نشست وزیر ارشاد و تعدادی از معاونان و مسئولان این وزارتخانه با نمایندگان تشکلهای دانشجویی و فعالان جوان عرصه فرهنگ و هنر عصر دیروز (سوم شهریور) در محل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
در ابتدای این نشست مجتبی سلطانی مشاور وزیر ارشاد در امور جوانان هدف از برپایی این نشست را رسیدن به فهم مشترک وزارت ارشاد و نخبههای جوان، در مسائل فرهنگی و آغاز همکاری متقابل نخبگان و مشاوران جوان در عرصه جنگ نرم عنوان کرد.
وضعیت فرهنگی کشور از نگاه دانشجویان
دراین دیدار مهدی عباسی نماینده دفتر تحکیم وحدت با اشاره به انتقادی که دکتر محمود احمدینژاد در مناظرههای انتخاباتی سال گذشته از وضعیت فرهنگی کشور مطرح کرد، گفت: درجلسات هیئت دولت ما شاهد بحث و گفتگو درباره مسائل فرهنگی هستیم ولی متاسفانه ارمغان این سفرها بیشتر مصوبات پروژههای عمرانی است.
عباسی خطاب به وزیر ارشاد گفت: وزارت ارشاد سیاستهای خود را تبیین کند؛ مسائلی در حوزه فرهنگ و سینما میبینم که در شان این دولت نیست. آیا این همان فرهنگی است که آقای احمدینژاد در مناظرهها وعده داد، به نظرم در وضعیت فعلی دچار وادادگی فرهنگی هستیم.
محسن حاجی کرمی نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز با بیان اینکه “بعد از گذشت 30 سال از انقلاب نتوانستهایم ذهنیت جامعی از فرهنگ برای افراد بسازیم” گفت: به نظرم وزیر ارشاد نقش مهمی در فرهنگ کشور بازی نمیکند و با تغییر وزیر فرهنگ هیچ تغییری در عرصه فرهنگ کشور دیده نمیشود.
حاجی کرمی گفت: متاسفانه به مقوله فرهنگ با دید مهندسی نگاه میشود و بیشتر متولیان فرهنگ یا دید مهندسی دارند یا دید سیاسی. نکته مهم دیگر وجود مافیای توزیع در زمینه مطبوعات و کتاب است. در سینما نیز در مبحث اعطای مجوز، شاهد برخوردهای سلیقهای هستیم.
هادی امیدیفر از دانشجویان دانشگاه تهران هم مشکلات فرهنگی را ناشی از تعدد دستگاههای فرهنگی دانست و این پدیده را موجب سردرگمی و لجام گسیختگی فعالیتهای فرهنگی در کشور عنوان کرد.
وی افزود: تسامح و تساهل در فعالیتهای فرهنگی به خصوص در صدا وسیما به عنوان تاثیرگذارترین رسانه در کشور میتوان دید. در زمینه حجاب و عفاف هم این مسئله را شاهدیم که مقام معظم رهبری نیز در دیداری که با ایشان داشتیم از این موضوع گلایه کردند.
مهران گلستان نماینده سازمان بسیج دانشجویی نیز در این نشست خواستار برخورد تمام قد وزارت ارشاد با مافیای سینمایی شد و درباره این نشست هم گفت: امیدواریم این جلسه اول و آخر نباشد.
سینا زعیمزاده نماینده انجمن دانشجویان مستقل با انتقاد از فیلمهای سینمایی دوران اصلاحات خطاب به شمقدری، گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری هرجا که ما قدم عقب بگذاریم، دشمن دو قدم جلو میگذارد. حالا وقتی که با برخی بازیگران جلسه میگذاریم یا از کسی میخواهیم که به کشور بازگردد و او ما را ریشخند میکند، چه معنی دارد؟
زعیمزاده گفت: از انقلابی حرف زدن نترسیم. انقلابی حرف زدن عقب مانده بودن نیست. آقای وزیر! درعرصه فرهنگ مملکت چه کسی حرف آخر را میزند شما یا شخص رئیس جمهور؟
وی با انتقاد از فیلمها و تئاترهای اجرا شده در کشور، گفت: چرا باید “درباره الی” رفع توقیف شود؟ چرا تئاتر “گالیله” بعد از حوادث انتخابات اجازه اجرا میگیرد. آیا نمایش “منهای دو” را دیدهاید؟ جالب است که یکسری فیلمها توقیف میشوند و سر از شبکه پخش خانگی درمیآورند.
محمدصالح مفتاح نماینده انجمن وبلاگ نویسان مسلمان نیز از عدم توجه به امور اینترنتی در کشور انتقاد کرده و گفت: متاسفانه در کشور به زمینه اینترنت و جنگ نرمی که در فضای سایبر در جریان است اصلاً توجه نمیشود. مسئولین وزارت ارتباطات مدعی هستند در صورت کسب اجازه، اینترنت پرسرعت را به صورت گسترده در اختیار متقاضیان قرار میدهند، اما این اجازه را چه کسی باید بدهد؟
مفتاح با اشاره به اعمال فیلترینگ سلیقهای در کشور گفت: متاسفانه سایتها و وبلاگهای بچههای حزباللهی با کوچکترین توهم تخلف، فیلتر میشود. در این زمینه به تدوین قانون جامعی در زمینه رسانهها نیازمندیم.
