جمعه 17 سپتامبر 10 | 19:40

۴۲ میلیون کمک مردمی تقدیم نماینده رسمی امامیه شد

دانشجویان مبلغ جمع شده در غرفه‌ی واقع در نمایشگاه قرآن برای کمک به مردم پاکستان را در مراسمی با حضور نماینده رسمی سازمان دانشجویی شیعیان امامیه پاکستان، آقای عباس نقوی، به ایشان تقدیم کردند.


دانشجویان مبلغ جمع شده در غرفه‌ی واقع در نمایشگاه قرآن برای کمک به مردم پاکستان را در مراسمی با حضور نماینده رسمی سازمان دانشجویی شیعیان امامیه پاکستان، آقای عباس نقوی، به ایشان تقدیم کردند.
در این مراسم که در حسینیه بسیج دانشجویی امیرکبیر برگزار شد، پس از توضیح دانشجویان از اقدامات خودجوش برای کمک به پاکستان، آقای نقوی نیز در سخنانی به تشریح اوضاع پاکستان پرداختند.

دانشجویان مبلغ جمع شده در غرفه‌ی واقع در نمایشگاه قرآن برای کمک به مردم پاکستان را در مراسمی با حضور نماینده رسمی سازمان دانشجویی شیعیان امامیه پاکستان، آقای عباس نقوی، به ایشان تقدیم کردند. در این مراسم که در حسینیه بسیج دانشجویی امیرکبیر برگزار شد، ۴۲ ملیون تومان هزینه‌ی جمع‌آوری شده در غرفه تحویل نماینده امامیه شد.

در این مراسم، یکی از دانشجویان فعال در کمیته‌ی دانشجویی کمک به پاکستان، گزارشی از روند شکل‌گیری فعالیت‌های خودجوش دانشجویی برای کمک به پاکستان ارائه داد:

دو سه هفته پیش از روز قدس و با مشخص شدن ابعاد سیل در پاکستان، گروهی از دانشجویان که مسائل جهان اسلام را پیگیری می‌کردند، دغدغه پیدا کردند تا به این مساله توجه ویژه داشته باشند. به خصوص که در آن موقع در فضای کشور این موضوع اولویت پیدا نکرده بود. پس از دریافت ایمیل درخواست کمک از سوی دانشجویان امامیه، این بررسی‌ها و پیگیری‌ها به سرعت و دقت بیشتری دنبال شد.

پس از کلاس تفسیر قرآن پس از نماز صبح در دانشگاه شریف جمع ۱۰-۱۵ نفری دانشجویان با بررسی ماجرا اقدام به تقسیم کار کردند. حاصل این تلاش‌ها در دو بخش رسانه‌ای و کار میدانی انجام گرفت.

در حوزه‌ی رسانه دوستان سعی کردند تا با تولید محتوا اعم از تولید و ترجمه خبر، توزیع فیلم و تصویر، و تولید پوستر، ابعاد ماجرا و عمق فاجعه را نشان دهند. که در همین راستا در سایت «امت اسلامی» پرونده‌ی ویژه‌ای درباره‌ی پاکستان کار می‌شد. و به رسانه‌های دیگر نیز مطالب مختلف ارسال می‌شد. نامه‌نگاری‌هایی نیز با آقای ضرغامی ریاست سازمان صدا و سیما برای توجه بیشتر به این موضوع صورت گرفت.

در حوزه‌ی میدانی نیز اولین کار گرفتن غرفه‌ای در نمایشگاه قرآن بود. در این غرفه در روزهای مختلف از دانشگاه‌های مختلف، امیرکبیر، شریف، علامه طباطبایی، تهران، علم و صنعت، شاهد و … دانشجویان حضور داشتند. در این غرفه سعی شد با شیوه‌های مختلف ابعاد فاجعه به اطلاع مردم برسد، برای دریافت کمک اقدام شد. که هزینه‌ی خوبی در همان ۱۱ روز جمع شد. پس از پیام رهبر انقلاب در چند روز قبل از روز قدس درباره‌ی پاکستان، حجم کمک‌های مردمی در روزهای انتهایی غرفه رشد چشمگیری داشت.

در ادامه کار نیز سعی شد تا این روند با برنامه‌ریزی‌های دانشجویی به همین شکل خودجوش در دانشگاه‌ها و مکان‌های مناسب ادامه یابد و کمک‌ها به همین صورت به طور مستقیم تقدیم برادران مسلمان پاکستانی شود. علاقه‌مندان می‌توانند جهت همکاری و کسب اطلاعات یا با آقای رضوانی (۰۹۱۹۴۱۲۵۹۴۷) و یا سایت امت اسلامی اقدام کنند.

در ادامه‌ی این جلسه آقای عباس نقوی نماینده سازمان دانشجویی شیعیان امامیه پاکستان درباره ابعاد ماجرای پاکستان به صحبت پرداختند. خلاصه‌ای از صحبت‌های ایشان:

قبل از همه اهانتی را که به قرآن کریم شده است را به همه‌ی مسلمانان و خدمت مقام معظم رهبری تسلیت عرض می‌کنم.

موضوع سیل پاکستان یک موضوع گسترده است. البته سیل در این فصول معمول است و همیشه مسائل کوچکی داشته‌ایم. اما امسال ۱۵ الی ۲۰ روز باران شدید بارید که اصلا سابقه نداشت. اگر در جغرافیا ببینید رودخانه سند از شما پاکستان و کوهستان شروع می‌شود که سرعتش خیلی بالاست. وقتی به دشت می‌رسد قابل کنترل نیست.

