موج دوم سيل در راه است – سازمان ملل در گزارشي درباره پيامدهاي فاجعه دردناك سيلاب هاي پاكستان به آغاز موج دوم مرگ و مير ناشي از انتشار بيماري ها و هرج و مرج ناشي از اين بحران در پاكستان خبر داد.
تلويزيون بي بي سي عربي در گزارشي از پيامدهاي سيلاب هاي گسترده كه تقريباً يك پنجم خاك پاكستان را درنورديده است، به مقوله انتشار بيماري ها و هرج و مرج ناشي از اين بحران پرداخت و افزود: دولت اسلام آباد نسبت به خطراتي كه بر اثر هرج و مرج ناشي از سيلاب ها امنيت، اين كشور را با تهديد مواجه مي سازد، هشدار داد.
اين گزارش حاكي است كه سازمان ملل با اشاره به آلودگي هاي حاصل از آب هاي سيل و ركود آب ها، نسبت به انتشار بيماري هاي واگيردار در بين 3 ميليون و 500 هزار كودك اين كشور سيل زده هشدار داد و افزود: بيماري هاي واگيرداري كه توسط آب هاي آلوده منتقل مي شوند، ميليون ها كودك را با تهديد مواجه مي سازد.
بنابراين گزارش، بان كي مون در جريان سفرش به پاكستان در بازديد از مناطق سيل زده اين كشور، سيلاب هاي پاكستان را بدترين فاجعه طبيعي خواند و افزود: «من هرگز تخريبات به وجود آمده و درد و رنجي را كه در اينجا مشاهده كردم، فراموش نمي كنم.»
دبيركل سازمان ملل تصريح كرد: من تاكنون شاهد فجايع طبيعي زيادي در سراسر جهان بوده ام اما هرگز فاجعه اي به چنين عظمت نديده بودم.
كي مون در ادامه از جامعه بين الملل خواست كمك هاي خود را هرچه سريعتر به 20 ميليون قرباني سيلاب عظيم پاكستان كه بدترين فاجعه طبيعي تاريخ اين كشور است، برسانند.
گزارشگر بي .بي .سي با پخش تصاويري از زمين هاي گسترده اين كشور كه با آب هاي سيل كاملا پوشيده شده اند، گفت: سيل هاي متوالي همچنان اين كشور را تهديد مي كنند كه در آن صورت تعداد قربانيان از ميان كشته شدگان، بيماران و زيان ديدگان و آوارگان نيز بيشتر مي شود.
«طيب علي دوجار»، معاون فرماندهي نيروي دريايي پاكستان با تأكيد بر اينكه اسلام آباد در حد توان به ياري سيل زدگان برخاسته است، افزود: مناطق بسيار وسيعي از پاكستان را سيل فرا گرفته است و تلاش هاي همه نيروهاي ما براي امدادرساني به شهروندان درجريان است ولي مجبوريم كه نيروهايمان را در مناطق مختلف تقسيم كنيم.
آغاز ماه مبارك رمضان در پاكستان با آوارگي بيش از 2 ميليون نفر از مردم سيل زده در مناطق مختلف اين كشور مواجه شده است، مردمي كه در نهايت فقر و وضعيت نامناسب بهداشتي چاره اي جز تحمل شرايط موجود را ندارند.
هشدار سازمان بهداشت جهاني
مقامات سازمان جهاني بهداشت نيز هشدار دادند: موج دوم مرگ و ميرهاي ناشي از سيلاب شديد در اين كشور با وجود خطر ابتلا به وبا و ساير بيماري هاي مرگبار اسهالي براي 5/3 ميليون كودك در جريان است.
بر اساس پيش بيني هاي اين كارشناسان از روي بلاياي طبيعي در گذشته مثل سونامي اقيانوس هند، اين بار دست كم 1400 نفر از آوارگان پاكستان بر اثر ابتلا به عفونت هاي ناشي از آب آلوده، جان خود را از دست خواهند داد و صدها هزار نفر به دليل عدم دسترسي به فوريت هاي پزشكي به اين بيماري ها مبتلا خواهند شد.
پيش بيني شده كه ظرف سه ماه آينده 140 هزار مورد ابتلا به وبا و ساير انواع بيماري هاي اسهالي شديد ناشي از آلودگي آب اتفاق مي افتد كه از اين تعداد 1400 مورد كشنده خواهد بود.
همچنين 350 هزار مورد ابتلا به سرخك، 350 هزار مورد ابتلا به اختلالات شديد تنفسي، 100هزار مورد مالاريا در اين دوره رخ خواهد داد كه آمار تلفات جاني را به دو برابر آمار فعلي كه تاكنون 1600قرباني داشته، افزايش خواهد داد.
به دليل نبود امكانات، دسترسي گروههاي امدادي به برخي مناطق آسيب ديده از سيل ميسر نيست و آوارگان روزهاست كه از نبود مواد غذايي و آب آشاميدني رنج مي برند.
