رئیسجمهور آمریکا مادهای در قانون اساسی میانمار که مانع حضور افرادی در انتخابات ریاست جمهوری میشود که فرزندانشان ملیت خارجی دارند را غیر منطقی خواند.
باراک اوباما اظهار داشته، مادهای در قانون اساسی میانمار که مانع کاندیدا شدن افراد به خاطر ملیت فرزندانشان میشود، منطقی و عاقلانه نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما امروز (جمعه) در کنفرانس خبری مشترک با «اونگ سان سو کی» شخصیت دموکراتیک میانمار و اسیر جنگی سابق این کشور، گفت، قانون اساسی میانمار که افراد را به خاطر ملیت خارجی فرزندانشان از کاندید شدن در انتخابات ریاست جمهوری منع میکند، غیر منطقی است. اوباما اسمی از «سان سو کی» نیاورد؛ فردی که از حضور در رقابتهای انتخاباتی سال آینده به خاطر ملیت خارجی دو فرزند خود منع شده است. سان سو کی نیز این قانون را غیر قابل قبول دانست.
به گزارش بیبیسی نیز باراک اوباما اظهار داشت ناظر اصلاحات در میانمار است که قبلا نظامیان بر آن حکومت میکردند. به گفته او، این اصلاحات به هیچ عنوان کامل نبوده است.
بر اساس این گزارش، رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه وارد «رانگون» پایتخت میانمار شد و با «تین سین» رئیسجمهور میانمار دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترک با همتای میانماری خود گفت: «با رئیسجمهور میانمار درباره نیاز به کار برای حفاظت از حقوق اقلیت مسلمانان این کشور گفتگو کردم».
اوباما با اشاره به انتخابات آتی ریاست جمهوری میانمار هم گفت: «انتخابات 2015 ریاست جمهوری میانمار باید آزاد، فراگیر و شفاف برگزار شود».
«تین سین» رئیسجمهور میانمار هم در پاسخ به اظهارنظر همتای آمریکایی این چنین گفت: «برای پرداختن به موضوعات و نگرانیهای مدنظر رئیسجمهور اوباما، زمان نیاز است».
اوباما اگرچه از رویکرد کلی همتای میانماری خود و آنچه «رهبری سین در فرآیند دموکراتیک در میانمار» خواند، تمجید کرد اما با اشاره به لزوم توجه به حقوق اقلیتهای مسلمان گفت: «از نظر ما این فرآیند(دموکراتیک) کامل نشده و ناقص است».
به گزارش خبرگزاری «رویترز» اوباما روز پنجشنبه پس از پایان سفر چند روزه به پکن وارد رانگون پایتخت میانمار شده است.
Sorry. No data so far.