رستم قاسمی ـ وزیر نفت ـ در همایش توسعه فناوریهای کارآمد و تجزیهپذیر صنعت نفت تاکید کرد که مصرف انرژی در ایران بالا و غیرمنطقی است.
وزیر نفت با تاکید بر بهرهمندی مردم ایران از انرژیهای هیدروکربوری یادآور شد که در مقابل باید روشهای استفاده از انرژی هم بهینه شود؛ چراکه شدت مصرف در ایران قابل قیاس با هیچ کشوری نیست و باید منطقی شود.
وی با بیان اینکه بعید است دیگر ذخایر عظیم هیدروکربوری در جهان کشف شود، گفت: با توجه به مصرف بسیار بالای انرژی هیدروکربوری در کشورهای جهان به نظر میرسد که ذخایر انرژی بیشتر کشورها رو به اتمام است و به همین دلیل آنها در تلاش برای جایگزین کردن انرژیهای جدید با انرژیهای هیدروکربوری هستند.
وی با تاکید بر استفاده از روشهای جدید تولید نفت و گاز اظهار کرد: باید تغییرات جدی در روشهای تولید به منظور افزایش ریکاوری میدانها انجام شود.
به گفته قاسمی طبق برنامه پنجم توسعه در صورت افزایش یک درصدی تولید نفت خام کشور معادل بودجه پنج سال کشور درآمد عاید کشور میشود.
معادل تولید ۴ فاز پارس جنوبی باید مصرف گاز کاهش یابد
در ادامه در این همایش مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که امکان کاهش ۱۰۰ میلیون متر مکعب (معادل ۴ فاز میدان گازی پارس جنوبی) مصرف گاز کشور وجود دارد.
جواد اوجی با اشاره به اینکه مصرف گاز کشور بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۲۵ میلیون متر مکعب در روز کاهش یافت، اظهار کرد: روند مصرف گاز به خصوص در فصل سرد بسیار بالاست که گاهی به ۵۶۰ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
به گفته وی با اجرای قانون هدفمندی یارانهها معادل تولید یک فاز گازی میدان پارس جنوبی در مصرف روزانه گاز کشور صرفه جویی صورت گرفت.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه سال گذشته حدود هشت میلیارد متر مکعب گاز معادل سه میلیارد دلار به کشور ترکیه صادر شد، گفت: سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد متر مکعب گاز در کشور مصرف میشود که در صورت صرفه جویی در مصرف میتوان درآمدزایی کشور را افزایش داد.
اوجی سهم ۶۵ درصدی گاز در سبد سوخت کشور را یک ضعف دانست و افزود: تنوع انرژی و وجود انرژیهایی مانند بادی، خورشیدی و زغال سنگ باید سهم بیشتری در سبد سوخت کشور داشته باشند.
به گفته وی تنها منابع ذغال سنگ شهر یزد میتواند انرژی ۴۰۰ سال ایران را تأمین کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه سند راهبرد انرژی توسط وزارت نفت تدوین شده است، گفت: این سند در حال حاضر در اختیار دولت قرار گرفته است که امیدواریم هرچه سریعتر توسط دولت تصویب شود تا تکلیف شرکت ملی گاز مشخص شود.
وی استفاده از فناوریهای روز در پالایشگاههای گازی کشور را با هدف کاهش ۲۰ تا ۲۵ هزار متر مکعب گاز در روز و کاهش فلرینگ را از مهمترین اقدامات شرکت ملی گاز ایران برای کاهش مصرف انرژی عنوان کرد.
به گفته وی فلرینگ در پالایشگاههای گازی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به صفر خواهد رسید.
Sorry. No data so far.