تریبون مستضعفین- انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران برای دومین بار متوالی طی ماههای اخیر با اكبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند. پس از دیدار تشكل 2خردادی مذكور با هاشمی رفسنجانی در آستانه 16 آذر كه حرف و حدیثهای زیادی را در بین محافل دانشجویی در پی داشت، این دومین دیدار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران با هاشمی رفسنجانی طی چند ماه اخیر است.
این در حالی است كه این تشكل حامی موسوی پیش از این 2 دیدار اخیر خود، در سالهای گذشته دیدار خاصی با آیتالله هاشمی رفسنجانی نداشته است.
انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران در حالی به دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود كه با اقدامات افراطی، رادیکال، آرامش برهم زن خود و عدم اصلاحاساسنامه خود در طی 8 سال گذشته، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمان ریاست محمد خاتمی بر این شورا را نیز زیر پا گذاشته و در بین محافل دانشجویی این دانشگاه به تشكل قانونشكن شهرت یافته است.
برخی اعضای وابسته به این انجمن جزو عوامل اصلی تجمعهای غیرقانونی در دانشگاه تهران بودند كه به همین دلیل دیگر تشكلهای دانشجویی این دانشگاه در بیانیهها و مصاحبههای خود علیه به این تشكل موضعگیری كرده و آن را جزو “عوامل فتنه ” در دانشگاهها دانسته بودند. دیدارهای مكرر این تشكل حامی موسوی با اكبر هاشمی رفسنجانی پس از آن صورت گرفت كه با اعتراضات و مطالبههای دانشجویان این دانشگاه و بخصوص تشكلهای دانشجویی اعم از جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، هیئت نظارت این دانشگاه برای اصلاح اساسنامه این تشكل اولتیماتوم تعیین كرده بود.
همچنین با توجه به اینكه هاشمی رفسنجانی در دوران ریاستجمهوری خود و 12 سال پس از آن دیدار اختصاصی خاصی با تشكلهای دانشجویی دانشگاهها نداشته است، این دیدارهای مكرر با انجمن اسلامی دانشگاه تهران به صورت خاصی مورد توجه و سوال فعالان دانشجویی قرار گرفته است.
مرتضی علیپور دبیر انجمن اسلامی دانشجویان “مستقل ” دانشگاه تهران در همین زمینه به خبرنگار فارس میگوید: پس از آنكه جریانهای قانونشكن و مدافع جریان فتنه پس از انتخابات به دلیل آگاهی و بصیرت دانشجویان كشور نتوانستند نقشههای خود را در دانشگاههای كشور عملی كنند، اینك تصمیم گرفتهاند كه برای بازیابی اعتبار از دسته رفته خود از برخی تشكلهای قانونشكن و قانونگریز بهرهگیری كنند.
وی دیدار انجمن اسلامی دانشگاه تهران با هاشمی رفسنجانی را دیداری سوالبرانگیز عنوان كرد و افزود: دیدار با یك تشكل اصلاحطلب كه به وضوح طی 8 سال اخیر قانون را زیر پا گذاشته، از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سوالبرانگیز و تأسفآور است و موجب خدشه وارد شدن به اعتبار وی خواهد شد.
علیپور اظهار امیدواری كرد كه آقای هاشمی روزی به این “انشاءالله اشتباهات ” خود پایان دهد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در پایان گفتگوی خود تعلیق انجمن اسلامی این دانشگاه را خواسته دانشجویان این دانشگاه عنوان و علت آن را 8 سال “قانونشكنی واضح و گردنكشی اعضای آن از تن دادن به قانون ” ذكر كرد.
علاوه بر مطالبههای دانشجویی برای اصلاح اساسنامه انجمن اسلامی دانشگاه تهران، خواجه سروی دبیر هیئت نظارت مركزی بر تشكلهای اسلامی دانشگاهها نیز اخیرا طی مصاحبهای با خبرگزاری فارس نسبت به اهمال مسئولان دانشگاه تهران در برخورد با قانونشكنی انجمن اسلامی دانشگاه تهران انتقاد و گلایه كرده بود.
از صحبتهای رد و بدل شده در این دیدار حرفهای مختلفی به گوش میرسد. هاشمي رفسنجاني در این دیدار بر مواضع قبلی و راهکارهای گذشته خود که در نماز جمعه پس از انتخاباتش مطرح کرده بود، تاکید کرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين ديدار، بار ديگر بر لزوم وجود «فضاي عقلانيت» و «تحمل» تاكيد كرد و گفت: رشد و توسعه كشور و رسيدن به اهداف انقلاب ضرورت ايجاد اين فضا را دوچندان ميكند.
وي در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان، بر راهكارهايي كه پيش از اين پيشنهاد داده بود، بار ديگر تاكيد كرد و گفت كه همچنان به آنها معتقد است.
اين راهكارها كه براي اولين بار در نمازجمعه 26 تيرماه از جانب هاشمي براي برون رفت از آنچه كه او «بحران» ميناميد، مطرح شد، با استقبال گسترده رسانههاي ضد انقلاب و محافل بيگانه همراه شد.
از جمله اين پيشنهادها، آزادي تمام افرادي بود كه در جريان حوادث پس از انتخابات دستگير شده بودند؛ افرادي كه پس از برگزاري دادگاههاي كودتاي مخملي مشخص شد اكثرشان عضو گروهكهاي منافقين و سلطنت طلبان هستند و احكام سنگيني از جمله اعدام نيز براي آنها صادر شد.
هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خود در ديدار اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران، ايجاد فضاي مطلوب در جامعه را در حفظ اعتدال ميسر دانست و گفت: با عمل به اعتدال ميتوان فضاي آرام و باطراوتي در جامعه ايجاد كرد.
وي با اشاره به شرايط كنوني جامعه افزود: نياز به فضاي عقلانيت و تحمل در شرايط فعلي كاملا محسوس است و رشد و توسعه كشور و رسيدن به اهداف انقلاب ضرورت ايجاد اين فضا را دوچندان ميكند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين تاكيد كرد: اگر حاكمان، نخبگان و مردم منطقي و مدبرانه در مسير حركت كنند با توجه به شرايط جغرافيايي، منابع طبيعي و نيروي انساني مستعد، شرايط بسيار مطلوبي در انتظار آينده ايران خواهد بود.
وي افزود: راه صحيح با تكيه بر اسلام و منابع غني آن قابل شناسايي است و تعمق در آيات قرآن و همچنين سيره پيامبر و ائمه از جايگاه منطق و استدلال در دين اسلام نشان دارد.
هاشمي رفسنجاني بخش ديگر سخنانش خود را به نقش و جايگاه زنان در تحولات ايران اختصاص داد و گفت: تحولات علمي و فكري در زنان و تلاش آنان براي دستيابي به حقوق خود، در حال ايجاد شرايط جديدي در جامعه است.
وي همچنين در پاسخ به برخي پرسشهاي دانشجويان گفت كه: با توجه به اين كه جمهوري اسلامي اكنون سخت مورد تهاجم دشمنان واقعي و كساني است كه به منابع آن طمع دارند، همه بايد در ايجاد آرامش در كشور تلاش كنيم.
آقای هاشمی پس کو تدبیری که میگن داری؟