شنبه 14 آگوست 10 | 18:51

مجله بین الملل هفته

در هر جنگ جدیدی که رژیم صهیونیستی انجام دهد تل آویو به طور حتم شدیدا مورد بمباران قرار خواهد گرفت.


«اخبــــــــار»

در جنگ بعدی تل آویو هدف قرار می گیرد
شبکه ندای قدس – مسئولین عالیرتبه صهیونیستی در اظهار نظرهایی بی سابقه اعلام کردند: در هر جنگ جدیدی که رژیم صهیونیستی انجام دهد تل آویو به طور حتم شدیدا مورد بمباران قرار خواهد گرفت.
ماتان فیلنای معاون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در بیانیه ای با اشاره به ازدحام جمعیتی در تل آویو تاکید کرد: در هر نوع رویارویی نظامی دراینده تل اویو یکی از اولین هدف ها خواهد بود.

رهنمود جدید گروه طالبان؛شبه نظامیان با افراد مُلکی بر اساس اصول اسلامی رفتار کنند
خبرگزاری صدای افغان (آوا)- طالبان رهنمود تازه یی را در مورد جنگ افغانستان پخش کرده اند.
در این رهنمود ها به طالبان دستور داده شده تا از غیر نظامیان که حامی حکومت افغانستان و نیروهای ناتو نیستند، محافظت کنند. اما در آن گفته شده، جزای آن عده از افراد ملکی که مطابق به خواست حکومت و نیروهای بین المللی کار می کنند، مرگ است. زیرا به اساس رهنمود جدید طالبان، این غیر نظامیان از کافران حمایت می کنند و باید کشته شوند.
در بخشی از این رهنمود گفته شده که طالبان باید بر اساس اخلاق و اصول اسلامی با غیر نظامیان رفتار کنند تا بتوانند قلب و افکار افراد ملکی را به دست بیاورند.

مشعل: مذاكرات سازش ميان تشكيلات خودگردان و اسراييل بيهوده و بي‌نتيجه است
مركز اطلاع‌رساني فلسطين – رئيس دفتر سياسي حماس با “بيهوده و بي نتيجه” خواندن مذاكرات سازش ميان تشكيلات خودگردان فلسطين و رژيم صهيونيستي تاكيد كرد كه بايد منازعه فلسطيني ـ صهيونيستي به روال طبيعي خود بازگردانده شود.
خالد مشعل، رييس دفتر سياسي حماس در مراسم تقدير از دانش آموزان برتر فلسطينيان مقيم سوريه گفت: ملت ما در حالي كه تحت اشغال قرار دارد به فراگيري علم و دانش ادامه داده و بزرگترين دانشگاه ها را احداث كرده است و حال در شرايطي كه باريكه غزه تحت محاصره رقت بار رژيم صهيونيستي قرار دارد و كرانه باختري نيز از اشغالگري و تجاوزات اين دشمن رنج مي برد به پيشرفت‌هاي خود ادامه مي دهد و حتي اسراي ما نيز با ادامه تحصيلات خود در زندان‌هاي رژيم اشغالگر قدس به نوعي زندان و زندانبانان صهيونيستي را به چالش مي كشند.

اذعان ايهود باراک به جايگاه متزلزل رژيم صهيونيستي در جهان
آريا – وزير جنگ رژيم صهيونيستي پس از نشست کميته تحقيق درباره حمله اخير نيروهاي صهيونيست به کاروان آزادي غزه در آبهاي بين المللي ، گفت بايد بپذيريم که پس از اين حمله اعتبار اسرائيل در جهان کاهش يافته است.
“ايهود باراک” افزود پس از حمله به کاروان آزادي غزه، روابط ما با برخي دولتها به بدترين وضع رسيد و براي جلوگيري از پيامدهاي اين تنش، بايد چاره انديشي کنيم.

ناکامی بار ديگر ميچل براي متقاعد كردن محمود عباس براي ورود به مذاكرات مستقيم
مقاومت – فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه که برای متقاعد کردن تشکیلات خودگردان فلسطین برای ورود به مذاکرات مستقیم با‌ تل‌آویو به سرزمین اشغالی سفر کرده است، بار دیگر ناکام ماند.
به گزارش از روزنامه “القدس العربی”، دیدار “جورج میچل ” با “محمود عباس” در رام‌الله بدون نتیجه پایان یافت.
صائب عریقات، مذاکره‌کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین پس از این دیدار در یک نشست مطبوعاتی در رام‌الله گفت که کلید آغاز مذاکرات مستقیم به دست “بنیامین نتانیاهو ” نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: اگر نتانیاهو توقف شهرک‌سازی و مرجعیت راه‌حل دو دولت را اعلام کند، آنوقت مذاکرات مستقیم فورا آغاز خواهد شد و این شروط فلسطینی نیست بلکه تعهدات ضروری اسرائیل بر اساس توافق‌های امضا شده است.

