پنج‌شنبه 18 ژوئن 09 | 23:12

مردم ایران سخن می گویند

نتایج انتخابات در ایران ممکن است نماینده خواست مردم ایران باشد. بسیاری از خبرگان ادعا می کنند که حاشیه پیروزی رئیس جمهور فعلی، محمود احمدی نژاد، نتیجه تقلب یا دستکاری نتایج است، اما نظرسنجی عمومی ما که سه هفته قبل از رأی گیری در سرتاسر کشور صورت گرفت نشان داد که احمدی نژاد با حاشیه ای بیش از 2 به 1 جلو است – بیشتر از حاشیه پیروزی که ظاهرا در انتخابات روز جمعه رخ داده است.


twp_logo_375

اشاره: متن زیر ترجمه مقاله ای از واشنگتن پست در تاریخ 15 ژوئن 2009 است که توسط کن بالن و پاتریک دوهرتی، نوشته شده است. کن بالن رئیس مؤسسه «فردای بدون ترور : مرکز افکار عمومی» است، یک مؤسسه غیرانتفائی که گرایش به افراط گری را مورد تحقیق قرار می دهد. پاتریک دوهرتی نایب رئیس «برنامه استراتژی آمریکائی» در «بنیاد آمریکای جدید» است. نظرسنجی گروه در 20 – 11 مه شامل 1001 مصاحبه شونده در سرتاسر ایران بوده و 1/3 نقطه درصدی حاشیه خطا داشته است.

نتایج انتخابات در ایران ممکن است نماینده خواست مردم ایران باشد. بسیاری از خبرگان ادعا می کنند که حاشیه پیروزی رئیس جمهور فعلی، محمود احمدی نژاد، نتیجه تقلب یا دستکاری نتایج است، اما نظرسنجی عمومی ما که سه هفته قبل از رأی گیری در سرتاسر کشور صورت گرفت نشان داد که احمدی نژاد با حاشیه ای بیش از 2 به 1 جلو است – بیشتر از حاشیه پیروزی که ظاهرا در انتخابات روز جمعه رخ داده است.

در حالی که گزارشهای خبری غربی از تهران در روزهای قبل از انتخابات اشتیاق عمومی ایرانیان به رقیت عمده احمدی نژاد، میر حسین موسوی، را به تصویر می کشید، نمونه گیری علمی ما از سرتاسر 30 استان ایران احمدی نژاد را کاملا جلوتر نشان می داد.

نظرسنجی های مستقل و سانسور نشده سرتاسری از ایران نادر هستند. معمولا، آمارگیری های قبل از انتخابات که یا توسط دولت انجام می شوند یا تحت نظارت آن هستند به طور رسوائی غیر قابل اعتماد هستند. در مقابل، آمارگیری مؤسسات غیرانتفائی ما که از 11 مه تا 20 مه انجام گرفت سومین از سری نظرسنجی های انجام گرفته در دو سال گذشته بوده است. کار میدانی توسط یک شرکت نظرسنجی از طریق تلفن و به فارسی از یکی از کشورهای همسایه صورت گرفت. کار این شرکت در منطقه برای ABC News و BBC جایزه امی را دریافت کرده است. نظرسنجی ما توسط صندوق برادران راکفلر تأمین مالی شده بود.

گستردگی حمایت از احمدی نژاد در آمارگیری قبل از انتخابات ما آشکار بود. در طول تبلیغات، به عنوان مثال، موسوی برای جلب نظر رأی دهندگان آذری، بر هویتش به عنوان یک آذری تأکید کرد، که دومین گروه نژادی بزرگ در ایران بعد از فارس ها هستند. آمارگیری ما نشان داد که با وجود این، آذری ها احمدی نژاد را 2 به 1 به موسوی ترجیح دادند.

بسیاری تفسیرها جوانان ایرانی و اینترنت را منادی تغییر در این انتخابات تصویر کرده اند. اما نظرسنجی های ما به این نتیجه رسید که تنها یک سوم ایرانی ها به اینترنت دسترسی دارند، در حالی که 24 – 18 ساله ها شامل قوی ترین بلوک رأی دهنده به احمدی نژاد در تمام گروه های سنی بودند.

تنها گروه جمعیتی که آمارگیری ما در آن موسوی را جلوتر یا درحال رقابت با احمدی نژاد نشان داد دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، و ایرانیان با بیشترین درآمد بود. هنگامی که نظرسنجی ما انجام شد، تقریبا یک سوم ایرانیان هنوز تصمیم نگرفته بودند. با وجود این توزیع های مبنایی که ما یافتیم نتایج گزارش شده توسط مراجع ایرانی را منعکس می ساخت، که این احتمال را نشان می دهد که این رأی حاصل تقلب سراسری نبوده.

بعضی ممکن است استدلال کنند که حمایت ابراز شده از احمدی نژاد که ما یافتیم در حقیقت بی میلی پاسخ دهندگان از دادن جوابهای صادقانه بوده است. ولی درستی نتایج ما با جوابهای پرخطر سیاسی که ایرانیان مایل بودند به بعضی سوالات بدهند تأیید می شود. به عنوان مثال، نزدیک به چهار نفر از پنج نفر ایرانی – که شامل اکثر حمایت کنندگان احمدی نژاد می شد – گفتند مایلند نظام سیاسی را تغییر بدهند تا به آنها حق انتخاب رهبر ایران را بدهد، که اکنون در معرض رأی عمومی نیست. به طور مشابه، ایرانیان انتخابات آزاد و رسانه های آزاد را همراه با بهبود اقتصاد ملی، به عنوان مهمترین اولویتهای دولت خود انتخاب کردند. اینها را به سختی می توان پاسخهای « مناسب سیاسی» برای بیان آشکار در جامعه ای دانست که به میزان زیادی استبدادی است.

در حقیقت، و به طور سازگار در تمام سه نظرسنجی ما در طول دو سال گذشته، همچنین بیش از 70 درصد ایرانیان حمایت خود را از فراهم کردن دسترسی کامل به بازرسان تسلیحاتی و تضمین ایران به عدم تولید یا نگهداری سلاحهای اتمی در مقابل کمک و سرمایه گذاری خارجی، ابراز کردند. و 77 درصد ایرانیان از روابط عادی و تجارت با ایالات متحده طرفداری کردند؛ نتیجه دیگری که با یافته های قبلی ما سازگار بود.

ایرانیان حمایت خود از نظامی که بیشتر دموکراتیک باشد، به همراه روابط با ایالات متحده را هماهنگ با حمایت خود از احمدی نژاد می بینند. آنها نمی خواهند که او سیاستهای بدون انعطاف خود را ادامه دهد. بلکه ایرانیان ظاهرا احمدی نژاد را قوی ترین مذاکره کننده خود می بینند، کسی که در بهترین موقعیت است که یک معامله مطلوب را به خانه بیاورد – مشابه ایرانی رفتن نیکسون به چین.

اتهامات تقلب و دستکاری آرا در جهت بیشتر ایزوله کردن ایران عمل خواهد کرد و ممکن است پرخاشگری و سخت گیری در سیاست علیه دنیای بیرون را افزایش دهد. قبل از اینکه کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده، با شتاب زدگی نتیجه گیری کنند که انتخابات ریاست جمهوری ایران متقلبانه بوده، با عواقب که چنین اتهامی می تواند به دنبال بیاورد، باید همه اطلاعات بی طرف را بررسی کنند. حقیقت ممکن است به سادگی این باشد که انتخاب مجدد رئیس جمهور محمود احمدی نژاد همان چیزی باشد که ایرانیان خواسته اند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.