الفتنه اشد من القتل ( سوره بقره آیه 191 )
الفتنه اکبر من القتل ( سوره بقره آیه 217)
فتنه از قتل شدیدتر است. فتنه از قتل بزرگتر است. شدت و بزرگی در این ایات به چه معناست؟ علامه طباطبائی در تفسیر المیزان در ذیل آیات یاد شده جرم فتنه را یاد آور می شود و می گوید : جرم فتنه از قتل بزرگتر است. این مطلب را به این علت آوردم که درباره حوادث بعد از انتخابات سخنی گفته باشم . حوادثی که رهبر انقلاب آنرا فتنه ای عمیق نامیدند.
جین شارپ از نظریه پردازان انقلاب های مخملی در کتابهای مختلفی درباره شیوه های براندازی آنچه آنرا حکومتهای دیکتاتوری می نامد سخن گفته و برای آن راه حل تعیین کرده است. یکی از این شیوه ها استفاده از اقدامات خشونت پرهیز برای مشروعیت زدائی از حکومت است که در نهایت باعث سقوط حکومت می شود.
جین شارپ در کتاب ” ضد کودتا” با تبیین راهکارهائی نظیر حرکتهای مدنی و تبلیغاتی مخالفان حاکمیت را به پرهیز از اقدامات خشونت آمیز در مقابل ماموران حکومتی توصیه می کند و می نویسد: “سرکوب مدافعان خشونت پرهیز می تواند برای سرکوبگران نتیجه عکسی داشته باشد . در چنین شرایطی سرکوب خشونت آمیز واکنشی علیه قدرت سرکوبگر تبدیل می شود . به این روند جوجیتسوی سیاسی می گویند . ” جین شارپ سپس مشروعیت زدائی از حکومت با این شیوه و نتایج آنرا به این شکل توضیح می دهد : ” به کارگیری خشونت علیه مدافعان خشونت پرهیز آزادی می تواند به سرکوبگران از چند جهت آسیب برساند 1- موجب شود که مردم بیشتری به صفوف بپیوندند و مدافعان را در پیکار خود مصمم تر کند 2- موجب کاشتن بذر تردید در ذهن سربازان کارگزاران و مردم مدافع کودتا شود و آنان را به مخالفت با کودتا وا دارد 3- موجب مخالفت سفت و سخت تر جهانی با کودتاچیان شده اذهان عمومی را بسیج کرده و تحریمهای دیپلماتیک و اقتصادی علیه توطئه گران در پی دارد. ”
البته این مرحله از مشروعیت زدائی بخش پایانی و نهائی انقلابهای مخملی است چرا که در انقلابهای مخملی که عمدتا نزدیک انتخابات صورت می گیرد مراحل مختلفی وجود دارد و القاء تقلب قبل از انتخابات / دروغگو معرفی کردن دولت / استفاده از نمادها و رنگها برای القاء پیروزی قبل از انتخابات / دیکتاتور معرفی کردن دولت و شعار مرگ بر آن سر دادن مراحل نخستین مشروعیت زدائی است. طبیعتا استفاده از رسانه ها در همه مراحل مشروعیت زدائی بویژه بخش پایانی آن نقش مهمی دارد.
اینها بخشی از آن فتنه ای است که فتنه انگیزان در نظر دارند . طبیعتا در چنین فضائی دستپاچگی ماموران امنیت و بعضا اقدامات خودسرانه هم ممکن است به این موضوع دامن بزند و احتمالا موجب بدرفتاری با تجمع کنندگان و یا کشته شدن آنها می شود. بتدریج آنها این بدرفتاری را علم می کنند تا روند مشروعیت زدائی ادامه یابد. با نسخه آقای شارپ حتی اقلیت هم می تواند اکثریت را شکست دهد چرا که به تدریج مشروعیت زدائی می شود و به قول آقای جین شارپ باعث می شود ” مردم بیشتری به صفوف بپیوندند “. با نسخه آقای شارپ با سه میلیون نفر هم می شود انقلاب مخملی کرد تا چه برسد به 13 میلیون نفر چرا که با این کارها میزان پیوست به صفوف بیشتر می شود .