حريري در فرانسه با ساركوزي ديدار كرد
مقاومت – “سعد الحریری ” نخست وزیر لبنان در سفر به فرانسه با “نیکلا سارکوزی ” در کاخ الیزه دیدار کرد.
سارکوزی با اشاره به درگیری اخیر در مرز لبنان گفت: ما باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تنشی جدید در خاورمیانه به کار بگیریم.
سارکوزی و حریری در دیداری که 90 دقیقه به طول انجامید مسائل دوجانبه و مسائل خاورمیانه را مورد بررسی قرار دادند. این دیدار در چهارچوب روابط دوستانه بین فرانسه و لبنان برگزار شد.

ابوزهري: مناسبات حماس و جهاد اسلامي “راهبردي” است
فارس – سخنگوي حماس، وجود اختلاف‌ ميان حماس و جهاد اسلامي را رد كرد و مناسبات دو طرف را راهبردي خواند.
“سامي ابوزهري ” اختلافات تعدادي‌ از اعضاي اين دو جنبش را طبيعي و به علت وجود پاره‌اي‌ اختلاف سليقه درباره مسائل حاشيه‌اي‌ عنوان كرد.
اين مقام حماس همچنين با اشاره به مناسبات با مصر نيز تاكيد كرد كه جنبش متبوعش به هرگونه تصميم قاهره در راستاي‌ حراست از امنيتش احترام مي‌‌گذارد و به آن پايبند است.

**********

«اخبــــــــار کوتاه»

– در حالي كه پايگاه مناس آمريكا در قرقيزستان همچنان به فعاليت خود ادامه مي‌دهد، پنتاگون از احداث پايگاه نظامي ديگر در جنوب قرقيزستان خبر داد.(فارس)
– آمريكا درصدد ساخت يك مركز آموزش نظامي با بودجه‌اي معادل 10 ميليون دلار در غرب تاجيكستان است كه بنا به ادعاي سفارت آمريكا توسط نظاميان تاجيك اداره خواهد شد. (فارس)
– پنتاگون با درخواست رئيس جمهوري افغانستان براي توقف فعاليت پيمانکاران امنيتي خارجي در اين کشور مخالفت کرد. (آريا)
– شبکه تلویزیونی ال بی سی لبنان گزارش داد که حجم استقرار جنگ افزار و حضور نظامیان رژیم صهیونیستی در مرز لبنان بی سابقه است. (العالم)
– مجلس نمایندگان آمریکا در چارچوب حمایت از تامین امنیت رژیم صهیونیستی اعطای کمک های نظامی به لبنان را به حال تعلیق در آورد. (شبکه ندای قدس)
– نيروي هوايي عربستان براي اولين‌بار در تمرين نظامي موسوم به “پرچم سبز 2010 ” به همراه ارتش آمريكا در ايالت “نوادا”ي آمريكا شركت كرد. (فارس)
– سخنگوي وزارت دفاع روسيه از آزمايش دو فروند موشک قاره‌‌پيماي اين کشور با موفقيت کامل خبر داده است. (آريا)
فارس – ميشل عون، رهبر جريان آزاد ملي لبنان گفت با توجه به اطلاعات و مدارك ارزشمند دبير كل حزب الله درباره دست داشتن اسرائيل در ترور نخست‌وزير اسبق لبنان بايد تحقيقات جديدي در اين باره اجرا شود. (فارس)

**********

«یادداشــــــــــت»