پس از اعلام نظرات و انتقادات نمایندگان تشکلات دانشجویی وزیر ارشاد مسائل مطرح شده را پاسخ داد.
پاسخهای حسینی به انتقادات مطرح شده
حسینی با تشکر از صداقت نمایندگان دانشجویان در بیان انتقادات، وجود کارهای زمین مانده را دلیل تاخیر در تشکیل چنین جلسهای دانست.
وی با اعلام تعدد جلسات گفت: هر هفته جلسات فرهنگی برگزار میشود. در سفرهای استانی کارگروههای فرهنگی تشکیل میشود و همه گروههای فرهنگی استانی حضور دارند. یکسری فعالیتهای اساسی در حال انجام است که نگرانی دوستان دانشجو را برطرف خواهد کرد و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی از نگاه سلیقهای در اعطای مجوز به کتاب جلوگیری خواهد شد.
حسینی در تکذیب عدم وجود ممیزی گفت: ممیزی وجود دارد و در جای مناسب اعمال خواهد شد. شاید در بعضی موارد اغماض دیده شده باشد ولی ممیزی در باره اصول و خطوط قرمز حتماً رعایت میشود. اختلافات موجود در نظرات افراد است نه در اصول کلی. مثلاً درباره اکران فیلمهایی چون “به رنگ ارغوان” و “کتاب قانون” نظرات مختلفی وجود داشت.
1500 میلیارد تومان اعتبار برای کار فرهنگی در استانها در نظر گرفته شده است
وزیر ارشاد درباره مصوبات سفرهای استانی هم گفت: مصوبههای عمرانی در این سفرها 40 درصد است و سعی بر تصویب 60 درصدی مصوبات فرهنگی داریم. به علاوه این که 1500 میلیارد تومان اعتبار برای کار فرهنگی دراستانها درنظر گرفته شده است.
وی با توجه به انتقادات مطرح شده در زمینه سینما گفت: دولت به مسئله سینما به عنوان یک فعالیت هنری بسیار مهم توجه دارد و تشکیل شورای عالی سینما که به ریاست رئیس جمهور برای اولین بار در کشور صورت گرفت، نشان از توجه بالای دکتر احمدی نژاد به مقوله سینماست.
حسینی گفت: شاید اطلاعات دوستان کم باشد که میگویند با تغییر وزیر تغییر فرهنگی مشاهده نمیشود چون نتیجه برخی کارها و فعالیتهایی که صورت میگیرد، ممکن است سالها بعد نمایان شود.
وزیر ارشاد درباره طرح مسئله تسامح و تساهل از طرف برخی دانشجویان گفت: قطعاً اهل تسامح و تساهل نیستیم اهل انفعال هم نیستیم. به تمام زیرمجموعههای فرهنگی اعلام کردهایم که باید طرح و برنامه مشخص داشته باشند. سال گذشته در زمینه مطبوعات تذکرهایی داده شد و برخوردهایی شد. البته به ضعفهای موجود در قانون مطبوعات واقف هستیم و معتقدیم این نقاط ضعف باید برطرف شوند.
مجوز بعد از انتشار ندادهایم مگر در موارد استثنایی
حسینی درباره سوالی که نماینده سازمان بسیج دانشجویی مبنی بر صحت خبر اعطای مجوز بعد از انتشار کتاب، گفت: چنین رویهای نداریم که مجوز را بعد از انتشار بدهیم ولی موارد استثنایی بوده که این حرکت انجام شده است. مثلاً درباره انتشارات سوره مهر یا انتشارات صدرا که قصد داشت یکی از کتابهای شهید مطهری را به چاپ چندم برساند.
وی با اشاره به همایش ایرانیان خارج از کشور که چندی پیش برگزار شد، گفت: من از نزدیک آقای احمدینژاد را میشناسم و ایشان را فردی معتقد میدانم. اگر ایشان حرفی میزند برای جذب فرد خاصی نیست بلکه عقیده خود را بیان میکند. برخی هم در واکنش به سخنان آقای احمدینژاد سخنان تند میگویند و به ایشان تهمت میزنند. مسئولین اهل ایمان وعقیده هستند ولی در اجرای این مسائل اختلاف نظر وجود دارد. به عنوان مثال گفته شد 80 میلیارد تومان در همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور، خرج شد. فردی که این ادعا را مطرح میکند، یا نمیداند همایش چیست یا نمیداند 80 میلیارد چقدر است.
تغییرات قریبالوقوع در حوزه تئاتر
سیدمحمد حسینی با بیان اینکه برخی از گفتمانهای موجود در تئاتر فعلی را قبول نداریم، گفت: اول مهرماه با تغییراتی که در نظر داریم مشکل این نوع نمایشها را حل خواهیم کرد.
وزیر ارشاد درقسمت دیگری از سخنانش درباره موضوع اینترنت پرسرعت گفت: پاسخ در این زمینه کار ما نیست اما درباره رسانههای دیجیتال بسیار فعال هستیم و توانایی صادرات نرم افزار به کشورهای دیگر را داریم.
در ادامه حسینی برای شرکت در ضیافت افطاری شاعران با مقام معظم رهبری، راهی این مراسم شد و معاونان وی از جمله محمدعلی رامین و جواد شمقدری آمادگی خود را برای شرکت در جلسهای مستقل جهت پاسخگویی به دانشجویان اعلام کردند.
Sorry. No data so far.