به گزارش شینهوا نوشت، «ولادیمیر پوتین» روز گذشته در سخنرانی دوسالانه خود در مسکو با حضوردیپلماتهای روسی و نمایندگان دیگر کشورها از غرب به دلیل آنچه که صدور «دموکراسی بمب و موشک» با مداخله در امور داخلی دیگر کشورها خواند، انتقاد کرد.
وی افزود: برخی از کشورهای غربی با انجام کارهای به اصطلاح بشردوستانه و دخالت در امور دیگر کشورها در تلاش برای حفظ نفوذ رو به افول خود هستند.
پوتین گفت: سلطه کشورهای صنعتی یا غرب در جهان به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی رو به افول است.
رئیس جمهوری روسیه گفت: برخی از کشورهای غربی با دخالت در فرآیندهای دموکراتیک در کشورهای عربی در پی گسترش نفوذ خود و استفاده از موقعیتهای ژئوپلتیک هستند.
پوتین با اشاره به بحران سوریه از تمام طرفین درگیر در این بحران خواست تا مانع تکرار «سناریوی لیبی» در این کشور شوند.
اینترفکس در همین حال به نقل از پوتین نوشت: تراژدی در لیبی در برابر چشمان ما رخ داد و نباید اجازه دهیم که در سوریه نیز همین اتفاق بیفتد.
رویترز نیز در همین رابطه مینویسد: پوتین روز گذشته با هشدار درباره افول قدرت غرب همزمان با رکود اقتصادی این کشورها از دیپلماتهای روسی خواست تا آماده مقابله با واکنش دشمنان روسیه در زمان جنگ سرد باشند.
پوتین در این سخنرانی ضمن محکوم کردن اقدامات یکجانبه غرب برای حل موضوعات مورد مناقشه جامعه بین الملل بر اهمیت حل این موضوعات تنها از طریق سازمان ملل تاکید کرد.
به نوشته رویترز، این اظهارات نشان میدهد که روسیه عضو دائم شورای امنیت به دفاع از سوریه به عنوان همپیمان خود در سازمان ملل ادامه میدهد.
وی در ادامه بر حل بحران سوریه به شیوهای مسالمت آمیز و از طریق گفتگو تاکید کرد و در عین حال خواستار توقف خشونت در این کشور شد.
پوتین با اشاره به افزایش مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشورهای غربی در پی بحران مالی تاکید کرد: سلطه کشورهای به اصطلاح جهان غرب در حال تضعیف است.
رئیس جمهوری روسیه در این سخنرانی ۲۰ دقیقه خطاب به نمایندگان روسی گفت: برای هرگونه تغییر در اوضاع منطقه حتی تحولات ناخوشایند آماده باشید و منافع روسیه را باید همواره در نظر گرفت.
بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی سخنرانی تند و لحن مبارزهطلبانه پوتین را که آمیخته از هشدار به غرب بود، باعث بدتر شدن روابط آمریکا و مسکو پس از بازگشت وی به کاخ کرملین در مه گذشته ارزیابی کردند.
پوتین تاکید کرد: مشکلات اقتصادی اتحادیه اروپا تنها ظاهر قضیه مشکلات حل نشده غرب هستند که کل اقتصاد جهان با آن مواجه است.
این سخنرانی بار دیگر از رویکرد ضد غربی پوتین پرده برداشت که نشان میدهد روسیه به دنبال طرحهای ابتکاری در سیاست خارجی خود است زیرا در این سخنرانی برگسترش روابط با کشورهای آسیایی از جمله هند و چین تاکید کرد.
اگرچه روسیه در زمان ریاست جمهوری دیمیتری مدودف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را که موجب مداخله نظامی در لیبی شد، وتو نکرد اما پوتین اقدام نظامی علیه لیبی را به عنوان «جنگ صلیبی» خواند.
«ترکیش ویکلی» نیز در گزارشی به اظهارات ضد غربی پوتین پرداخت و نوشت: پوتین یکبار دیگر نگرانی خود را درباره لایحه آمریکا ابراز کرد که مقامات روسی را به دلیل آنچه که نقض حقوق بشر میداند، مجازات میکند.
پوتین همچنین در این سخنرانی از تصمیم واشنگتن برای استقرار سپر دفاع موشکی ناتو ابراز نگرانی کرد.
موضوع سپر موشکی آمریکا در چند سال گذشته به یکی از موضوعات بحث بر انگیز میان دو کشور تبدیل شده و تنش در روابط واشنگتن-مسکو را به همراه داشته است.
درحالیکه روسیه این سامانه را تهدیدی برای امنیت خود میداند، «ولادیمیر لیاپوروف» فرمانده نیروهای دفاع ضد موشکی روسیه گفته است که این سامانه توانایی شناسایی، خنثی کردن و رهگیری موشکهایی را دارد که اتحادیه اروپا را مورد هدف قرار دادهاند.
آمریکا در ژانویه ۲۰۰۷ به لهستان و جمهوری چک پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل ۱۰موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در خاک جمهوری چک مستقر کند که این مسئله با مخالفت روسیه روبرو شد. این پیشنهاد همزمان با حاکمیت نومحافظه کاران به رهبری جرج بوش در آمریکا و ولادیمیر پوتین محافظه کار در روسیه بود.
به تدریج مسئله استقرار این سامانه در جمهوری چک و لهستان با موانعی روبرو شد و آمریکا رومانی را جایگزین این دو کشور کرد و اخیرا قراردادی نیز با این کشور امضا کرد.
همچنین ترکیه از دیگر کشورهایی است که کاخ سفید با این کشور برای استقرار اجزایی از سامانه موشکی در خاک آن به توافقاتی رسیده و قرار است این سامانه در «مالاتیا» مستقر شود.
آمریکا هدف از استقرار این سامانه را به زعم خود، مقابله با تهدید کشورهایی همچون ایران اعلام کرده، اما روسیه ضمن رد توجیهات آمریکا در این باره، بر این نکته تاکید دارد که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتواند منافع واشنگتن را هدف قرار دهد.
رئیس جمهوری روسیه در ادامه سخنرانی خود با اشاره به اظهارات تند مقامات آمریکایی درباره روسیه گفت: راه حل بسیاری از مشکلات جهانی و منطقهای منوط به روابط روسیه و آمریکا است.
«مسکو تایمز» نیز در همین رابطه مینویسد: پوتین از دیپلماتهای روسی خواست تا از تاکتیکهای قدرت نرم برای بهبود چهره مسکو در خارج از کشور استفاده کنند.
Sorry. No data so far.