رسانه ملی و فقدان برنامه‌ای درباره جنبش‌های اسلامی معاصر
ياسر عسگري
محقق گروه اسلام و غرب در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
عدالتخانه – پیروزی انقلاب اسلامی و تشكیل حكومت اسلامی در ایران، سبب شد كه انقلاب اسلامی از نظر فكری و ارائه تئوری عملی، بیش ترین تأثیر را بر جنبش های اسلامی و نهضت های آزادی بخش معاصر در دورۀ اخیر داشته باشد. آثار و بركات انقلاب اسلامی بر حركت های رهایی بخش و نهضت های جهان اسلام را می توان از موج اسلام خواهی، استقلال طلبی، عدالت خواهی، معنویت گرایی و گسترش مبارزات انقلابی علیه نظام های دیكتاتوری و كشورهای غربی، از خاورمیانه تا شمال آفریقا و از آسیای مركزی تا آمریكای لاتین مشاهده نمود.
احیای هویت اسلامی در میان مسلمانان، بیداری ملت ها و ایجاد امید و انگیزه در بین نیروهای آزادیخواه و انقلابی جهان، از ثمرات مسلّم و انكارناپذیر انقلاب اسلامی ایران است. آهنگ اسلام خواهی و دین محوری برخاسته از انقلاب اسلامی، برای استكبار جهانی و به ویژه آمریكا و صهیونیسم، گران تمام شد و آن ها با هجمه های سنگین تبلیغاتی و رسانه ای و حتی نظامی، به طور جدی وارد عمل شدند تا آن ها را منحرف یا سركوب كنند.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالانی در عرصۀ شناخت و شناساندن جنبش ها و حركت های اسلامی و اسلام گرایان انقلابی در جهان اسلام بر آمدند و آثار خوبی در این زمینه منتشر كردند، كه معروف ترین آن ها، استاد سید هادی خسروشاهی است كه یك تنه در معرفی این حركات و جریان های اسلامی، قدم های مؤثر فراوانی برداشت.
پس از پیروزی انقلاب، تلاش های فراوانی برای شناخت و ارتباط و حتی حمایت از جریان های اسلامی در جهان اسلام و حتی جریان های انقلابی جهان، صورت گرفت امّا متأسفانه این رویكرد با بروز مشكلات فراوان، كمرنگ و در دوره هایی اصلاً تعطیل شد.
در دوره هایی با بهانه هایی چون اتخاذ سیاست های تنش زدایی و گفت و گو، شاهد انفعال عرصۀ سیاست خارجی و قطع یا ارتباط بسیار كم با جریان های اسلام گراهای جهان اسلام بودیم و متأسفانه همین رویكرد دولت های جمهوری اسلامی ایران در دوره های موسوم به سازندگی و اصلاحات، باعث ناامیدی جریان های اسلام گرا و رهبران انقلابی مسلمان از انقلاب اسلامی ایران، آن ها را به سمت حركات و جریان های افراطی مانند القاعده ـ كه آلت دست كشورهای غربی و به ویژه آمریكا، بودند ـ سوق داد. چرا كه القاعده، شعارهای پر رنگ و پر جاذبه ای دربارۀ ستیز با غرب و به ویژه آمریكا، می داد، فارغ از این كه آن ها از تعاملات القاعده با آمریكا و سازمان های جاسوسی غرب، مطلع باشند.
امّا با اتخاذ سیاست های اصولی و انقلابی در سال های اخیر به ویژه از سوی دكتر احمدی نژاد، موج جدیدی از انگیزه و امید را به فعالان اسلام گرای سراسر جهان داده است و ضروری است كه با بسیج عمومی رسانه ها و مراكز و تشكل های دانشجویی و مردمی و تحقیقاتی و حتی دولتی، در صدد شناسایی و ارتباط با این جریان های اسلام گرا و رهبران آن ها برآییم.
با این كه پشتیبانی از جنبش های اسلامی و مستضعفان جهان، یكی از اصول اساسی انقلاب اسلامی و قانون اساسی كشور ماست، ما در شناسایی و ارتباط با جنبش های اسلامی و گروه های اسلامی در جهان، ضعیف عمل كرده ایم و فعالیت های ما در شأن آرمان ها و عظمت انقلاب اسلامی و نگاه بین المللی امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب نبود.
