مجمع عمومی سازمان ملل برای ششمین سال متوالی در ماه سپتامبر قطعنامه ارائه شده از سوی سازمان کنفرانس اسلامی را که از دولتها میخواهد علیه بیحرمتی دینی اقدامات قانونی انجام دهند به رأی میگذارد.
از سال 1999 تاکنون قطعنامههای مشابهی هرساله از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تصویب میشوند. اگرچه طی سالهای اخیر میزان حمایت اعضا از این قطعنامهها در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان مستقر در ژنو کاهش یافته است.
در ماه دسامبر گذشته مجمع عمومی سازمان ملل با 80 رأی موافق درمقابل 61 رأی مخالف و غیبت 42 کشور عضو آن را تصویب کرد. این فاصله 19 رأی کمترین فاصلهای است که بین موافقان و مخالفان این قطعنامه وجود داشته است. طی پنج سال گذشته تنها هفت کشور موضع خود را به مخالفت با این قطعنامه تغییر دادهاند.
سازمان کنفرانس اسلامی امیدوار است که این قطعنامه بتواند بسیاری از رخدادهایی را چون تهدید به سوزاندن قرآن و مخالفت با ساخت مسجد بزرگ نیویورک، منع مناره در سوئیس کاهش داده و یا از بین ببرد.
درحالی که این قطعنامهها لازمالاجرا نیستند، اما میتوانند راه را برای تغییر کنوانسیون بینالمللی دررابطه با از بین بردن تمام انواع تبعیض نژادی که از نظر حقوقی لازمالاجرا هستند، باز کند.
برخی از گزارشها علیه قطعنامه قانونی کردن مقابله با اهانت به ادیان از کشورها و گروههایی سخن گفتهاند که سال گذشته با این قطعنامه موافقت کرده و امسال علیه آن رأی میدهند. همچنین بسیاری از این گزارشها مدعی شدهاند که بسیاری از گروههای دینی و حقوق بشر با این قطعنامه مخالف هستند.
این درحالی است که بسیاری از رهبران دینی عدم اهانت به ادیان را مورد تأکید قرار داده و این اقدام را ضد حقوق بنیادین و اولیه بشر میدانند.
این قطعنامه نگرانی عمیق خود را نسبت به باورهای منفی درباره ادیان، تجلیات عدم تساهل و تبعیض براساس دین و یا اعتقاد اظهار کرده است.
قطعنامه عدم اهانت به ادیان سازمان ملل نسبت به برنامهها و دستورالعملهای سازمانهای افراطگرا، انزار دینی نسبت به طور کلی و بازجوییهای قومی و دینی از اقلیتهای مسلمان پس از یازدهم سپتامبر ابزار نگرانی کرده است.
Sorry. No data so far.