دفتر هماهنگي امور بشردوستانه سازمان ملل روز دوشنبه اعلام كرده بود كه سيل هاي پاكستان فاجعه اي به مراتب گسترده تر از سونامي سال 2004 (1383ه.ش) اقيانوس هند به وجود آورده است.
به گزارش فارس، براساس اعلام سازمان ملل، اوضاع انساني و سطح نيازهاي مردم به اندازه اي است كه با زمان زمين لرزه سال 2005 (1384ه. ش) در بخش پاكستاني كشمير كه بيش از 73 هزار كشته و 5/3ميليون بي خانمان برجا گذاشت مقايسه مي شود.
بانك جهاني نيز در خصوص تاثيرات اين بلاي طبيعي بر اقتصاد اين كشور به شدت هشدار داده است و اعلام كرد كه تاثير اين بحران بر اقتصاد پاكستان بسيار بسيار زياد خواهد بود.
مرگ 1600پاكستاني در سيل
منابع خبري از درگير شدن بيش از 20ميليون نفر از جمعيت پاكستان در جريان سيل اخير خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، بر اثر سيلاب اخير درپاكستان بيش از 1600نفر كشته شده اند و ميليون ها دلار ضررهاي مالي به اين كشور وارد شد.سيل شمال غرب پاكستان، كه آسيب هاي فراواني به ايالت هاي سند، پنجاب و بلوچستان وارد كرد، باعث از بين رفتن خانه و كاشانه بسياري از مايملك 20 ميليون پاكستاني و روستاها و زيرساخت هاي اقتصادي در اين كشور شده است.
همچنين آمارهاي رسمي حكايت از انتشار بيماري وبا در بين ساكنان مناطق سيل زده و به خصوص كودكان دارد.
براساس آمارهاي ارائه شده از سوي سازمان ملل تاكنون شش ميليون كودك، يتيم، بي خانمان و مجروح شده اند.
سيل ميراث فرهنگي پاكستان را تهديد مي كند
رئيس اداره ميراث فرهنگي ايالت سند پاكستان اعلام كرد: خطر سيل و طوفان هاي شديد، برخي ميراث فرهنگي چند هزارساله اين كشور را تهديد مي كند.
طبق اظهارات وي، شهر باستاني 5 هزار ساله «مونجو دارو» و آثار باستاني «آمري» در خطر نابودي قرار گرفته اند.
وزير كشور: كمك به مردم پاكستان را ادامه مي دهيم
وزير كشور با بيان اينكه تاكنون چند محموله كمك هاي مختلف به پاكستان ارسال شده است گفت:كمك هاي دولت و ملت جمهوري اسلامي ايران، به مردم سيل زده پاكستان همچنان ادامه دارد.
مصطفي محمد نجار ديروز در حاشيه جلسه سازمان مديريت بحران افزود: آماده هستيم هرگونه كمك و همياري را با توجه به دستور خاص و اكيد رئيس جمهور به پاكستان انجام دهيم. وي ضمن ابراز همدردي با ملت سيل زده اين كشور، پاكستان را كشوري مسلمان، دوست و برادر مردم ايران دانست و گفت: براي اين كشور همسايه، اقدامات خوبي را انجام خواهيم داد؛ چرا كه با توجه به جلسه اي با رئيس جمهور، كمك هايي براي اين كشور تصويب شد كه در حال انجام است.
هلال احمر وجوهات مردم براي كمك به سيل زدگان پاكستان را جمع آوري مي كند
جمعيت هلال احمر با صدور اطلاعيه اي ملت نوعدوست كشورمان را براي كمك به مردم سيل زده پاكستان دعوت كرد.
متن اطلاعيه به شرح زير است:
جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد در ادامه كمك هاي ضروري به مردم نيازمند سيل زده در كشور پاكستان، ملت شريف و نوعدوست ايران را نيز در اين امر خير و خداپسندانه سهيم نمايد.
لذا از عموم مردم ايران اسلامي دعوت مي شود در راستاي كمك به سيل زدگان پاكستان، وجوهات نقدي خويش را به شماره حساب 99999بانك ملي شعبه مركزي به نام جمعيت هلال احمر واريز كنند.
همچنين واحد ارتباطات مردمي اداره كل روابط عمومي جمعيت هلال احمر با شماره تلفن 88662700 آماده پاسخگويي به سؤالات هموطنان در اين زمينه است.
نظر به آن كه جمعيت هلال احمر تاكنون طي چهار محموله، اقلام دارويي، چادر امدادي و موادغذايي را براي سيل زدگان پاكستان ارسال كرده است، از مردم عزيز كشورمان درخواست مي شود از فراهم كردن كمك هاي غيرنقدي اجتناب نمايند.
Sorry. No data so far.