ما متأسفانه، توجه خود را عمدتاً به حركات اسلامی و اسلامگرایان چند كشور معدود مانند لبنان، فلسطین، عراق و افغانستان محدود و منحصر كردیم و از خیلی از جریان ها و گروه های اسلامی در آسیای میانه، شرق آسیا، شمال و شرق و غرب آفریقا، اروپا و حتی آمریكای شمالی و آمریکای لاتین غافل شدیم. چه نیروها و جریان هایی كه به استقبال از انقلاب اسلامی آمدند ولی ما به آن ها بی توجهی كردیم؛ یا این كه با عملكرد نامناسب خود، آن ها را از خودمان راندیم یا بدبین و ناامیدشان كردیم.
در حال حاضر، حداقل كار در این زمینه، جبران كاستی ها و غفلت های گذشته، ارتباط با آن ها، اعتماد سازی برای آن ها، انتشار كتاب ها و اخبار و پخش مستندها و فیلم هایی دربارۀ آن ها است كه جای آن در رسانه ها و به ویژه رسانه ملی ما، خالی است و ضروری احساس می شود.
این سؤال همواره در ذهن امثال من هست كه ما چرا جریان های اسلامی كشورهایی مانند تاجیكستان، بنگلادش، آرژانتین، برزیل، بوسنی، الجزایر، سودان، نیجریه، و دهها كشور دیگر و حتی كشورهای همسایه مان همچون تركیه، عراق، افغانستان و پاكستان و كشورهای جنوبی خلیج فارس را نمی شناسیم؟ آن ها چه مشكلات و چه نیازهایی دارند؟ آن ها در مبارزه و فعالیت هایشان چه تجربیاتی كسب كرده اند؟ در چه زمینه هایی ما می توانیم از آن ها الگو بگیریم یا این كه با آن ها تعامل بكنیم و از سوی دیگر آن ها در چه زمینه هایی می توانند از ما الگو بگیرند؟
البته این نكته را اضافه كنم كه این رویكرد اشتباه است كه صرفاً به حركات دولتی دستگاه دیپلماسی در این زمینه، بسنده كنیم. بسیار ضروری است كه جریان های مردمی و تشكل های دانشجویی و مردمی، مراكز تحقیقاتی و مؤسسات بین المللی ما و به ویژه روحانیان و اندیشمندان حوزوی ما با آن ها، ارتباط مستقیم برقرار كنند تا بتوانیم درصدد معرفی و گسترش بیش تر تفكر اسلام ناب و انقلاب اسلامی و اجرای احكام اسلامی در جوامع مختلف، برآییم.
متأسفانه ما در بخش ترجمۀ آثار و تاریخ، و انعكاس اخبار این جریان ها ضعیف عمل كردیم و روشنفكران و نواندیشان سكولار جامعه ما در ترجمه و نشر آثار و افكار همفكران خود در كشورهای عربی بسیار فعال تر از ما عمل كردند و آثار بسیاری از آن ها را در جامعۀ ما ترجمه و منتشر كردند و ادبیات و گفتمان آن ها مانند سكولاریسم اسلامی، فمینیسم اسلامی، تجربه دینی، بشری بودن قرآن و … را در كشور تبلیغ و ترویج كردند.
لازمۀ ارتباط مؤثر با این جریان ها، شناخت دقیق و آشنایی با تاریخ و تحولات و تطورات این حركات است كه اگر به این مسأله بی توجهی شود، خسارات جبران ناپذیری به ما و انقلاب اسلامی وارد می شود و جریان های اصیل اسلامی را از ما ناامید و دور می كند. لذا شناخت دقیق تاریخ و تحولات دو سه دهه اخیر این جریان ها و نحوه تعاملات یا تقابلات آن ها با كشورهای غربی و جریان های تكفیری و وهابیت، ضروری است.
در این جا باید از نقش رسانه ها و مؤسسات پژوهشی گفت كه آن طور كه وظیفه شان بوده، عمل نكردند و در شناسایی و معرفی آن ها به جامعۀ علمی و انقلابی كشورمان ضعیف بودند و حتی نتوانستند پیام انقلاب اسلامی را برای جهانیان تبیین كنند.
