چهارشنبه 03 نوامبر 10 | 10:28

به مولفان میدان دهید

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خطاب به ناشران کشور از آنها خواست به مولفان برای چاپ کتاب هایشان میدان دهند تا از وضعیت اشباع ترجمه در بازار رهایی یابیم.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خطاب به ناشران کشور از آنها خواست به مولفان برای چاپ کتاب هایشان میدان دهند تا از وضعیت اشباع ترجمه در بازار رهایی یابیم.
آیین گشایش سومین نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی امروز با حضور غلامعلی حداد عادل ‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بهمن دری معاونت فرهنگی وزرات ارشاد و جمعی از مدیران فرهنگی در سالن همایش مرکز آفرینش های فرهنگی – هنری کانون پرورش فکری برگزار شد.

حداد عادل در این مراسم گفت: هیچ کشوری از ترجمه کتاب بی نیاز نیست اما ترجمه باید در کنار تالیف قرار گیرد.
وی با انتقاد از این که توجه استادان به امر تالیف بسیار کم شده ، افزود: ترجمه هم کار سختی است اما استادان به جای وقت گذاشتن برای ترجمه باید به سمت تالیف بروند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهارداشت: اگر ناشران هم اکنون وقت بیشتری برای مولفان بگذارند و برای چاپ کتاب ها به آنها کمک کنند ، وضعیت بهتر می شود.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به این که هیچ کشوری بدون قوت علمی دوام پیدا نمی‌کند، تصریح کرد:‌ نیاز علمی، نیاز اقتصادی به وجود می آورد و این مساله سبب می شود که کشورها استقلال سیاسی خودشان را از دست بدهند، بنابراین اگر ملتی بخواهد استقلال خودش را حفظ کند، باید از نظر علمی خودش را تجهیز کند.

حداد عادل بیان داشت:‌ جای علم در دانشگاه است و دانشگاه برای علم‌آموزی نیازمند به کتاب است.تامین این کتب هم به دست ناشران داخلی است و اگر آنها برای گرفتن بازار اقدام نکنند ناشران خارجی به میدان خواهند آمد.
وی با تاکید بر این که کتاب جزو ارکان اصلی دانشگاه است عنوان کرد: با این همه اهمیت متاسفانه درخصوص کتاب به اندازه‌ کافی در کشور ما بحث نمی‌شود، به بیانی دیگر در جایی که بحث علم و دانشگاه است، ما سهم و وزن کتاب را چنان ‌که باید و شاید، بیان نمی‌کنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد:‌هم اکنون در کشور ما 99 درصد افراد واجب التعلیم در مدارس ثبت نام می کنند و این آمار نشانه خوبی برای بازار کتاب است.
به گفته وی، یک درصد مابقی این آمار نیز به دلیل پراکندگی بسیار موفق به درس خواندن نمی شود و این مساله طبیعی است و در تمامی کشورها اتفاق می افتد.
حداد عادل با مقایسه آمار 99 درصدی ثبت نام در مدارس با دوران اول انقلاب اسلامی افزود: این آمار در اوایل انقلاب 75 درصد بوده است . البته آن زمان در سال 57 در دانشگاه ها 175 هزار دانشجو داشتیم که این آمار هم اکنون به 4 میلیون نفر رسیده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون کتاب‌های درسی نسبت به گذشته، به لحاظ فنی و کیفیت چاپ پیشرفت زیادی کرده‌ است که بسیار به تسریع و پیشرفت علم کمک می‌کنند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر این که سیاست جمهوری اسلامی در 30 سال گذشته در اختیار گذاشتن فرصت های برابر برای همگان بوده ، بیان داشت:‌ به‌رغم تمام مشکلات، ما در حد بالایی در اجرای این سیاست موفق بوده‌ایم و اکنون کسی پیدا نمی شود که از نبود مدرسه یا دبیرستان در کشور شکایت داشته باشد.

وی از ناشران خواست رقابت را برای عرضه هر چه بهتر کتاب‌های دانشگاهی بویژه از حیث ظاهر و محتوا به رفاقت تبدیل کنند.
حداد عادل تاکید کرد: ما باید به گونه ای قدم برداریم که وقتی دانشجوی ما کتاب درسی خارجی را می‌بیند و با کتاب‌های دانشگاهی خودش مقایسه می کند، نظر منفی نداشته باشد و ابرو در هم نکشد.
وی با اشاره به این که ناشران دانشگاهی باید سلیقه به خرج دهند و کتاب را از حیث طراحی، چاپ، صفحه‌آرایی و تصویر هر چه بهتر عرضه کنند،‌ اظهارداشت: قوت و گسترش تألیف کتاب یک معنای عمیق علمی دارد و از حرکت ما به سوی پیشرفت واقعی در علم حکایت دارد.

برچسب‌ها: ، ، ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.