آنچه پس از تجمعات غیرقانونی پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران اتفاق افتاد بی شباهت به نسخه آقای جین شارپ نیست. خواسته یا ناخواسته . ممکن است خیلی از طرفداران هم این را نپذیرند و حتی ممکن است حتی برخی از رهبران هم از شیوه هائی که برای آنها تدارک شده بود بی خبر بوده باشند. آری فتنه عمیق بود. پرهیز از فتنه را قران کریم صراحتا بیان می کند : واتقوا فتنه لا تصیبن الذین ظلموا منکم خاصه از فتنه ای بپرهیزید که فقط دامن ظالمان را نخواهد گرفت. ( انفال ۲۵ )
همانطور که در این حوادث دیدیم در این فتنه بعضی افراد بی گناه هم آسیب دیدند . خاصیت فتنه همین است که خشک و تر را با هم می سوزاند . به همین علت است که جرم فتنه انگیزی بالاتر از قتل است چرا که اگر فتنه انگیزان نباشند قتلی اتفاق نمی افتد. و جالب اینکه فتنه انگیزان ممکن است پس از اینکه تعدادی بر اثر این فتنه انگیزی کشته شدند برای کشته شدگان مجلس ختم هم بگیرند و وااسفا هم سر دهند. اینها همان مصادیق ” مسجد ضرار” و یا ” پیراهن عثمان” است که نمونه های تاریخی آن فراوان است. طبیعتا جین شارپ یا همفکرانش در بنیاد انیشتین و سوروس هیچگاه از انقلاب مخملی سخن نمی گویند بلکه از واژه هائی نظیر ضد کودتا یا دمکراسی و نظیر آن استفاده می کنند تا کارهای خود را مشروع جلوه دهند.
باطل بودن نسخه جین شارپ را رهبر معظم انقلاب چهارشنبه شب در دیدار با دانشگاهیان در جملاتی کوتاه بیان کردند. ” ایشان با تأکید بر رسیدگی به آسیب دیدگان در مسئله کهریزک و همینطور بررسی موضوع معدود کسانی که در این مسئله جان باخته اند افزودند: البته اینگونه مسائل نباید با مسئله اصلی بعد از انتخابات خلط مبحث شود. رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: عده ای، ظلم بزرگی را که پس از انتخابات به مردم و نظام اسلامی شد و هتک آبروی نظام در مقابل ملتها را نادیده می گیرند و مسئله کهریزک یا کوی دانشگاه را قضیه اصلی قلمداد می کنند اما این نگاه، خود یک ظلم آشکار است. ”
آری مسئله اصلی ظلم بزرگ به مردم و نظام اسلامی است که فتنه انگیزان با القاء تقلب در انتخابات قبل و بعد از آن و سپس کودتا خواندن آن به آن دامن زدند . موضوعی که رهبر انقلاب هم آنرا ” از پیش طراحی شده ” خواندند.
نکته پایانی اینکه نسخه افرادی نظیر جین شارپ در کشورهائی نظیر گرجستان اوکراین قرقیزستان و … خوب جواب داده است. کشورهائی که در آن عمدتا دولتهای مخالف سیاستهای آمریکاحاکم بود. اما چرا چنین نسخه ای در ایران جواب نداد ؟ طبیعتا یکی از علل اصلی شکست این ماجرا وجود ولایت فقیه در کشورمان است . موقعی که رهبر معظم انقلاب در نمازجمعه تاریخی از فدا کردن جان ناقابلش در برابر فتنه انگیزان سخن گفت: فتنه فروکش کرد و تجمعات چند صد هزار نفری به چند هزار نفر کاهش یافت. اینجاست که معنی این جمله امام راحل را می فهمیم که : پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به این مملکت نرسد.
Sorry. No data so far.