علی رغم تلاش هایی كه صورت گرفته و شبكه های بین المللی كه راه افتاد، مانند Press TV و العالم، امّا ما هنوز نتوانسته ایم پیام و حرف های خودمان را برسانیم؛ چرا كه تبلیغات و هجمه رسانه ای دشمن، بسیار سنگین و فراوان است. همین ضعف ما در عرصه تبیین ماهیت و دستاوردها و مواضع بین المللی انقلاب اسلامی و … باعث شده است كه حتی اسلام گرایان و حركات اسلامی، برداشت هایی نادرست دربارۀ مواضع ایران و اوضاع فعلی كشور داشته باشند و مواضعی كه رسانه های غربی و وابسته به نظام امپریالیسم و صهیونیسم بین الملل دربارۀ ما القا می كنند، را بپذیرند و مبنای تحلیل هایشان دربارۀ انقلاب و ایران بكنند.
بنابراین بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی و تبیین شفاف و صریح و منطقی مواضع جمهوری اسلامی ـ كه یكی از وظایف رسانه های جمعی و به ویژه صدا و سیما است، اگر به مسلمانان جهان و جریان های اسلامی و مردم آزادۀ جهان، عرضه شود، ما در آینده شاهد شكوفایی هر چه بیش تر گفتمان اسلام ناب و بیداری مسلمانان و ملت های آزاده و محدود شدن گفتمان های اسلام آمریكایی و اسلام سازشكار خواهیم بود.
در حال حاضر، رویۀ دشمنان اسلام به ویژه صهیونیسم بین الملل است كه قبل از انجام هر تهاجم نظامی و سركوبی جریان های اسلامی، ابتدا آن ها را با عناوینی همچون تروریست، بنیادگرا، متعصب، خشونت طلب و … ترور رسانه ای كنند و ترسی از انقلاب اسلامی و جریان های اسلام گرای حقیقی در دل مردم جهان، بیندازد و آن گاه به برنامه های تجاوز طلبانه و قهرآمیز خود روی آورد. تا جلوی گسترش و رشد نهضت های اسلامی ـ از آسیای میانه گرفته تا خاورمیانه و آفریقا ـ را بگیرند.
یكی از وظایف رسانه ای ما به عنوان مبلغ اسلام اصیل و انقلاب اسلامی پویا در جهان اسلام و الگوی عملی و عینی حكومت اسلامی، معرفی دقیق شخصیت حضرت امام (ره) به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی جهان اسلام و الگوی رهبران اسلام گرا و انقلابی كشورهای جهان است.
اكنون كه بیش ترین رسانه های جمعی دنیا، در اختیار دشمنان اسلام و یا وابسته به صهیونیسم بین الملل است و هجمۀ رسانه ای شدیدی را علیه اسلام گرایان و اسلام خواهی در جهان، آغاز كرده اند و به اسلام هراسی در جهان، دامن می زنند، این وظیفۀ رسانه ملی و دیگر رسانه ها و خبرگزاری های ایرانی و اسلامی است كه به انعكاس اخبار دقیق و صحیح جریان های اسلامی و جوامع و گروه های اسلامی كشورهای جهان بپردازند و مظلومیت ها و فعالیت های آنان را بیان كنند و ماهیت گروه های سازشكار مدعی اسلام گرایی و اسلام گرایان قلابی و انقلابی نمایان وابسته و مرتجعی چون سران تشكبلات خودگران، القاعده و طالبان و … را افشا كنند.
كاستی ها و ضعف شبكه های برون مرزی و عدم توجه به اخبار دقیق جهان اسلام و محدود كردن توجه ها به عراق، فلسطین، لبنان و افغانستان و غفلت از دهها كشور اسلامی دیگر، باعث شده است كه بسیاری از مسلمانان و اسلام گرایان جهان، اطلاعات خود را از رسانه های بیگانه مانند BBC و CNN و … بگیرند و از تحلیل های آن ها دربارۀ حوادث و اتفاقات، متأثر شوند.
البته مسؤولان ارشد برون مرزی صدا و سیما، و شورای امنیت ملی، و دستگاه دیپلماسی برای جلب مخاطبان بیش تر و تعامل سازنده و غیر مخرب بر رهبران جنبش های اسلامی نیازمند سیاستگذاری های كلان هستند تا از سویی، رسانه های جمهوری اسلامی ایران را به یك رسانۀ بی نظیر و پر طرفدار در جهان اسلام و رقیب جدی رسانه های مشهور بین المللی درآورند.

