به گزارش تریبون مستضعفین حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز کیهان از جریانی داخلی سخن گفته است که در گرانی های سکه و ارز مقصر بوده و به نوعی تعمدا به این گرانی ها دامن زده است.
«بايد از مسئولان محترم اقتصادي، امنيتي، اطلاعاتي و نظارتي كشور پرسيد؛ چرا بلافاصله بعد از اجلاس مسكو، قيمت دلار با يك جهش غيرقابل توجيه به بالاي دوهزار تومان مي رسد؟ چرا در حالي كه به گفته رئيس اتحاديه كشوري صنف طلا و جواهر، قيمت طلا در بازارهاي جهاني رو به كاهش بوده است، بهاي سكه بعد از اجلاس مسكو افزايش مي يابد؟ چه كساني قيمت كالا، اجناس و خدمات مورد نياز مردم را به ميل خود بالا مي برند؟ آيا شناسايي اين جريانات مافيايي و رابطه آنها با دشمنان بيروني دشوار است؟!»
وی در ادامه می نویسد«آيا كساني در پي آن نيستند كه تحريم ها را موثر جلوه دهند و ناكامي دشمنان خارجي را با تنگ كردن عرصه به مردم در داخل كشور جبران كنند؟! در اين باره گفتني هاي فراوان و مستندي هست كه به يقين شنيدني خواهد بود و به فرصت ديگري مي گذاريم.»
بحث مطرح شده در سرمقاله امروز کیهان در رابطه با وجود جریانی که تعمدا دست به ملتهب کردن بازار می زند سخن جدیدی نیست و مجموعه ای از بحث های رسانه ای چند وقت اخیر به این مساله مربوط است. آیت الله علم الهدی نیز در نماز جمعه روز ۹ آذر در مشهد گفت: «متولیان امر پس از تعطیلات نوروز کشور را رها کرده اند و به همین دلیل شرایط این گونه شده است.»
در همین رابط خبرنگاری از ایشان پرسیده بود: «آیا این شرایط را از ضعف دولت می دانید؟» ایشان پاسخ داده بودند: «ضعف هم نیست؛ چه بسا عمد باشد. من ضعف نمی دانم.»
علاوه بر این شیخ الاسلامی وزیر کار نیز چندی پیش با اشاره به جریانی خاص اظهار کرده بود: 10 تا 30 درصد مایحتاج مردم را به عمد و خبیثانه گران کردند و باید گفت برخی به دنبال ایجاد گرانی هستند.
وزیر اطلاعات نیز چندی پیش در واکنش به القای تعمدی گرانی ها از نهادهایی در درون بدنه نظام گفته بود که در این مورد بیگانگان را همراهی کرده و به گرانی ها دامن زده بودند.
«وی در ادامه به تلاشهای دشمنان برای سطح سه تاثیرگذاریها اشاره کرد و گفت: آنها برنامهریزیهایی در این ارتباط انجام دادهاند که از جمله مهمترین آنها میتوان به تلاش برای بر هم ریختن تعادل جامعه با ایجاد شوکهای کاذب به خصوص در زمینه اقتصادی از جمله در زمینه ارز و سکه اشاره کرد که با کمال تاسف برخی از خودیها نیز در این مقوله دچار چالش و اشتباه شدند و جاهایی بودند که جزو مجموعه نظامند و رفتند میلیاردی سکه خریدند و تحت تاثیر این القاء قرار گرفتند و بعضی از خودیها با بیتوجهی به این موضوع دامن زدند و در واقع همانطور که گفتم دشمنان برنامهریزی میکنند که تعادل روانی جامعه را به هم بریزند.»
صرف نظر از مسائلی همچون گرانی که مانند بسیاری از دیگر موارد معمولا با سیاسی کاری جریانها مواجه می شود و فارغ از اتهاماتی که برخی به جریانی در دولت می زنند که معتقدند برای انجام مذاکره و تاثیرگذار جلوه دادن تحریم ها دست به چنین کاری می زند و اتهاماتی که متقابلا رسانه های حامی دولت به نهادها و ارگان هایی میزنند که در مطالب گفته شده از جانب وزیر اطلاعات نیز بدان ها اشاره شده بود به نظر آنچه مبرهن است و همگان بر آن اتفاق نظر دارند غیر طبیعی بودن گرانی های اخیر و روشن بودن حضور دست هایی است که احتمالا تعمدا دست به چنین التهاباتی میزند. فراتر از اینکه این جریان کدام جریان است هم اکنون این سوال مطرح است که مردم دارند هزینه چه چیزی را میپردازند و جایگاه نهادهایی که باید به معرفی و برخورد با چنین جریانهایی اقدام کنند کجاست؟
اخلال تعمدانه در سیستم اقتصادی کشور، مصداق بارز افساد فیالارض میباشد. اما سئوال اینجاست همانطور که در روزهای اخیر شاهد اعدام برخی متجاوزین به نوامیس مردم در ملا عام هستیم آیا عاملین گرانیهای اخیر نیز در ملاعام اعدام میشوند یا همچنین این بحث ها یک سری آلت دست برای جناح های سیاسی و متهم کردن یکدیگر باقی خواهد ماند؟
Sorry. No data so far.