تریبون مستضعفین – معرفی دو کتاب تازه منتشر شده:
۱. توليد علم و علوم انساني
كتاب «توليد علم و علوم انساني» نوشته ابراهيم فياض از سوی انتشارات سپیده باوران منتشر شد. دغدغه اصلي اين كتاب را ماجراي علوم انساني و بوميسازي اين علم مطابق با فرهنگ و دستاوردهاي بومي است. از آنجا كه در علوم انساني چشم برخي دانشگاهيان به دست غربيان است تا توليدات آنها را ترجمه يا تدريس كنند، اين كتاب ميكوشد با توجه به ضرورتهاي بوميسازي و بومينگري، نيازهاي اين حوزه را عيان سازد.
كتاب «توليد علم و علوم انساني» دو بخش دارد كه مقالات و گفتگوها بخشهاي اين كتاب هستند. فرمولي براي علوم انساني اسلامي، اقتصاد اسلامي پيشرفته، مردم شناسي ديني فلسفه، فقاهت و نوآوري، فلسفه تاريخ ايراني و نوآوري، خلاقيت و سازمان، علم كلام و نوآوري، شرق و غرب معرفتي و نوآوري، علوم انساني و سياست گزاري كلان، دانش و قدرت، پسا صدارييسم، سازمان و دانش، انقلا فرهنگي و دانشگاه اسلامي و وحدت حوزه و دانشگاه : زمينههاي معرفتي عنوان مقالات اين كتاب هستند.
بخش گفتوگوها هم كه مصاحبههايي با ابراهيم فياض است، شامل عنوانهاي اشرافيت معرفتي در مصاف با علم بومي، توليد ثروت ملي در گرو وحدت حوزه و دانشگاه، فاجعه علوم انسانس، وضعيت علوم انساني در ايران، ايران بدون مردم شناسي به جايي نخواهد رسيد، فلسفه متاخر ايراني، ساز فرهنگ با نواي ايراني، مظلوميت فرهنگ برآيند فقر معرفت ديني، مصرف گرايي از كالا تا انديشه، غرب ديگر شاخص نيست و حركت ايران به سوي سرمايهداري ميشود.
انتشارات سپيده باوران هفته پیش، كتاب «توليد علم و علوم انساني» را در 212 صفحه با قيمت 4هزار تومان منتشر كرده است.
ابراهیم فیاض دانش آموخته حوزه و دانشگاه و دارای دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و عضو هیئت علمی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. در كتابها، مقالهها و حرفهای او نوآوریها و خلاقیتهای زیادی وجود دارد و تلاشهای علمی وی نمونه خوبی از علوم انسانی بومی است. کتابهای «ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران»، «تعامل دین، فرهنگ و ارتباطات: نگاهی مردم شناختی» و «مردم شناسی دینی توسعه در ایران: دین، فرهنگ و توسعه در ایران» از جمله آثار منتشر شده این استاد دانشگاه هستند.
۲. مجموعه مقالات «جامعه، فرهنگ، سياست» منتشر ميشود
«جامعه، فرهنگ، سياست» عنوان اثري از دكتر ابراهيم فياض است كه مجموعهاي از مقالات، سخنرانيها و گفتوگوهاي او را در فاصله زماني سالهاي 73 تا 88 براي مخاطبان تخصصي بيان ميكند. اين اثر را انتشارات سپيده باوران در نوبت چاپ دارد. اين اثر ميكوشد با تبيين مباني پايهاي جامعهشناسي، به تطبيق اين علم با موضوعات روز جامعه بپردازد.
پرداختن به مباحثي مانند «فرهنگ عمومي و افكار عمومي» از جمله عناوين اين نوشتار است. در اين كتاب موضوعاتي نظير «تأثير چگونگي تعريف فرهنگ بر برنامهريزي و سياستگذاري فرهنگ»، «ضرورت سياستگذاري و برنامهريزي زباني»، «روشنفكر و روشنفكرى دينى»، «قومگرايي و نقش آن در اشرافيت»، «بررسي پوپوليسم؛ مردم و جبر نخبگان»، «مردمشناسي در سينماي دفاع مقدس» و «ضرورت تحكيم بنيان خانواده» كه در شمار مقالات دكتر فياضاند، جاي دارند.
خوانندگان اين كتاب ميتوانند در بخش «گفتوگوها» مطالبي با عنوان «فرهنگ، هويت و سیاست»، «نوروز و نياز امروز ما»، «انقلاب در انقلاب»، «علوم انسانی در ایران»، «دين مارکسيستي هندي آمريکايي»، «رنج رسانه ملي از بيدانشي در مديريت و سياستگذاري»، «بايد ايرانى بودن را دوباره تعريف كنيم»، «جبهه و جنگ يكي نيستند! ميزگردي در باب دفاع مقدس» و «ما شوروي را شكست داديم، نه آمريكا را!» را مطالعه كنند.
«ارتباط پروتستانتيزم با تفكر يهودي» هم از ديگر موضوعات گفتوگوهاي اين استاد دانشگاه است که در اين كتاب آراي اين نظريهپرداز اجتماعي ـ سياسي درباره امكان تعاملات شيعيان و مسيحيان، طرح تشكيل پارلمان شيعه، جوان؛ خانواده و ازدواج و همچنين بحران تئوريك در حوزه مشاركت زنان و ضرورت اصلاح الگوي جنسي جامعه، انعكاس داده شدهاند.
پيشبيني ميشود انتشارات سپيده باوران مشهد به زودي نخستين چاپ اين كتاب را در قطع رقعي و حجمي معادل 300 صفحه روانه بازار نشر سازد.
دکتر ابراهیم فیاض، عضو هئیت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم است. وی علاوه بر دروس حوزوی، مدرک کارشناسی را در رشته پژوهشگری از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد را در رشته مردم شناسی از دانشگاه تهران و دکتری را در رشته فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق تهران اخذ نموده است.
موارد تدریس وی «انسانشناسی جهانی شدن»، «انسانشناسی فلسفی»، «مردمشناسی اعتقادات دینی» و «مبانی فلسفه»(در مقطع کارشناسی) و «روششناسی (فلسفه)» و «انسانشناسی دینی ایران» (در مقطع کارشناسی ارشد) است. دکتر فیاض به صراحت لهجه و تحلیل های ساختارشکن مشهور است. وی غالب سرمقاله های مجله پگاه حوزه را نوشته است و اخیراً کتابهای «ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران»، «توليد علم و علوم انساني»، «تعامل دین، فرهنگ و ارتباطات: نگاهی مردم شناختی» و «مردم شناسی دینی توسعه در ایران: دین، فرهنگ و توسعه در ایران» از این استاد منتشر شده است.
Sorry. No data so far.