منابع خبری پاكستانی نوشتند: بر اساس نظرسنجی جدید مركز تحقیقات نگرش ھای جھانی ﴿پیو﴾ كه این ھفته منتشر شد، 75 درصد از مردم پاكستان، ایالات متحده آمریكا را دشمن خود می دانند. بنا بر این نظر سنجی، سه سال پیش ۶۴ درصد پاکستانی ھا در یک نظر سنجی گفته بودند که به آمریکا مانند یک دشمن نگاه میکنند.
تعداد فزایندهای از پاکستانی ھا در نظر سنجی جدید معتقدند که بھبود روابط اسلام آباد و واشنگتن یک اولویت مھم شناخته نمیشود.
سال گذشته ۶۰ درصد پاکستانی ھا تقویت روابط دولت کشورشان با آمریکا را مھم عنوان کردند اما در سال جاری تنھا ۴۵ درصد با این رای موافق هستند.
صدھا سازمان و نھاد آمریکایی ھر ساله مقادیری به عنوان کمک نظامی و غیر نظامی به پاکستان ارائه میدھند و بخش عمدهای از این کمک ھا برای رفع بزرگترین نیازھای پاکستان از جمله انرژی و آموزش صرف میشود، با این وجود نتایج نظر سنجی کنونی نشان میدھد ملت پاکستان تحت تاثیر کمک ھای دریافت شده از سوی آمریکایی ھا نیستند.
در نظر سنجی مرکز تحقیقات نگرش ھای جھانی ﴿پیو﴾ آمده است حدود ۴۰ درصد از مردم پاکستان معتقدند کمک ھای نظامی و اقتصادی واشنگتن به کشورشان در واقع اثرات منفی بر پاکستان میگذارد.
در این میان تنھا ۱۲ درصد از پاکستانی ھا کمک ھای اقتصادی آمریکا به کشورشان را برای حل مشکلات پاکستان موثر دانستهاند.
روابط اسلام آباد و واشنگتن بدنبال حوادثی از جمله افزایش حملات ھواپیماھای بدون سرنشین آمریکایی به مناطق قبایلی پاکستان، مساله بازداشت ریموند دیویس عامل نفوذی سازمان جاسوسی سیا در پاکستان، کشته شدن اسامه بن لادن سرکرده القاعده با عملیات مخفیانه نیروھای آمریکایی در شھر ابیت آباد و حمله مرگبار بالگردھای ناتو به پست مرزی سلاله پاکستان، بشدت تیره و دچار تنش شده است.
وقایع و حوادث یاد شده در طی دو سال اخیر باعث شد تا مردم پاکستان مقامات واشنگتن را مغرور و غیر قابل اعتمادترین شریک پاکستان توصیف کنند.
اتکای دولت باراک اوباما رییس جمھوری آمریکا به استفاده از راھبرد حملات ھواپیماھای بدون سرنشین این کشور در مناطق قبایلی پاکستان دشمنی مردم پاکستان نسبت به واشنگتن را افزایش داد. زیرا ملت مسلمان پاکستان حملات ھواپیماھای بدون سرنشین آمریکایی به مناطق قبایلی کشورشان را نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان میدانند.
با توجه به نظر سنجی پیو، تنھا ۱۷ درصد از پاکستانی ھا از استفاده آمریکایی ھا از تاکتیک حملات ھواپیماھای بدون سرنشین در مناطق قبایلی کشورشان علیه شبه نظامیان تند رو حمایت میکنند.
پاکستانی ھا ھمچنین کمتر مایل به استفاده از عملیات نظامی و نیروھای امنیتی ارتش کشورشان علیه افراط گرایان ھستند.
با مقایسه میزان حمایت مردم پاکستان در سال گذشته از استقرار نیروھای نظامی این کشور برای مبارزه علیه شبه نظامیان و افراط گرایان، این مقدار در سال جاری به ۳۲ درصد کاھش یافته است.
این نظر سنجی از تاریخ ۲۸ مارس تا ۱۳ آوریل سال جاری ﴿۹ تا ۲۵ فروردین﴾ در مصاحبه ھای رو در رو با یکھزار و ۲۰۶ پاکستانی انجام شده است.
Sorry. No data so far.