سه‌شنبه 17 جولای 12 | 11:57

حداد عادل: طنز را باید جدی گرفت

رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی گفت: باید طنز را جدی گرفت و نباید آن را شوخی قلمداد كرد زیرا طنز مقوله مهمی است كه امور جامعه بدون آن نمی‌گذرد.


رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی گفت: باید طنز را جدی گرفت و نباید آن را شوخی قلمداد كرد زیرا طنز مقوله مهمی است كه امور جامعه بدون آن نمی‌گذرد.

«غلامعلی حدادعادل» شامگاه دوشنبه در اختتامیه سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی و تجلیل از «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان افزود: طنز برای همه کسانی که با امور اجتماعی سر و کار دارند، لازم و برای مدیران رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما واجب است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معلمان نیز باید طنز را بشناسند، ادامه داد: معلمی بدون داشتن حس شوخی و طنز کار بسیار سختی است.

حدادعادل به دوران ریاست خود بر مجلس هفتم اشاره کرد و اظهار داشت: در چهار سالی که مجلس را اداره می‌کردم، روزی نبود که از طنز استفاده نکنم و به خوبی حس می‌کردم که یک کلام کوتاه طنزآمیز از یک تنش سیاسی سخت جلوگیری می‌کرد.

وی افزود: گاهی نمایندگان در گوشم می‌گفتند خسته شده‌ایم، چیزی بگو زیرا چندین ساعت بحث‌های پرتنش آن‌ها را به این مرحله می‌رساند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه بر وجود مقوله طنز در حوزه کودک تاکید کرد و گفت: درک طنز و شوخی به درجه‌ای از رشد فکری نیاز دارد زیرا به سختی می‌توان برای یک کودک چهار ساله تعریف کرد.

حدادعادل با بیان اینکه کودک طنز را نمی‌فهمد ولی به تدریج وارد دنیای طنز می‌شود، گفت: از این رو یافتن طنزهای مناسب برای کودکان کار دشوار و تخصصی است؛ کسی که برای بزرگسالان کار طنز می‌‌نویسد، معلوم نیست که بتواند در حوزه طنز کودکان و نوجوانان نیز موفق باشد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طنز باید از نظر ذهنی برای کودک قابل فهم باشد و در عین حال از نظر اخلاقی نیز بدآموزی نداشته باشد.

حدادعادل همچنین تولید طنز در تلویزیون را آسان‌تر از رادیو دانست و گفت: در تلویزیون می‌توان با حرکت، لباس، رنگ، صحنه‌آرایی و… توجه کودکان را جلب کرد اما در رادیو ابزارهای بصری برای تولید طنز بسته است و تنها با صدا و موسیقی می‌توان طنز تولید کرد.

وی ادامه داد: این دایره در عرصه نویسندگی و کتاب محدود‌تر است و کسی که بخواهد طنز مکتوب بنویسد، کارش سخت‌تر خواهد بود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبی فارسی با بیان اینکه ذائقه مردم نسبت به موضوع طنز در طول زمان دستخوش تغییر می‌شود، اظهار داشت: در دوران ما در کتاب‌های درسی بخش‌هایی به عنوان «برای خنده» گنجانده شده بود که در مقایسه با طنزهای امروز جاذبه ندارد.

حدادعادل در ادامه، لطیفه‌هایی از کتاب‌های فارسی دوم تا چهارم ابتدایی در فاصله سال‌های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۹ برای حاضران قرائت کرد.

اختتامیه سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی و تجلیل از «هوشنگ مرادی کرمانی» ‌شامگاه دوشنبه با حضور مسوولان رادیویی و جمعی از هنرمندان پیشکسوت در سالن میلاد مرکز نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد.

Comments are closed.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.