژاد با تاکید بر ضرورت و اهمیت و تابعیت از قانون اساسی گفت: زمانی بود که پارتی بازی یا هزینه کردن و تبلیغات پرخرج برای رسیدن به منصبهای حکومتی ضد ارزش و مطرود تلقی میشد.
رییس جمهوری با بیان اینکه همچنین زمانی بود که با مشاهده تبعیض و بیعدالتی و نقض حقوق مردم، چهرهها بر افروخته و فریادها بلند میشد، افزود: مبادا این حقایق و ارزشها در پیچ و خم توجیهات بیپایه و اساس و حتی عنوان حفظ نظام در حاشیه قرار گیرد چرا که حفظ نظام مکتبی به حفظ و زنده نگه داشتن و پایبندی به همین ارزشها است.
احمدینژاد با یادآوری حادثه هفتم تیر و شهادت دکتر بهشتی نخستین رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب به نقش این شهید والاقدر در تدوین قانون اساسی و مساله قضاوت اشاره و دو مساله «اصل انقلاب اسلامی و اهداف انقلاب» و «حقوق اساسی مردم» را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران، بزرگترین و مهمترین تحول در دوران معاصر در ایران و جهان است، افزود: انقلاب اسلامی مردمیترین و گستردهترین انقلابی است که سبب تحول خواهی در جهان شد.
رییس جمهوری با بیان اینکه انسان به طور فطری به دنبال کمال و خدایی شدن است، اضافه کرد: تحقق این هدف در برپایی عدالت، آزادی و احیای کرامت انسانی است در حالی که در حاکمیت طاغوت، بسیاری از مظاهر و شخصیت و موجودیت ملت ایران پایمال شد.
وی شکل گیری طبقات هزار فامیل و برخورداری عده قلیلی از حقوق و مزایای بالا در مقابل تحقیر شخصیت ملت ایران و چپاول ثروت ملت را از دیگر مسایل حاکم بر حاکمیت طاغوت برشمرد و گفت: این مسایل فرصت شکوفایی و بالندگی ملت را سلب کرده بود.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: وابستگی به بیگانگان همراه با خفقان گسترده و بیحد و مرز و دادههای نظامی و سرکوب اندیشه و تفکر و هر نوع حرکت آزادی خواهانه، ملی و مردمی فرصت اعتلای ملت را از بین برده بود.
وی با یادآوری اینکه ملت ایران تحقق آزادی و عدالت و برخورداری از کرامت انسانی، پیشرفت و تعالی را در اسلام ناب محمدی جستجو کرد و به آن ایمان آورد، گفت: این اسلام همان اسلامی بود که امام راحل و رهبر معظم انقلاب آن را به ملت ایران عرضه کردند؛ اسلامی که به حقوق و نظر مردم احترام میگذارد همانطور که امام راحل فرمودند میزان رای ملت است.
رییس جمهوری ادامه داد: این اسلام همانی بود که ضامن آبرو، احترام و کرامت انسانی آحاد مردم و آزادی آنها است؛ اسلامی که در برابر سیلی عدهای قلیل فریاد میزند و تیغ تبعیض و بیعدالتی را فرو میآورد؛ اسلامی که با قاتل امام و زندانی محترمانه برخورد میکند و اجازه ظلم و بیعدالتی به او نمیدهد و اسلامی که امام معصومش یک عبارت تبعیض آمیز را از قاضی نمیپذیرد و دادگاه را ترک میکند.
وی خاطرنشان کرد: ملت تحقق همه آرزوهای چندساله خود را در این اسلام دید و به ندای امام راحل لبیک گفت و حرکت کرد؛ همه موجودیت خود را در طبق اخلاص، به انقلاب هدیه کرد.
احمدینژاد تصریح کرد: ملت وفادار ایران همواره ماموریت خود را به خوبی انجام داد و هیچ کوتاهی نکرده و کم نگذاشته است.
رییس جمهوری درباره همایش سراسری قوه قضاییه گفت: برگزاری چنین برنامههایی برای آن است تا ما همواره مسوولیت خطیر انقلابی خود را یادآوری و وضعیت خود را نه با کشورهای شرق و غرب بلکه با اهداف و ارزشهای انقلاب اسلامی ارزیابی کنیم.
وی افزود: انقلاب اسلامی، جابجایی قدرت و چهرهها نیست زیرا که این، در نقطه مقابل حقیقت انقلاب است؛ حکومت برای برپایی عدالت و صیانت از حقوق ملت و ترویج پاکی و یگانه پرستی است.
رییس جمهوری ادامه داد: بدون تردید، رضایت مردم و مقبولیت نظام و مشروعیت آن نیز به همان نحو است و حکومت اگر به اجرای عدالت و احقاق حق نینجامد به گفته مولایمان حضرت علی (ع) از آب بینی بز نیز بیارزشتر است.
وی تاکید کرد: مبادا ارزشهای انقلاب و حقوق مردم در پس کوچههای گرایشات قدرت و ثروت به دغدغه سیاسی تبدیل شود یا فرهنگ حقیقی انقلاب اسلامی در جامعه و حکومت مهجور شود.
رییس جمهوری اظهار داشت: مبادا قدرت و ثروت جای حق و باطل بنشیند و تعصبات حزبی و گروهی مشروعیت یابد و مانع از مشاهده حقیقت شود.
