شنبه 06 نوامبر 10 | 14:43

استفاده از قصص قرآنی در ورود نوجوانان به مسائل دینی کمک می‌کند

محمود حکیمی با اشاره به تاثیر قصص قرآنی بر نوجوانان، گفت: برای آن که نوجوانان را وارد موضوعات و مسائل دینی کنیم، باید از داستان های قرآنی و دینی بسیار در این زمینه استفاده کنیم، مخصوصاً داستان های دینی که شامل قلمرو قصص دینی می شوند.


«محمود حکیمی» نویسنده پیشکسوت کودک و نوجوان که در نشست بررسی ادبیات نوجوان، درباره ویژگی های نویسندگان این حوزه گفت: معتقدم که کسی که وارد قلمرو ادبیات کودک و نوجوان می شود باید به چند نکته مهم توجه کند. خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی آثار و نویسندگان خوبی در عرصه ادبیات کودک داریم. اما نکته ای که ضمن بررسی آثار کودکان به آنها برخوردم این است که برخی مترجمان این حوزه، داستان هایی را ترجمه می کنند که چندان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما هماهنگی ندارد.

همچنین باید متذکر شوم که نویسنده ای که وارد حوزه ادبیات نوجوان می شود، باید اطلاع و آگاهی کافی و کاملی از مسائل این قشر جامعه داشته باشد، چراکه بسیار پیش آمده که نویسندگان به دلیل عدم آگاهی، داستانی نامناسب را برای نوجوانان نوشته اند.

توجه به موضوع کتاب های منتشر شده غربی و ترجمه آنها
وی در ادامه به ترجمه نامناسب آثار غربی در حوزه کودک و نوجوان اشاره و بیان کرد: برخی آثاری که در کشورهای اروپایی منتشر می شوند، از جنبه هایی برای نوجوانان مفید هستند، اما بیشتر آنها با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما هماهنگی ندارد که نویسندگان و مترجمان در این حوزه به خاطر سن حساس نوجوانی، باید توجه لازم را داشته باشند.

بهره گیری از داستان های جذاب برای جذب نوجوانان به ادبیات دینی
حکیمی به استفاده از موضوعات دینی و قصص قرآنی در ادبیات نوجوان تاکید کرد و گفت: برای آن که نوجوانان را وارد موضوعات و مسائل دینی کنیم، باید از داستان های قرآنی و دینی بسیار در این زمینه استفاده کنیم، مخصوصاً داستان های دینی که شامل قلمرو قصص دینی می شوند. داستان های قرآن معمولاً کوتاه و بسیار جذاب هستند.

این نویسنده پیشکسوت در این ارتباط بیان کرد: اگر نویسندگان بتوانند از عامل تخیل نیز در داستان هایشان استفاده کنند، بسیار قابل توجه است.
وی افزود: در این ارتباط، به کار بردن لغت ها و واژگان دشوار نیز در برخی موارد موجب کتاب گریزی نوجوانان می شود.

خالق «قنوت های خواندنی» به تاثیر داستان های اجتماعی بر نوجوانان تاکید و اظهار کرد: عقیده ام این است که در شرایط فعلی، نویسندگان حوزه نوجوان، باید به این نکته توجه کنند که داستان هایشان را بر مبنای فرهنگ تشیع علوی که فرهنگ آزادی و رهایی و عدالت اجتماعی را ترویج می کند، بنیان گذارند.

نویسندگان با نگارش داستان های جذاب از انحرافات نوجوانان بکاهند
وی با اشاره به این که كسي كه در زمينه داستان هاي نوجوانان وجوانان مي نويسد، بايد نيازهاي جامعه را احساس كند، عنوان کرد: معتقدم که ضمن نگارش داستان های تخیلی و خاطره نویسی، نویسنده می تواند با نوشتن مطالبی از انحرافات اجتماعی و مشکلاتی که برای نوجوانان و جوانان ایجاد می شود، بکاهند.
محمود حكيمي در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان اینکه ادبیات کودک در حال حاضر به سرانجام رسیده است، گفت: ادبيات كودكان تقريباً به سرانجام رسيده است، اما در باره نوجوانان و جوانان، هر نشريه و رسانه اي می تواند تعدادي از نويسنده هايي كه در اين حيطه كار مي كنند را معرفي مي كند.
در همین ارتباط، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با راه اندازي انتشارات «تكا» به معرفي نويسنده هاي جوان و نوقلم پرداخته است و بسياري از نويسنده هاي جديد وارد ميدان شده اند كه اتفاقا هم اکنون نیز در مطبوعات نيز مشغول هستند.

توجه به نویسندگان نوقلم و تربیت آنها در راستای اهداف ادبیات نوجوان
وی در پایان بیان کرد: اگر ما بتوانيم از بين جوانان، نويسندگاني تربيت كنيم كه با بررسي و بيان نقاط قوت و ضعف ادبيات ايران به ويژگي هاي بارز خودمان دست یابند، در عرصه ادبيات به خصوص ادبیات نوجوان به پیشرفت های قابل توجهی خواهیم رسید.

برچسب‌ها: ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.