تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران رسما از دو روز دیگر آغاز میشود، اما همانطور که در خبرهای مختلف آمده در حال حاضر بیش از ۱۹ کشور از این تحریمها معاف شدهاند و میتوانند واردات نفت خود را ازایران انجام دهند.
براساس این گزارش هم اکنون کشورهای هند، مالزی، آفریقای جنوبی، سریلانکا، ترکیه، تایوان، ژاپن، چین، بلژیک، انگلیس، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا، چین، سنگاپور و کره جنوبی از اعمال تحریمهای نفتی بر ایران معاف شدهاند.
به طور کلی باید گفت حدود ۲۰ درصد از صادرات نفت ایران به کشورهای اروپایی، ۶۵ درصد به کشورهای آسیایی و ۱۵ درصد نیز به دیگر کشورها انجام میشود و در طول مدتی که مصوبه تحریم نفتی ایران در اتحادیه اروپا میگذرد اکثر کشورهایی که از تحریم نفتی ایران معاف شدهاند، نتوانستند نفت جایگزینی را برای خود پیدا کنند و مجبور به واردات نفت از ایران هستند، اما با اعمال فشارهای صورت گرفته از آمریکا و اتحادیه اروپا تنها واردات نفت خود را از ایران کاهش دادهاند و واردات نفت از ایران را به طور کامل قطع نکردهاند.
البته ناگفته نماند که مسئولان ایرانی نیز در قبال کاهش واردات نفت برخی از این کشورها، آنها را تهدید کردهاند که واردات کالاهایشان را محدود میکند و این کشورها باید منتظر تدابیر بیشتر ایران در برابر همسو شدن با رفتارهای تمامیت خواهانه غرب باشند.
براساس این گزارش آنچه که باید به آن توجه داشت این است که در طول مدتی که از تصویب این تحریم در اتحادیه اروپا میگذرد اثرات آن در بازارهای جهانی نفت و فراوردههای نفتی دیده شده است، به طوری که در برابر کاهش صادرات نفت افزایش قیمت مشکل احتمالی کمبود درآمدهای کشور را حل کرده است. متوسط قیمت نفت صادراتی ایران در طول این ۶ ماه حدود ۱۱۲ دلار بوده است و حتی در ماههای ابتدایی این مصوبه شاهد رشد فزاینده قیمت فرآوردههای نفتی برای کشورهای تحریم کننده بودیم.
اگر چه آمریکا و اتحادیه اروپا یک فرصت ۶ ماهه دیگر به معاف شدگان دادهاند تا به دنبال نفت جایگزین به جای واردات از ایران باشند اما به دلیل آنکه میزان کیفیت نفتهای کشورهای مختلف در جهان متفاوت است هرگز هیچ نفتی نمیتواند جایگزین نفت ایران شود و در اینده نیز این مشکلات ادامه خواهد داشت به طوری که میتوان گفت نفت ایران قابل تحریم نیست.
Sorry. No data so far.