وی ادامه داد: در دوران انقلاب اسلامی، زمانی بودکه افراد را برای پذیرش مسوولیت تحت فشار اخلاقی و تکلیف شرعی قرار میدادند؛ زمانی افراد فداکارانه و شبانه روزی کار میکردند اما حقوق بیشتری نمیخواستند یا در صورت دریافت، مازاد نیاز خود را به بیت المال برمی گرداندند.
رییس جمهوری با بیان اینکه زمانی پارتی بازی و تبلیغات پرخرج برای مناصب حکومتی ضد ارزش و مطرود تلقی میشد، خاطرنشان کرد: زمانی با مشاهده تبعیض و بیعدالتی چهرهها برافروخته و فریادها بلند میشد؛ مبادا این عواید و ارزشها در توجیهات بیپایه و حتی با عنوان حفظ نظام در حاشیه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: حفظ نظام مکتبی به حفظ و زنده نگه داشتن و پایبندی به ارزشها است؛ در واقع صیانت از حقوق اساسی و آزادیهای مشروع مردم و اجرای عدالت بهترین حافظ کشور و نظام است.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به حقوق اساسی مردم و نقش شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی و توجه به این مقوله اشاره کرد و گفت: حقوق و مسوولیتهای ملت در قانون اساسی با مدیریت شهید بهشتی و کمک یاران الهی این شهید بزرگوار، به عنوان سند افتخار و میراث ماندگار انقلاب به ثبت رسید.
وی با تاکید بر اینکه حقوق اساسی ملت در قانون اساسی قابل عرضه به همه جهانیان است، افزود: مترقیترین و زیباترین حقوق اساسی مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
احمدینژاد به برخی از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جمله اصل دوم، ۱۹، ۲۰، ۲۲، ۲۳، ۲۸، ۳۲، ۳۶ و ۳۸ اشاره و خاطرنشان کرد: بعید میدانم در قانون اساسی کشوری اینگونه از آزادیهای مشروع مردم صیانت شده باشد.
وی به تاکیدات شهید بهشتی در توجه به استقلال کشور از طریق عدالت و آزادی اشاره و خاطرنشان کرد: شهید بهشتی حفظ واقعی استقلال کشور را از طریق عدالت و آزادی درکشور میدانستند و این را در پیش نویس قانون اساسی آوردند.
وی تاکید کرد: زمانی که در یک جامعه و کشوری، آزادی به درستی اجرا نشود در نتیجه خود به خود راه برای ورود بیگانگان آزاد میشود. در واقع استقلال آزادی میآورد و آزادی نیز استقلال میآورد و این دو لازم و ملزوم هم هستند.
وی، اصول ۲۲ و ۲۳ قانون اساسی را از اصول بسیار زیبا و جزو افتخارات قانون اساسی کشور برشمرد و گفت: براساس اصل ۲۳ قانون اساسی، تفتیش عقاید ممنوع است و هیچکس را نمیتوان به صرف داشتن عقیدهای مورد تعرض قرار داد.
رییس جمهوری گفت: نگاه و نگرش شهید بهشتی که در قانون اساسی دیده شده باید در مجامع جهانی به عنوان نگاه ویژه انقلاب اسلامی با افتخار ثبت و اعلام شود.
وی افزود: متن و تار و پود قانون اساسی میثاق ملی و سند افتخار و مبانی قانونی ارزیابی هاست از این رو باید دائما مسئولان خود را با آن ارزیابی کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه قوه قضاییه مسئولیت محدودی دارد، افزود: قضاوت مسولیت اولیاست. در سلسله مراتب نظام اجتماعی نخست قانون عادلانه و جامع و سپس قضاوت صحیح و عادلانه قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه یک قطره از عدالت، جامعه را احیا میکند، افزود: «برخی صاحب نظران درباره دایره ولایت فقیه اختلاف نظر دارند اما قضاوت را جز مسلمات مسوولیت ولایت فقیه میدانند؛ شاید به این دلیل که در جمهوری اسلامی ایران قوه قضاییه به طور کامل تحت نظر فقیه حاکم و نصب مستقیم او مستقر میشود.
وی با یادآوری اینکه ویژگی که برای قاضی برشمردهاند برای قانونگذار نیامده است، این مساله را به جایگاه مهم قاضی مرتبط دانست و گفت: این ویژگیها برای قاضی الزامی است. در اصل ۱۶۴ قانون اساسی لوازم اسقلال قاضی و صیانت ازشان وی و قضاوت به خوبی اورده شده است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: همه برای اجرای اصول قانون اساسی که منبعث از اسلام ناب محمدی است، دست به دست هم بدهیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با ایمان به خدا و عشق به آینده روشن بشریت یعنی حاکمیت عدالت و توحید، کشور با اهداف و معیارهای اساسی دوران انقلاب اسلامی در تراز قرار گیرد و هر روز خود را به آن معیارها نزدیکتر سازیم.
احمدینژاد در ابتدا ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به ملت ایران و جامعه بشری یاد شهید بهشتی شهدای هفتم تیر را گرامی داشت و گفت: بدون تردید نقش اساسی شهید بهشتی به عنوان نخستین رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی در تبیین و ترویج انقلاب اسلامی و تدوین آن در قالب قانون اساسی و ترسیم خط روشن قضاوت اسلامی برکسی پوشیده نیست.
حرفهای زیبا زدن کاری نداره ولی درعمل چه یا نمی دانی یافکر می گنی ماها نفهم هستیم چرا باید اینگونه باشه چرا چرا چرا خدا مداندو بس