دوشنبه 18 اکتبر 10 | 18:46

سالانه ۱۱ ميليون پرونده در دستگاه قضا تشكيل می‌شود

حجت‌الاسلام پورمحمدي با تاكيد بر اينكه سالانه11 ميليون پرونده در دستگاه قضا تشكيل مي‌شود، گفت: مايليم تعامل با دادسرا از سوي سازمان بازرسي كشور جهت كمك‌رساني دوطرفه برقرار شود.


جت‌الاسلام مصطفي پورمحمدي رئيس سازمان بازرسي كل كشور عصر امروز در حاشيه همايش دادستان‌هاي مراكز استان كل كشور كه با حضور محسني اژه‌اي دادستان كل كشور و در محل سالن همايش‌هاي سازمان بازرسي برگزار شد با اعلام اين مطلب كه شغل دادستان‌ها چه از نظر حجم كار، فشار كار، تنوع كار، حساسيت‌ها و دغدغه‌هاي آن‌ها مسئوليتي خطير است، گفت: خيلي از مسئولان بعد از پايان ساعت كاري بدون دغدغه به خانه خود مي‌روند در حالي كه قضات و دادستان‌ها شب‌ها با دغدغه‌ متهمان، زندانيان، شاكيان و اربابان رجوع خود زندگي‌ مي‌كنند.

وي ادامه داد: وظيفه كه به عهده شماست گذاشته شده است تأمين عدالت است و شما كارتان دادگري است كه البته اين موضوع خودش تبعاتي دارد و ملزوماتي را بايد رعايت كرد.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به اين مطلب كه سطح توقعات از قضات و دادستان‌ها بسيار بالاست و ما واقف هستيم كه در چنين شرايطي زندگي مي‌كنيم كه يك سري مشكلات ناخواسته به كشورمان تحميل مي‌شود، گفت: يكي از اين موارد بحث مواد مخدر است كه جرائم مستقيم و غير مستقيمي در بر دارد.

وي با اشاره به اين مطلب كه متأسفانه بسياري از جنايات، سرقت‌ها و ناامني‌ها در كشور به خاطر مواد مخدر به وقوع مي‌پيوندد، گفت: متأسفانه اين موضوع فضاي امنيتي و قضايي كشور را خدشه‌دار كرده است در حالي كه اگر ما مي‌توانستيم شرايطي متعادل در كشور افغانستان به عنوان توليدكننده مواد مخدر ايجاد كنيم شامل اين همه مشكل نبوديم.

پورمحمدي به بحث‌هاي درون دولت در زمان حضور وي در دولت اشاره كرد و گفت: همان زمان طرحي داشتيم مبني براينكه كشاورزي را در افغانستان رونق دهيم اما از آنجا كه اين كشور سامان ندارد، بيگانه در آن جولان مي‌دهد و فقر ويرانگر است نمي‌توانيم اين كار را انجام دهيم.

وي با اشاره به اين مطلب كه امروزه توليد 8 هزار تن مواد مخدر در كشور افغانستان در سال كه بيشتر آن از كانال ارتباطي ايران مي‌گذرد، گفت: همين امر باعث شده مرزمان ايمن نباشد، شب‌ و روز در آن تردد بيگانه را شاهد باشيم و به تبع آن حضور اتباع غيرقانوني را در كشور شاهد باشيم حال آنكه بسياري از اين جرائم به وسيله عوامل افزايش پيدا كرده است.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به اين مطلب كه دشمن مستقيماً طراحي كرده تا افزايش ناهنجاري، توليد بزه و به تبع‌ آن افزايش بزهكار را رقم بزند، گفت: همه اين مشكلات جمع مي‌شود و مي‌آيد پيش فردي به نام دادستان و همكارانش. البته از دستگاه قضا در حال حاضر شكايت‌هايي به سازمان بازرسي مي‌رسد.

وي با اشاره به اين مطلب كه امروز 11 ميليون پرونده در دستگاه قضا توليد مي‌شود، گفت: ما بايد در بحث شكايت‌ها اين ميزان شكايت را با يازده ميليون پرونده بسنجيم حال آنكه آنچه اهميت دارد اين است كه سختي كار قضات و دادستان‌ها مورد بررسي قرار نمي‌گيرد و اين را هم شما اضافه كنيد كه معمولاً مراجعين به دادستان‌ها و قضات افرادي هستند كه به واسطه مشكل‌شان تا حدودي از مرز طبيعي رفتار خود خارج شده‌اند.

