مرکز اسناد انقلاب اسلامی دو کتاب درباره حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم، منتشر کرده است. در زیر به معرفی این دو کتاب می پردازیم:
تالیف: فرشاد مهدی پور
تعداد صفحات: 104
شابک: ۱-۳۶۵-۴۱۹-۹۶۴-۹۷۸
نوبت چاپ: اول، تابستان 1388
قیمت: 800 تومان
معرفی کتاب:
آنچه پس از اعلام نتیجهی انتخابات 22 خرداد رخداد، رویدادی كمنظیر و بلكه بینظیر در حیات سیاسی سی ساله جمهوری اسلامی بود. نامزدی كه خود را پیروز انتخابات میدانست و در تمامی دورهی تبلیغات، از خود چهرهای قانونمدار و متعهد به نمایش گذاشته بود، ناگهان تغییر موضع داد و (در همان لحظات اولیه) بیاقامه هیچ دلیل و دعوایی، خواهان ابطال انتخابات شد. شوك بزرگ ناشی از این اتفاق، پس از دورهای تردید و سرگردانی به شكافی بزرگ در جامعه منجر شد و فضایی بهشدت دو قطبی را میان نخبگان، مردم و حاكمیت بهوجود آورد؛ موج بیاعتمادی برخاسته از اعلام تقلب گسترده در انتخابات آنچنان فراگیر شد كه حتی پاسخهای واقعی هم چندان مورد توجه افكار عمومی قرار نگرفت و شنیده نشد.
با عبور از وخامت اوضاع روزهای اول ماجرا، حال این پرسش بهطور جدی مطرح است كه آیا از ابتدا سودای چنین سر و صدایی در میان بوده؟ این پرسش را نمیتوان به سادگی پاسخ داد اما از آنجا كه معترضان ابطال انتخابات را حداقل خواستهها اعلام كردهاند و برنامهی یك مبارزهی سیاسی بلندمدت را به میان كشیدهاند و انقلابهای رنگی و برانداز هم همواره از اختلاف بر سر نتایج یك انتخابات آغاز شدهاند، میشود حدسهایی دربارهی اهداف ناپیدایی زد كه در ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه، خود را مخفی كردهاند. محمدحسنین هیكل، مورخ و روزنامهنگار مشهور جهان عرب در گفتگویی با شبكهی الجزیره معتقد است كه تردید در نتایج انتخابات از همان لحظات اول و حتی پیش از آنكه نتیجهای اعلام شود آغاز شد و وسایل ارتباطی به ویژه اینترنت و سایتهایی مثل توئیتر در آن نقش اساسی داشتند كه در این میان نباید نقش اسرائیل را در تحریك مردم ایران از طریق همین سایتها نادیده گرفت. تحلیل هیكل و بسیاری دیگر از صاحبنظران وجوهی پنهان را مورد توجه قرار میدهد كه بررسی آنها مجال و مقالی دیگر را میطلبد.
آنچه روی داد، چون آتشی زیر خاكستر بود (یا هست)؛ فتنه و تندبادی كه اگر ریشههایش واكاویده نشود، راه میگشاید برای روزهای بعد.
در این بررسی، با رویكردی انتقادی عمدهترین اعتراضها به روند برگزاری انتخابات و دلایل معترضان برای اثبات تقلب (با استفاده از مطالب و اظهارنظرهای صورت گرفته در دو هفتهی اول پس از انتخابات 22 خرداد) مورد بررسی قرار گرفته است.
شنبه پس از انتخابات
تالیف: محمد سعید كاوه
تاریخ انتشار: شهریور 1388
تعداد صفحات: 300
شابک: 8-366-419-964-978
نوبت چاپ: اول، تابستان 1388
قیمت: 2,300 تومان
شمارگان: 2000
معرفی کتاب:
در سالهای اخیر پیروزی انقلابهای رنگین در كشورهای اوكراین و گرجستان و سر كار آمدن دولتهای طرفدار غرب و نظامهای لیبرال دموكراسی در این ممالك دخالت صریح و بیپردهی آمریكا و رسانههای خبرپراكنی غرب را در این تحولات مسجل ساخت. این انقلابها كه به دنبال اعتراض بر نتیجهی انتخابات شكل گرفت از طریق همكاری عناصر داخلی طرفدار غرب و هدایت رسانههای غربی نظامهای حاكم را سرنگون ساخت. سرنوشت انتخابات در این كشورها و نوع جدال معترضان با دولتهای حاكم برای دولتمردان نظام جمهوری اسلامی و مردم آگاه ایران نكتهی در خور تأمل و امعان نظر است.
انتخابات دهمین دورهی ریاستجمهوری در نظام جمهوری اسلامی وقایعی را در برداشت كه از هر لحاظ شایستهی دقت و توجه است. مشاركت حدود 85 درصدی مردم در این انتخابات كه بالاترین میزان مشاركت را دستكم در انتخابات چندین سال اخیر نشان میداد و پیروزی قاطع آقای دكتر محمود احمدینژاد در دور اول نشان طراوت و شادابی گفتمان مردمسالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی است. اما وقایع فردای روز انتخابات و اعتراض بیرویه و شبههافكنی در نتیجه و نحوهی برگزاری انتخابات باعث شكلگیری جو تشنج در جامعه شد كه از نخستین ساعات پس از اعلام نتایج شروع شد و مدتی تداوم داشت.
مركز اسناد انقلاب اسلامی در راستای ثبت و ضبط تحولات دوران حاكمیت نظام جمهوری اسلامی و شناساندن بهتر ماهیت جریانها و حركات و اغتشاشات اخیر اقدام به بازخوانی وقایع قبل و بعد از انتخابات و مواضع كاندیداها، افراد و گروه ها اقدام به چاپ این اثر نموده است.
Sorry. No data so far.