سید کمالالدین دعائی– حملهی سیلاب در کشور پاکستان، فاجعهی انسانی کمنظیری را طی 80 سال اخیر رقم زده است. بیش از 20درصد از کشور پاکستان هماکنون زیر آب قرار دارد و حدود 20میلیون از مردم این کشور بیسرپناه شدهاند. در این میان، خسارتی حدود 5 الی 7 بیلیون دلار برآورد شده است. این همه، علاوه بر تلفات جانی فراوان، سبب گسترش بیماریهای واگیردار و مهمتر از همه محدودیت دسترسی به آب سالم و مواد غذایی شده است.
هماکنون شکلی از اتحاد انسانی در سراسر دنیا برای امدادرسانی به مردم آسیبدیدهی پاکستان در حال گسترش است. علاوه بر دولتها و سازمانهای عامالمنعه، چهرههای سیاسی و فرهنگی دنیا از «بانکیمون» رئیس کل سازمان ملل تا «آنجلینا جولی» بازیگر سینما، برای جلب توجه و کمکهای مادی به این سمت مشغول به فعالیت شدهاند. مسلم است که با توجه به ابعاد رو به گسترش این فاجعه، دیگر تردید و تأخیر در انجام وظیفهی انسانی جایز نیست.
شاید آسانترین راه برای کمک به مردم پاکستان، پرداخت نقدی از طریق مؤسسات خیریه باشد، اما بهترین و مؤثرترین راهکار برای کمک کدام است؟
در حال حاضر «فخر عالم» که یکی از چهرههای جوان و محبوب موسیقی در پاکستان است به طور شبانهروزی مشغول فعالیت برای امدادرسانی به سیلزدگان کشورش است. او در سال 2005 نیز کمپینی برای کمک به حادثهدیدگان زلزله در پاکستان دایر کرده بود. فخر عالم هماکنون با همکاری «شرکت هواپیمایی بینالمللی پاکستان» (PIA) طرحی را برای کمک به سیلزدگان پاکستان راهاندازی کرده است تا از سرتاسر دنیا بستههای حاوی مواد حیاتی (Life Box) را به دست نیازمندان برساند.
اما ترکیب کارآمدترین و ضروریترین موادی که در این جعبه قرار می گیرند چگونه باید باشد؟ PIA به شما پیشنهاد میدهد که جعبهای به ابعاد ترجیحا 12 اینچ در 15 اینچ در 15 اینچ انتخاب کنید و محتویات زیر را در آن قرار دهید:
1. یک ملحفهی سفید
2. دو بطری 1.5 لیتری آب معدنی (نه کمتر، نه بیشتر)
3. دوازده پاکت آبمیوه (همراه با نی)
4. یک بسته بیسکویت نمکین
5. دو بسته بیسکویت شیرین
6. یک بسته شکلات کاکائویی
7. دو یا چهار قالب صابون ضدعفونی
8. یک پاکت شیر (1 – 1.5 لیتری) با تاریخ انقضاء بلند مدت
9. یک پاکت چیپس سیبزمینی
10. یک جعبه خرما
11. شش ساچه ORS
12. یک بسته لیوان یکبارمصرف مقوایی
این مواد، خوراک و نوشیدنی با انرژی را برای تأمین یک گروه/خانوادهی چهار نفره برای 2 الی 3 روز فراهم میکند.
پس از تهیه و تعبیهی این محتویات، جعبه را به خوبی بستهبندی کنید و به دفاتر نمایندگی PIA در نقاطی که شرکت هواپیمایی پاکستان اعلام کرده است، برسانید. نمایندگی PIA در ایران متعلق به «شرکت هواپیمایی پرشینگلف» است اما هنوز این شرکت به عنوان دفتر رسمی PIA برای ارسال کمکهای مردمی به پاکستان معرفی نشده است. پاکستان ایرلاین تعهد کرده است که تمامی این بستهها را بدون هرگونه هزینهای به پاکستان منتقل کند و به دست نیازمندان برساند. در صورت ضرورت، این بستهها را به سفارت پاکستان در تهران (واقع در خیابان دکتر فاطمی) نیز میتوانید تحویل دهید.
Sorry. No data so far.