وي با اشاره به اين مطلب كه قضاي منزلت و مقام ولايي و عامليت اجتماعي دارد، گفت: بهتر است بياييم و از ظرفيت‌هايي كه در گوشه‌وكنار وجود دارد استفاده كنيم تا به اين ترتيب توان قضات و دادستان‌ها را افزايش دهيم.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به اينكه مايليم تعامل با دادسرا از سوي سازمان بازرسي كشور جهت كمك‌رساني دوطرفه برقرار شود، گفت: حالا كه امروز نمي‌توانيم از بار فيزيكي بر دوش هم نهاده شده كم كنيم بهتر است تا با اين همكاري‌ها و تعاملات بار رواني را از روي دوش يكديگر برداريم تا خيال‌مان راحت باشد كسي هست كه به ما كمك مي‌كند.

پورمحمدي با اشاره به اين مطلب كه بايد تلاش كنيم تا پرونده‌هاي مهم به طور كامل رسيدگي و بسته شود، گفت: بسته شدن برخي پرونده‌ها موجبات رضايت شهروندان را موجب مي‌شود و همين امر گفته مي‌شود تا احساسات مثبت اجتماعي نسبت به دستگاه قضايي در كشور به وجود آيد.

وي با اشاره به اين مطلب زماني كه مردم از دادستان پي‌گيري مستمر كارهايشان را مي‌بينند نماد اعمال عدالت نمايان مي‌شود، گفت: البته موضوع فوق‌العاده تعيين‌كننده است و نيازمند بازتعريف هستيم.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور همچنين به يك مشكل آزاردهنده به برخي بي‌قانوني‌ها اشاره كرد، گفت: متأسفانه برخي مردم مي‌بينند كه يك عده‌اي به ناحق از امكانات بيشتر استفاده مي‌كنند و همين امر باعث مي‌شود امنيت و آرامش شما به خطر بيفتد.

وي ادامه داد: امروز نيازمند اين هستيم كه بر روي اين مسائل تمركز كنيم زيرا دشمن روي همين مرزها و افزايش بي‌اعتمادي مردم دست گذاشته است.

پورمحمدي با اشاره به اين مطلب كه وظيفه ما در سازمان بازرسي كل كشور و شما در دادستاني هر دو اجراي صحيح قوانين است و ما مسئوليتي مشترك داريم گفت: ما در سطح دولتي به اين اجراي صحيح قوانين رسيدگي مي‌كنيم و شما در سطح عمومي جامعه.

* هرجا از دولت انتقاد مي‌كنيم، انگ ضديت با دولت به ما زده مي‌شود

وي با اشاره به اين مطلب كه هرجا ما از دولت و بي‌قانوني انتقاد مي‌كنيم انگ ضديت با دولت به ما زده مي‌شود، گفت: اگر سازمان بازرسي دوشادوش دادستاني با اين بي‌قانوني‌ها مبارزه كند عملاً ديگر نمي‌توان مدعي شد كه صرفاً ما به سازمان‌هاي دولتي نظارت ‌داريم.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به اين مطلب كه بي‌قانوني سطح زيادي از جامعه را فرا گرفته است و متأسفانه امروز شكل اقتصادي، امنيتي و اجتماعي و فرهنگي كشور به خاطر بي‌قانوني با مشكل مواجه شده است، گفت: تمامي توطئه‌هاي دشمن روي مرز بي‌قانوني حركت مي‌كند و در حال حاضر يكي از رسالت‌هاي دادستان‌ها مبارزه با بي‌قانوني است.

وي همچنين با اشاره به اين مطلب كه اخيراً حجم جرائم بالا رفته است و افزايش پرونده را شاهد بوديم كه البته يك سري از آنها طبيعي است، گفت: پيش‌رويمان موضوع هدفمند كردن يارانه‌ها را داريم كه همگي بايد كمك كنيم تا اين قانون و اين طرح به درستي و صحيح و خوب اجرا شود.

پورمحمدي با اشاره به اين مطلب كه حتي اگر طرح هدفمندي يارانه‌ها حتي صحيح هم اجرا شود بازهم به دليل تغييراتي كه در زندگي شهروندان ايجاد مي‌شود خواه ناخواه روزنه برخي از تخلفات را ايجاد مي‌كند بايد آماده باشيم و تلاش كنيم بزهكاري‌هاي افزايش پيدا نكند.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور همچنين به مشكلات برخي از قوانين اشاره كرد و گفت: در بسياري از مراجعات‌مان پي مي‌بريم كه بخش زيادي از پرونده‌هاي حقوقي ناشي از مشكلاتي است كه در قوانين وجود دارد و امروز ما به بحث تنقيح قوانين نگاهي ويژه داريم و قرار است در اين فرصت استفاده كنيم تا قوانين را پالايش كنيم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.