دبن اسلام همواره بهترین و کامل ترین دستورات را برای سعادت بشر ارائه داده است. یکی از دستورات سازنده اسلام حجاب است. خداوند متعال در قرآن کریم و در آیه ۳۱ سوره مبارکه نور، پوشش را برای زنان واجب نموده است. در ابتدای “آیه حجاب” می خوانیم :
«وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَی جُیُوبِهِنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا…»
به زنان مؤمن (هم) بگو دیدگانشان را فرو گذارند و ناموسشان را محفوظ بدارند و زینتشان را جز آن چه از آن آشکار است، هویدا نکنند، و روسرى هایشان را بر گریبانهایشان بیندازند…
خداوند متعال در زمان دیگر پیامبران نیز حجاب را از احکام دین قرار داده بود. در یهودیت و مسیحیت هم حجاب زنان از مسائل مهم به شمار میآید.
به گزارش سلام گنبد، با گذشت بیش از سه دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی این انتظار میرود که اسلام و احکام متعالی و انسان ساز آن بیش از پیش در جان انسان ها رسوخ کند. اما متاسفانه وضعیت حجاب در جامعه امروز ایران، چندان مطلوب نیست و در این زمینه کم کاری های فراوان دیده می شود. در این کم کاری، هم نهادهای دولتیِ موثر در فرهنگ عمومی مردم، مانند آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و… و هم خانواده ها، نقش داشته اند.
در این میان، نباید از هجوم همه جانبه دشمن به قلوب و اذهان مسلمانان در کمرنگ کردن این حکم الهی غافل شد. شبکه های ماهواره ای با پخش ۲۴ ساعته برنامه های سخیف و با راهبرد متلاشی کردن بنیان خانواده فرهنگ بی فرهنگی را در بین خانواده های مسلمانان ترویج می دهند. متاسفانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در این زمینه اهمال کاری هایی کرده است.
اما موضوعی که در سال های پس از انقلاب، نیاز به پرداختن بیشتر به آن احساس می شود، ظهور پدیده ای است به نام « الگوی زن مسلمان ایرانی » است.
بانوان محجبه و عفیف ایرانی در این سال ها با حضور در عرصه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به روشنی این الگوی متعالی را از زن مسلمان به جهانیان ارائه دادند. حضور مجاهدانه در مبارزات انقلاب و دفاع مقدس، تحصیل علم و فناوری، مدیریت، ادبیات، هنر و ورزش از جمله این عرصه هاست.
از بارزترین نمودهای این حضور، حضور بانوان ورزشکار ایرانی با پوشش اسلامی در میادین ورزشی بین المللی بوده است. این حضور یک معنای روشن دارد. اینکه پوشش و حجاب نه تنها مانع پیشرفت نیست بلکه باعث می شود زن بتواند به عنوان یک انسان، و نه به عنوان جنس مونث و ابزاری جهت شهوترانی مردان، در اجتماع حاضر شود.
بانوان موفق گنبدی نیز با حضور در عرصه های مختلف، همپای دیگر بانوان مسلمان سرزمین مان ایران، در تحقق این الگو نقش داشتند. در ادامه با برخی از این بانوان عزیز و موفقیت هایشان آشنا می شویم :
«منیژه اهری زاده» اولین بانوی شهید گنبدی؛ منیژه اهری زاده در سال ۱۳۳۳ در خانواده مذهبی، پر جمعیت و در سطح متوسط به عنوان نهمین فرزند خانواده چشم به جهان گشود. ۱۸ ساله بود که در کارخانه پوشاک مشغول به کار شد. با شروع مبارزات انقلاب بزرگ اسلامی، همدوش افراد خانواده و انقلابیون به خیابان ها آمد تا اعتراض خود را به رژیم منحط پهلوی اعلام کند. وی علاقه وافری به امام خمینی داشت و در هنگام ورود تاریخی امام به میهن در روز ۱۲ بهمن ۵۷ از مردم با شیرینی و شکلات پذیرایی می کرد. یک سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی،یعنی سال ۱۳۵۸ حادثه «گنبد» که عاملان آن گروهک های ضدانقلاب بودند شروع شد و امنیت شهر به خطر افتاد. او در بحبوحه این حوادث و در جریان یورش خانه به خانه ضد انقلاب، به شهادت رسید. منیژه اهری زاده به عنوان اولین شهید زن گنبد شناخته می شود.
«لطیفه قرنجیک» رتبه اول جشنواره تجارب موفق آموزشی در رشته زبان انگلیسی؛
«زهرا دانایی طوس» عضو تیم ملی والیبال نشسته ایران؛ این بانوی گنبدی، اردیبهشت امسال، به همراه تیم ملی والیبال نشسته کشورمان در مسابقات آسیایی مشهد، به مقام نائب قهرمانی دست یافت.
«سیده گوهرشاد صالحیان امیری» بانوی برتر کار آفرینی؛ او از سال ۵۶ با مدرک دیپلم، خیاطی را آغاز کرده است و اکنون به عنوان موسس و مدیرعامل شرکت تعاونی تولید پوشاک و پرده بهزیست گنبد فعالیت می کند.
ایشان هدفش از ایجاد اشتغال را کمک به قشر آسیب پذیر جامعه عنوان کرده است. گام اول ایجاد شرکت تعاونی را با یک پیشنهاد ساده از سوی بهزیستی برای تدریس خیاطی به دختران ناشنوا و زنان سرپرست خانوار در مجموعه ای به نام مقداد برداشته و با همان دختران که ۲۵ نفر بودند، شرکت تعاونی را تشکیل داده است.
«اعظم وحیدی» داور بین المللی پومسه از فدراسیون تکواندو جهانی؛ خانم وحیدی موفق به کسب کمربند مشکی دان ۵ از فدراسیون تکواندوی ایران و کوکی وان به عنوان اولین بانو در استان گلستان شد. ایشان هم اکنون نائب رییس هیت تکواندو شهرستان گنبد کاووس هستند.
«پروانه کاظمی» فاتح قلل مرتفع هیمالیا و رکورددار جهان؛ این بانوی گنبدی که هشت سال است کوهنوردی را به صورت جدی دنبال میکند، اولین زن کوهنورد جهان است که در مدت یک هفته توانسته به دو قله مرتفع جهان، قله “اورست” و “لوتسه”، صعود کند. ایشان سابقه ۲۰ سال تدریس در آموزش و پرورش و فعالیت در رشته های ورزشی والیبال، تنیس روی میز و بدمینتون را هم دارد.
«جواهر زمانی» عضو تیم دو و میدانی ایران؛ ایشان قهرمان پرش سه گام غرب آسیاست و در مسابقات آغاز فصل امسال با پرشی ۱۲ متر و ۶۴ سانتیمتر توانست رکورد پرش سه گام ایران را ارتقا دهد. او سکوهای قهرمانی آسیا را دور از دسترس نمی داند و از حضور در المپیک را بزرگ ترین آرزوی ورزشی خود یاد می کند.
البته می دونید که اینها الگوی زن مسلمان شیعه ی متدین ایرانی نیستند
دلیل نداره زن الگو حتما کاره ای باشه یا کار خاصی کرده باشه
اینها رو ترویج ندید
بفرمایید رجوع کنید دوباره به سخنان رهبری تا شاید بتونید ازش الگویی مناسب تر در بیارید