یکشنبه 07 دسامبر 14 | 11:05
توسط اطهری‌فرد مطرح شد

اقدامات تلویزیون برای ترویج زندگی اسلامی

قاری بین‌المللی قرآن استفاده از فیلم و کارتون را در ترویج سبک زندگی اسلامی بسیار مؤثر دانست و گفت: تلویزیون ضمن اهتمام به این امر باید فیلم‌ها و کارتون‌هایی که دارای فضای فرهنگ غربی هستند را نمایش ندهد.


13921016000182_PhotoA

قاری بین‌المللی قرآن استفاده از فیلم و کارتون را در ترویج سبک زندگی اسلامی بسیار مؤثر دانست و گفت: تلویزیون ضمن اهتمام به این امر باید فیلم‌ها و کارتون‌هایی که دارای فضای فرهنگ غربی هستند را نمایش ندهد.

«صالح اطهری‌فرد» قاری بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه سیره اهل‌بیت(ع) بهترین الگوی سبک زندگی قرآنی است، اظهار داشت: اگر بتوانیم به درستی شیوه و سیره زندگی ائمه اطهار(ع) را به مردم معرفی کنیم به دلیل جذابیت و نتایجی که از آن حاصل می‌شود مردم به سمت رفتارهای دینی حرکت خواهند کرد.

لزوم تولید فیلم‌های دینی برای معرفی ابعاد شخصیتی ائمه اطهار(ع)

وی گفت: متأسفانه ما با وجود اینکه مسلمان شیعه هستیم و باید از زندگی پیشوایان خود مطلع باشیم اما شاهدیم یک کودک یا جوان مسلمان اطلاعاتی درباره شیوه رفتار پیامبر(ص) یا امامان معصوم(ع) با خانواده یا اطرافیان ندارند که این امر یکی از ضعف‌های ما شیعیان است.

اطهری‌فرد با اشاره به اهمیت تلاش برای معرفی ابعاد شخصیتی اهل‌بیت(ع)، تبلیغات غیر مستقیم را یکی از بهترین راه‌های توسعه فرهنگ قرآنی عنوان کرد و افزود: تولید سریال‌ یا انیمیشن‌های جذاب درباره فعالیت‌های ائمه اطهار(ع) و خصوصیت‌های شخصیتی آن بزرگواران می‌تواند نقش مؤثری در بهبود سبک زندگی ما داشته باشد بنابراین شایسته است مسئولان در تخصیص بودجه به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشند تا بتوانیم در بازه زمانی مناسب و به‌ کارگیری هنر به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر فراگیر شدن سبک زندگی قرآنی برسیم.

تجلی سبک زندگی قرآنی نیازمند بسیج همگانی است

این قاری بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه تجلی فرهنگ و سبک زندگی قرآنی نیازمند بسیج همگانی است، افزود: ارگان‌های فرهنگی در خط مقدم تحقق سبک زندگی قرآنی قرار دارند اما نباید تنها از مسئولان فرهنگی کشور انتظار پیاده شدن فرهنگ قرآن را در جامعه داشته باشیم بلکه در این راستا آموزش و پرورش و رسانه ملی و همچنین سایر سازمان‌ها باید دست به دست هم دهند تا بتوانیم جامعه‌ای قرآنی داشته باشیم.

تدریس سبک زندگی اسلامی در مدارس جدی گرفته شود

وی با اشاره به وجود درس سبک زندگی اسلامی در دوره تحصیلی متوسطه اول گفت: تدریس صحیح این درس می‌تواند دانش‌آموزان را نسبت به حرکت به سوی دستورات قرآن تشویق کند اما متأسفانه در مدارس به این درس توجه کافی نمی‌شود و عمدتاً تدریس درس سبک زندگی اسلامی برای پر کردن ساعات کاری معلمان مورد استفاده قرار می‌گیرد در حالی که باید دبیران متعهد و توانمندی برای آن تربیت شوند.

اطهری‌فرد افزود: اگر از همان ابتدا دانش‌آموزان را با اهمیت زندگی قرآنی آشنا کنیم و اشتیاق عمل به دستورات الهی را در وجود آنها تجلی بخشیم به طور حتم آنها در آینده به برنامه‌های قرآنی و تدبر در کلام وحی که در نهایت منجر به عمل به قرآن می‌شود روی خواهند آورد.

اهمیت خانواده در ترویج سبک زندگی قرآنی

این قاری بین‌المللی قرآن کریم خانواده را یکی دیگر از نهادهای مؤثر در تحقق سبک زندگی قرآنی عنوان کرد و گفت: بخش مهمی از تربیت بر اساس سبک زندگی قرآنی به کوچک‌ترین اجتماع که همان خانواده است، باز می‌گردد بنابراین اگر والدین با قرآن انس بگیرند و فرزندان خود را با مفاهیم الهی آشنا کنند افرادی متخلق به اخلاق قرآنی در اجتماعی بزرگ‌تر حضور خواهند یافت.

پخش مظاهر فرهنگ غربی از برنامه‌های رسانه ملی حذف شود

اطهری‌فرد با اشاره به نقش صدا و سیما در ترویج فرهنگ قرآنی ادامه داد: پیش از تبلیغ سبک زندگی قرآنی در رسانه ملی باید مظاهر فرهنگ غربی در این رسانه حذف شود. هم‌اکنون از شبکه‌های مختلف رسانه ملی کارتون‌هایی پخش می‌شود که با فرهنگ اسلامی در تضاد است یعنی با وجود سانسورهای صورت‌گرفته باز هم فضای فرهنگ غربی را در ذهن افراد تجسم می‌کند به طوری که با شیوه‌های مختلف به کودکان ما عشق ورزیدن به جنس مخالف و روابط نادرست را آموزش می‌دهد.

وی با بیان اینکه ما هنوز نتوانستیم به درستی فرهنگ قرآنی را به افراد معرفی کنیم، افزود: رسانه ملی از تمامی اقشار جامعه و در هر سنی مخاطب دارد بنابراین امیدواریم اولویت‌های رسانه ملی به سمت توسعه فرهنگ قرآنی و اختصاص بودجه به برنامه‌های دینی پیش رود تا بتوانیم سبک زندگی قرآنی را در جامعه ترویج دهیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.