**********

«گــزارش تحلیلـــــــــــی»

طرح آمريكا براي گسترش حضور نظامي در آسياي مركزي
فارس – برخي از كارشناسان تاجيك بازداشت 3 تبعه تاجيكستان در قلمرو افغانستان به اتهام همكاري با القاعده را يكي ديگر از طرح‌هاي آمريكا براي گسترش حضور نظامي در آسياي مركزي ارزيابي مي‌كنند.
برخي از كارشناسان معتقدند در پي ناكامي آمريكا در افغانستان نيروهاي اطلاعاتي غرب به سركردگي آمريكا قصد دارند به جهان القا كنند كه نيروهاي القاعده در تاجيكستان حضور فعالي دارند.
“ظفر قربان‌اف ” كارشناس مسائل حقوقي و سياسي معتقد است كه انتشار خبر عضويت تاجيك‌ها در گروه القاعده و همكاري آنان با اين گروه افراطي در عمليات تروريستي با هدف بي ثبات كردن فضاي سياسي و امنيتي تاجيكستان صورت مي‌گيرد.
وي كه با خبرنگار خبرگزاري فارس در دوشنبه سخن مي‌گفت، افزود: سازمان‌هاي اطلاعاتي غرب ابتدا شرايطي را فراهم مي‌كنند كه جوانان در برخي گروه‌هاي افراط‌گرا آموزش‌هاي تروريستي را فراگيرند و سپس از نام آنان براي بي ثبات كردن هر نقطه‌اي كه بخواهند استفاده مي‌كنند.
به گفته قربان‌اف نهادهاي رسمي و امنيتي تاجيكستان بايد باجديت وارد اين قضيه شوند و با صراحت به اين گونه مسائل و جريانات پاسخ دهند تا از پياده شدن هر طرحي كه عليه كشور است، جلوگيري كنند.
“سعدالله حيدري ” استاد بخش روزنامه نگاري دانشگاه ملي تاجيكستان نيز در اين باره گفت: متهم كردن تاجيكان به همكاري با القاعده و حركت اسلامي ازبكستان با اهداف خاص بلند مدت صورت مي‌گيرد و غرب بويژه آمريكا قصد دارند از اين طريق با اعلام اين مطلب كه كار آنان در خصوص نابود كردن تروريسم در افغانستان تمام شده، زمينه را براي حضور و نفوذ نظامي خود در كشورهاي آسياي مركزي فراهم كنند.
وي كه با خبرنگار خبرگزاري فارس سخن مي‌گفت، افزود: حيرت آور است كه اين اقدامات با نام اسلام و اسلام‌گرايي صورت مي‌گيرد در حالي كه اين افراد فقط سياست آمريكا را در منطقه اجرا مي‌كنند.
استاد دانشگاه ملي تاجيكستان تصريح كرد: افراد بازداشت شده به هيچ وجه نمي‌توانند اتباع تاجيكستان باشند زيرا آنان از جمله افراد مزدوري هستند كه خود ‌را به اين كشور منصوب كرده‌اند.
به گفته وي هدف كشورهاي ذينفع از بدنام كردن تاجيك‌ها، اين است كه در آينده نه چندان دور تاجيكستان را نيز به افغانستان و عراق ديگري تبديل كنند.
مقامات امنيتي قندوز افغانستان 2 روز پيش اعلام كردند كه 3 تبعه تاجيكستان را به اتهام دست داشتن در عمليات تروريستي بازداشت كرده‌اند.
به نوشته رسانه‌ها اين 3 تن در جريان عمليات تعقيب و گريز عاملان حمله به يك پاسگاه در خان‌آباد استان افغانستان دستگير و به دست داشتن در قتل 2 مامور امنيتي متهم شده‌اند.
اين افراد از يك گروه چهار نفره بودند كه يكي از آنان از اتباع افغانستان و راننده اين گروه بود كه از انان چند قبضه سلاح سبك، مقداري مهمات جنگي، و يك دستگاه رايانه (لب‌تاب) كشف و ضبط شده است.
منابع خبري به نقل از “عبدالرحمان حق‌تاش ” رئيس اداره امنيت استان قندوز تصريح كردند كه اعضاي اين گروه از طرفداران “طاهر يولداش ” رهبر حركت اسلامي ازبكستان بوده و به حمله به پاسگاه “صندوق‌ساي ” واقع در قلمرو اين استان متهم شده‌اند.
حق‌تاش افزوده است: از افراد دستگير شده مقاديري سلاح و مهمات جنگي كشف شده‌ كه متعلق به ماموران پاسگاه صندوق ساي بوده كه پس از به قتل رساندن سلاح‌هاي آنان را سرقت كرده‌اند.