یک سری مشکلات سیاسی هم داریم که به همین علت نتوانستیم مردم را از سیل آگاه کنیم. مثلا اگر دولت زودتر به مردم اعلام می‌کرد می‌شد پیشگیری کرد.
ابعاد فاجعه بسیار بیشتر از موارد اعلامی است. این مقداری که گفتند مثلا ۲۰۰۰ نفر، خیلی کم است. شاید فقط مال یک منطقه باشد. تعداد کشته ها ۱۰ یا ۲۰ برابر این مقدار است.

ما واقعا با دولت خیلی مشکل داریم. غیر از اشکال و عدم توانایی در کمک رسانی، به قول شما پارتی بازی هم هست. در بعضی‌جاها فعالیت‌های غیر قانونی هم می‌شود. تا آنجا که سازمان‌های کمک رسانی گفته‌اند که کمک‌ها را مستقیما به مردم و گروه‌های مردمی می‌دهند

کمک‌های ایران جزء اولین کمک‌هایی بود که رسید. در همان روز اول یا دوم! ولی هیچ خبری از این در پاکستان منتشر نشد. لذا برای خیلی ها باعث تعجب بود که جمهوری اسلامی که همیشه در کمک پیش قدم بوده است، با گذشت ۱۵ روز هیچ کمکی نکرده است. در حالی که تا آن موقع ۷ محموله ارسال شده بود! حتی خبر سفیر وزیر کشور هم بایکوت شد! این موضوع کاملا برنامه‌ریزی شده بود. از طرف دولت پاکستان. دولت تحت فشار آمریکاست. و البته تا حدودی عربستان. رسانه‌های پاکستان بیشتر خصوصی هستند و چشمشان به پول است. هر کسی پول بیشتر بدهد کار می‌کنند. پول‌های حرام عربستان باعث شد که خبرهای آنها را پوشش داده است.

با اتفاقاتی که رد روز عید فطر در نماز افتاد و سخنان مقام معظم رهبری دیگر نمی‌توانستند جلوی این را بگیرند. و خیلی‌ها دوباره گفتند که ظاهرا آن گونه که فکر می‌کردیم نبوده و جمهوری اسلامی خیلی کمک کرده است.

یک اشکال هم بر می‌گردد به عدم تبلیغات ایران در آنجا. سریلانکا ۶ پزشک فرستاده دو روز در رسانه ها تبلیغ می‌کرد!! ولی ایران واقعا خیلی کمک کرده است ولی خبری نبود! من خودم مطلع هستم که سفیر جمهوری اسلامی اصلا خوب ظاهر نشده است. سفیر یکی از کشورها در ۲۰ روز اول در اسلام آباد نبود و همیشه در مناطق سیل زده بود. این در حالی است که هال بروک آمریکایی نیز پس از چند روز گفته بود که حضور ایران چرا مطرح نشده است؟
بالاخره آمریکا می‌خواهد پاکستان را ضعیف کند. همانطور که در عراق و افغانستان این کار را می‌کند. از طرفی هم می‌خواهد آثار جمهوری اسلامی ایران را در پاکستان از بین ببرد. شدید فعالیت می‌کند علیه ایران.

اکثر مناطق شیعه نشین در حاشیه‌ی رود سند ساکن هستند و به همان طریق سنتی. اما کمک‌رسانی به اینها نرسید. چون هم سخت بود و هم نمی‌خواستند. گروه‌های وهابی به سرعت با پشتیبانی عربستان وارد کمک رسانی شدند. و به مناطق خاص کمک می‌کردند. دانشجویان امامیه و برخی دیگر از تشکل ها توانستند کمک‌هایی را به ماطق شیعه نشین برسانند. قدمی که دولت نتوانسته بود انجام دهد. توجه هم داشتیم که با کمک به دانشجویان سیل زده مانع از عقب افتادگی تحصیلات دانشگاهی آنها بشویم.

این سیل یک آزمایش بوده است. خوب است که این ارتباط بین دانشجویان ایرانی و پاکستانی به خصوص دانشجویان شیعه نزدیکتر شود و ادامه یابد. ریز این کمک‌های شما را هم ان‌شاء الله به اطلاعتان خواهیم رساند که کجا و چگونه خرج شده است.

سوال: آیا هند مثل عربستان کمک و کار رسانه‌ای کرده است؟
همیشه دعوا بوده است بین هند و پاکستان. طوری که قبلا اگر در زلزله‌ای چیزی هند می خواست کمک کند، پاکستان قبول نمی‌کرد! این بار که هند گفت کمک می‌کند، ولی دولت قبول کرد! البته بعضی جریانات سیاسی هم اعتراض کردند که چرا قبول کرده است. ولی نه. آنقدر زیاد نبوده است.

سوال: این ضعف اطلاع رسانی را که گفتید، می‌شود با اینترنت حل کرد؟ اگر بتوانید ارتباط هایی معرفی کنید که بتوانیم با آنها وصل شویم خوب است.
البته در اینترنت این مشکل خیلی کمتر است. حتی در رسانه‌های انگلیسی در پاکستان هم بد نبود. ولی رسانه‌های اردو پوشش ندادند. واقعا سفارت ایران خیلی کم کاری کرد. و گرنه این کارها باید در رسانه‌های پاکستان خیلی تاثیر بگذارد. ما الان یک رادیو اردو داریم که روزی ۲ ساعت برنامه دارد. سعی می‌کنیم با همین رسانه‌ها منعکس کنیم. یا بچه‌های امامیه در هر جای دولت و در هر رسانه‌ای که هستند یواشکی این مطالب را پخش می‌کنند. ولی دولت خیلی زیر فشار آمریکا است. مثلا ایران اعلام کرد پزشک و نیرو بفرستد، ولی دولت قبول نکرد!

در این جلسه بخشی از پول به صورت نمادین تقدیم ایشان شد. باقی پول به حساب سازمان امامیه در تهران برای کمک به سیل ریخته شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.