محمدصادق كوشكي اظهار داشت: تنها راه نجات نظام و انقلاب اسلامي از مشكلات فعلي و حركت به سمت رشد و تكامل، بهرهگيري از افكار و انديشههاي دفاع مقدس است.
وي عنوان كرد: اين يك انتخاب نيست بلكه تنها راه نجات است و اگر به اين منبع غني تكيه نشود قطعا از لحاظ هويتي دچار مشكل خواهيم شد.
به علت عدم توجه به ضرورت جنگ، با دفاع مقدس خيلي تعارفي برخورد ميكنيم
اين كارشناس مسايل سياسي گفت: به علت اينكه به ضرورت اين نكته نرسيدهايم، با دفاع مقدس خيلي تعارفي و تشريفاتي و در حد سالي يك هفته برخورد ميكنيم و اصلا به اين ضرورت پي نبردهايم كه تنها منبعي كه ميتواند كشور را به تكامل برساند همان تفكر غني سالهاي دفاع مقدس است.
كوشكي تاكيد كرد: چون به اين ضرورت نرسيدهايم، لذا نه قدر جنگ را ميدانيم! نه قدر فرهنگ و هويت نبرد هشت ساله خود را ميدانيم!، نه به دنبال ترويج آن هستيم و معمولا كساني مسئول ترويج نشر ارزشهاي دفاع مقدس گذاشته شدهاند كه يا خودشان بيبهره بودند و يا اگر بهرهمند بودند زبان تأثيرگذاري براي انتقال اين ارزشها نداشتند.
وي با بيان اينكه جامعه پذيراي ارزشهاي دفاع مقدس است، خاطرنشان كرد: وقتي چند كتاب با بيان شيوا در حوزه دفاع مقدس نوشته ميشود و معرفي خوبي هم صورت گيرد به تيراژ چند صد هزارتايي ميرسد و اين بيانگر كشش داشتن جامعه پذيرش چنين مفاهيمي است.
صدها جلد كتاب منتشر شده توسط كنگره سرداران سپاه بعد از خاك خوردن، نابود شد
كارشناس مسايل سياسي گفت: كنگره سرداران سپاه چند صد جلد كتاب عالي درباره فرماندهان سپاه منتشر كرد ولي اكثر اين كتابها در انبارها خاك خورد و نابود شد.
كوشكي تصريح كرد: اين كتابها توليد شدند اما هيچ كس نفهميد كه چگونه اين كتابها بايد عرضه شود و آنچه كه در كنگره سرداران سپاه در دهه 70 توليد شد گنجينه بينظيري بود از ذخاير معنوي، نظامي و استراتژيكي جنگ كه توسط سپاه گردآوري شده بود.
وي عنوان كرد: اين كتابها بسيار ارزشمند بود زيرا درباره ارزشمندترين انسانهايي كه در روي اين سرزمين زندگي كرده بودند، منتشر شده بود ولي هيچ كدام از اين كتابها به جامعه معرفي نشد و اگر اين كتابها خوب معرفي و عرضه ميشدند هر كدام از اين كتاب ميتوانست تغذيه كنند ذهن جوان امروز باشد.
بعضيها به دنبال بزك كردن دفاع مقدس هستند
كوشكي در خصوص برقراري ارتباط جوان امروز با دفاع مقدس، گفت: اولين قدم اين است كه واقعيتهاي جنگ را با همان صداقت و صميميت موجود منتقل كنيم.
وي افزود: بعضي از دوستان احساس ميكند كه جنگ چيزهايي كم دارد و ميخواهند رنگ و شمايل امروزي به جنگ دهند، بعضي تلاش ميكنند به جنگ رنگ مليگرايي بزنند و برخي از فيلمها به دنبال اين هستند كه جنگ را به زور داستانها عشقي دختر و پسري جنگ را معرفي كنند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: دفاع مقدس با آدمهاي آن و تفكراتشان زيباترين تابلويي بود كه در طول تاريخ اين مملكت ترسيم شد. ما بايد همان را نشان دهيم و اصلا نيازي به بزك كردن ندارد.
كوشكي عنوان كرد: اگر صميميتها و زيباييهاي جنگ به عينه نشان داده شود فطرت پاك هر انساني جذب ان خواهد شد و آن فرهنگ را در زندگي خود به كار خواهد گرفت.
بيتوجهي مراكز تحقيقاتي به دفاع مقدس بر اساس عدم شناخت است
وي عدم موضوعيت قرار گرفتن مفاهيم دفاع مقدس در پروژه تحقيقاتي مراكز علمي را نشاني از نشناختن دانست و گفت: دختر دانشجويي در دانشكده هنر دانشگاه سوربن كه مهمترين دانشگاه دولتي فرانسه است، تز پايان نامه دكتري خود را بحث تأثير شهادت در هنر گذاشته و استاد راهنماي اين دانشجو كه يكي از مشهورترين پروفسورهاي پژوهش در هنر است اين موضوع را به او پيشنهاد داده است.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: اين يعني اينكه كسانيكه در آن طرف دنيا هستند دفاع مقدس و شهادت را يك مقوله بسيار تاثيرگذار ميدانند و حاضراند پاياننامههاي دكتري خود را به اين موضوع اختصاص دهند ولي متاسفانه به علت غفلتي كه در فضاي علمي كشورمان شده است به طور محدود با نگاه علمي و پژوهشي به موضوع دفاع مقدس پرداخته ميشود و اگر اين تحول در جامعه علمي كشور رخ دهد موضوع دفاع مقدس ميتواند منشاء هزاران پاياننامه و دكتري باشد.
دفاع مقدس گنجينههاي سرشاري براي تحقيق و پژوهش هستند
وي با اشاره به اينكه يكي از نكاتي كه در 8 سال جنگ مطرح بود، بحث توليد علم در تمام عرصهها بود، گفت آبنگاري، طب رزمي، روانشناسي جنگ، جامعهشناسي جنگ، مسايل مهندسي رزمي و هزاران عرصه ديگر در جنگ 8 ساله، گنجينههاي سرشاري براي تحقيق و پژوهش هستند.
اين استاد دانشگاه مطرح كرد: به علت عدم شناخت، از چنين گنجينهاي كه در كنار ما وجود دارد غافل هستيم ولي در خارج كشور خيليها به دنبال اين هستند كه گنجينه دفاع مقدس ما را مصادره به مطلوب كنند.
این حرف که “به دنبال بزک کردن دفاع مقدس هستند” کاملاً صحیح است. نه فقط در مورد موضوع جنگ، بلکه در مورد موضوع نهضت و انقلاب اسلامی و مناسبت های مذهبی مثل محرم و… به عنوان مثال سریال ها و فیلم های داستانی که در چند سال اخیر توسط صدا و سیما ساخته شده اند غالباً با محوریت یک یا دو زوج عاشق پیشه و قهرمان! و حداکثر یک شخصیت معنوی پرداخته می شود و حتی گاهی به لوس شدن موضوع منجر می شود.