کتاب موج فتنه از جمل تا جنگ نرم به قلم احمدحسین شریفی در شش ماه به چاپ چهاردهم رسید.
مؤلف در این کتاب به اختصار ابعاد مختلف بحث فتنه را با تکیه و تأکید بیشتر بر سخن و سیرة امام علی(ع) واکاوی می کند.
این کتاب در هفت فصل سامان یافته ، كه فصل اول به بیان مقدمات بحث و مفهومشناسی «فتنه» میپردازد.
در فصل دوم این اثر «شرایط و موقعیتهای فتنهخیز» مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
” فصل سوم كتاب “موج فتنه از جمل تا جنگ نرم” با “بررسی بسترهای اجتماعی ایجاد فتنه” برای مبارزه با آثار ظاهری فتنه، از قبیل آشوبهای جزئی و مخالفتها و نافرمانیهای مدنی در بخشهای کوچکی از جامعه، ما را از آبشخورهای اصلی فتنه مطلع می نماید.
در فصل چهارم به شگردها و شیوههای فتنهگران برای ایجاد فتنه در جامعه توجه شده است. این فصل دکترین فتنه و فرمول آن را تحلیل میکند و نشان میدهد که فتنهگران از چه راهها و به چه شیوههایی کار خود را پیش میبرند.
با توجه به آنکه اغلب فتنهها در روزگار امام علی(ع)، از ناحیة خود مسلمانان و بلکه از ناحیة مبارزان و جهادگران اولیة اسلامی و برخی از صحابة باسابقة پیامبر بود، این سؤال جدّی را مطرح می كند که چرا و به چه علت چنان افرادی با چنان سوابقی دست به فتنه و فتنهگری زدند و شکافهای عمیقی در اسلام پدید آوردند؟ پاسخ این سؤال به شکل بنیادین و با تکیه بر کلام امام علی(ع) و با ذکر مستندات تاریخی در فصل پنجم این کتاب تحلیل شده است.
فصل ششم اثر مذكور به توضیح “برخی از پیامدهای مثبت و منفی فتنه” میپردازد. نگاه نویسنده، به پیروی از فرهنگ اسلامی، این است که نباید صرفاً بهعنوان تهدید با فتنهها برخورد کرد؛ زیرا از زاویهای دیگر، فتنهها فرصتی بینظیر در اختیار جامعة اسلامی قرار میدهند. فتنهها موجب کنار رفتن پردة نفاق از چهرههایی میشود که تا قبل از وقوع فتنه هرگز گمان نمیرفت چنان افرادی با چنان نیّتهایی در صفوف جامعه رخنه کرده باشند.
و در نهایت فصل پایانی اثر به شیوههای مبارزه با فتنه میپردازد و راههای مبارزة کوتاهمدت و بلندمدت با فتنه را تبیین میکند. این فصل میتواند برای عموم مردم راهگشای خوبی برای برونرفت از فضای غبارآلود و تاریک فتنه و در امان ماندن از آسیبهای معنوی و اجتماعی آن باشد. در عین حال، در این فصل با تکیه بر سخن و سیرة امام علی(ع)، راه و روش مبارزة کوتاهمدت و بلندمدت با فتنه و فتنهگران به متصدیان فرهنگی و نخبگان علمی جامعه نیز نشان داده میشود.
Sorry. No data so far.