اين مقام امنيتي ولايت قندز افغانستان همچنين اضافه كرد كه درپي عمليات بازرسي از افراد بازداشت شده چند مدرك جعلي از جمله گذرنامه‌ كشورهاي منطقه و لب‌تابي با اطلاعاتي درباره فعاليت اين گروه در اين منطقه از افغانستان نيز كشف و ضبط شده است.
در بازرسي‌هاي مقدماتي از افراد دستگير شده، يكي از اين افراد خود ‌را “محمدطاهر محمدظاهر ” متولد شهر دوشنبه تاجيكستان معرفي كرد و افزوده ‌است كه از حدود 8 سال پيش تاكنون آموزش‌هاي مختلفي را در پاكستان طي كرده و به فرمان طاهر يولداش‌اف با هدف جهاد بر ضد نيروهاي خارجي به قندوز اعزام شده است.
به گفته وي به‌رغم گزارش‌هاي منتشر شده درباره مرگ يولداش‌اف، رهبر حركت اسلامي ازبكستان، وي زنده و سالم است و در استان وزيرستان در شمال پاكستان مستقر است.
در اين گزارش آمده ‌است كه هر 3 فرد بازداشت شده اعتراف كرده اند كه از اتباع تاجيكستان هستند ولي شناسنامه‌هاي جعلي خود را از ولسوالي خان‌آباد در استان قندوز دريافت كرده‌اند.
يكي ديگر از اين سه تن خود را “محمدنعيم ” معرفي كرده و گفته است كه حرفه‌ وي فيلم‌برداري است و به دستور طاهر يولداش براي فيلمبرداري به شمال افغانستان اعزام شده است.
حركت اسلامي ازبكستان حدود 30 سال پيش در منطقه انديجان و نمنگان ازبكستان تاسيس شده ولي پس از تشديد فشار مقامات و نهادهاي امنيتي ازبكستان بر رهبران و اعضاي اين حركت، آنان به تاجيكستان و سپس افغانستان مهاجرت كردند و در زمان جنگ داخلي تاجيكستان نيز مدتي در كنار اتحاد مخالفان تاجيكستان با دولت حاكم بر دوشنبه مبارزه كردند.
پس از امضاي معاهده صلح و سند تفاهم ملي ميان مقامات دوشنبه و اتحاد نيروهاي مخالفان تاجيك، حركت اسلامي ازبكستان، تاجيكستان را ترك كرد و در افغانستان مستقر شد.
تلاش براي بازگشت به قلمرو ازبكستان در بهار و تابستان سال‌هاي 1999 و 2000 ميلادي يكي ديگر از فصل‌هاي فعاليت اين گروه است و آن زمان اين نيروها با استفاده از قلمرو تاجيكستان و قرقيزستان قصد بازگشت به ازبكستان را داشتند كه در هر 2 مورد با شكست مواجه شدند.
تعدادي از اعضاي حركت اسلامي ازبكستان در اواخر سال 2001 ميلادي درپي ورود نيروهاي ائتلاف بين‌المللي به اصطلاح ضد تروريسم به افغانستان در كنار طالبان با آنان مبارزه كردند كه تعداد زيادي از آنان كشته و زخمي شدند و به همين دليل باقي مانده رهبران و اعضاي اين گروه به مناطق قبايلي پاكستان رفتند.
به گفته محمدظاهر آنان در وزيرستان شمالي در مدرسه طاهر يولداش آموزش‌هاي لازم را فرا گرفته‌اند.
امام مقامات امنيتي قندوز اعلام كرده‌اند كه اين گروه از فارغ التحصيلان مدرسه موسوم به حقاني در شهر پيشاور پاكستان بوده و فعاليت‌هاي آنان از سوي فردي به نام حقاني از ولايت بغلان رهبري مي‌شود.
مقامات امنيتي ولايت قندوز همچنين معتقدند كه در بغلان 30 تا 40 تن از اتباع تاجيكستان به گروه طاهريولداش پيوسته و از دستياران نزديك وي هستند.
حقتاش گفت: بازپرسي اين 3 تاجيك مي‌تواند به بسياري از سوالات پاسخ دهد؛ سئوالاتي از قبيل اين كه تعداد ديقيق شبه‌نظاميان افراط‌گرايي كه از تاجيكستان و ازبكستان و در مجموع نيروهاي خارجي افراطي كه به شمال افغانستان آمده‌اند، چه مقدار است.
مقامات رسمي تاجيكستان در زمان تهيه و تدوين اين مطلب با اعلام اين نكته كه در حال بررسي و تحقيق درباره اين موضوع هستند، از هر گونه اظهار نظري در اين زمينه خودداري كردند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.