بسيج دانشجويي دانشگاههاي امام صادق(ع)، خواجهنصيرالدين طوسي، تهران، شهيد بهشتي، صنعتي اميركبير، صنعتي شريف، علموصنعت و علامهطباطبايي با صدور بيانيهاي نسبت به تصويب لايحه برنامه پنجم توسعه، بند “ي ” از ماده 24 مبني بر جذب دانشجوي پولي در دانشگاههاي دولتي اعتراض كردند كه متن كامل اين بيانيه به شرح ذيل است:
بسم الله الرحمن الرحيم
“خدا نياورد آن روزي را كه سياست ما و سياست مسوولان كشور ما پشت كردن به دفاع از محرومان و روآوردن به حمايت از سرمايهدارها شود و اغنيا و ثروتمندان از اعتبار و عنايت بيشتري برخوردار بشوند. معاذالله كه اين با سيره و روش انبيا و اميرالمومنين و ائمهمعصومين- عليهم السلام – سازگار نيست. ” (امام خميني – 6/5/1366)
ناباورانه مطلع شديم كه در ادامه تصويب لايحه برنامه پنجم توسعه، بند “ي ” از ماده 24 تصويب شد. به راستي كه اين بند با صدور مجوز جذب دانشجوي پولي در دانشگاههاي دولتي لكه ننگي بر دامان همه دلدادگان انقلاب و عدالتخواهان است.
ما اشتباه كرديم. آري، اشتباه از ما بود كه هنگامي كه ديديم كليد درب بسته كنكور با وجود كلاسهاي گوناگون و گرانقيمت، “پول ” شده است و به وضوح مشاهده ميشود كه متوسط سطح مالي رتبههاي برتر كنكور بسيار بالاتر از متوسط جامعه است، فرياد اعتراضمان شادي نگاههاي شما را همانند نگاههاي دانشآموزان مستضعف به غم تبديل نكرد.
اشتباه از ما بود كه مسوولانمان را نبرديم تا مناطق فقير شهر را ديده و مشاهده كنند كه صاحبان اصلي اين انقلاب چه كساني هستند تا براي آنها قانون وضع كنند، نه براي عدهاي مرفه بيدرد.
آقايان، ايمان ما به عدالت علوي با آنچه بر زبان شما جاري بوده و در قوانين مصوب شما هويدا گشته، متفاوت است. به فرموده اماممان، سيد علي خامنهاي “قانون بايد بتواند از حقوق ضعفا دفاع كند، والاّ قانونى كه پولداران را پولدارتر كند، قانون مملكت اسلامى نيست. قانون بايد بتواند گرهها را باز كند و به درد دل قشرهاى محروم برسد. “
آقايان، ما انقلاب و رهبرش را متفاوت از اين مسيري كه شما ميرويد يافتهايم. پس از اين همه تاكيدات رهبر فرزانه انقلاب بر لزوم توليد ثروت از راه علم، ديگر با كدامين توجيه ميخواهيد حلقهاي بسته ايجاد كنيد ميان ثروت و علم؟! آيا قرار است سرمايهداران و فرزندانشان به دانشگاه آمده تا با توليد ثروت دانشبنيان، بر ثروتهاي خود بيافزايند و ديگر اقشار جامعه تنها نظارهگر اين دور باطل باشند؟!
آيا تجربه اين طرح كافي نبود براي پرهيز از اين اقدام؟! در گذشته نيز دانشگاههاي صنعتي شريف، تهران و صنعتي اميركبير از طريق برگزاري دورههاي مشترك با دانشگاههاي خارج از كشور مشابه اين طرح را اجرا كردهاند، كه عواقبش بر همه معلوم شد. آنچه كه بر سر فرهنگ دانشگاهها آمد بر تمام كساني كه آن دوران در دانشگاه بودند معلوم است.
هنگامي كه عدهاي خود را صاحب حق و طلبكار از دانشگاه ميبينند چون پولش را دادهاند، همگي از طبقه مرفه جامعه هستند و اكثرا فرهنگ كاخنشيني را با خود به همراه دارند، فكر ميكنيد از كارخانههاي انسانسازي، انسانهايي انقلابي بيرون خواهد آمد؟! چه بر سر فضاي فرهنگي دانشگاه ميآيد؟
مگر نه اين است كه دانشگاههاي معتبر كشور به دليل ورود دانشجويان قوي به اين دانشگاهها اسم و رسم يافتهاند؟ پس به چه دليل، اعتباري را كه با زحمت شبانهروزي دانشجويان كوشاي اين دانشگاهها به وجود آمده، با پول معاوضه كرده و عدهاي كه قوت علمي ندارند را معتبر ميكنيد؟ آيا با اين مدرك فروشي كه به راه انداختهايد، اعتبار مدارك را نيز به فروش نگذاشتهايد؟ آيا نميتوان اين موضوع را “استثمار تلاش دانشجويان كوشا ” به نفع مرفهين و پولدارها ناميد؟ چرا كه آنها با تلاششان براي دانشگاه اعتبار كسب ميكنند و عدهاي اين اعتبار را با پولشان ميخرند.
شما را توصيه ميكنيم كه بار ديگر مصوبه خود را بررسي كنيد تا زمينهساز يكي از بزرگترين خطر انقلاب نشويد. به راستي متوجه آن نشدهايد كه با تصويب اين بند زمينه تربيت نسلي از مديران آينده جمهوري اسلامي را فراهم ميكنيد كه به مباني جمهوري اسلامي پايبند نبوده و تنها زر را به رسميت ميشناسند؟!
“يكى از بزرگترين خطرات حكومتهايى كه معتقد به مبنايى هستند، اين است كه صاحبان پول بتوانند در اركان حكومت اعمال نفوذ كنند. اينها همه چيز را خراب مىكنند. هر بخشى از نظام اگر تحت تأثير زرمندان و ثروتمندان قرار گرفت، ضايع خواهد شد. ” (امام خامنهاي)
بدانيد كه دانشجويان انقلابي اين بند لايحه پنجم و چندين بند ديگر آن را كه پس از تصويب دولت و مجلس منتظر نظر شوراي نگهبان است نخواهند پذيرفت. ما بيشتر دوست داريم تا خود دولتمردان و نمايندگان مجلس به خود آمده و اشتباهي را كه كردهاند، جبران كنند. هرچند كه اگر اينگونه نشود به هر وسيله مشروعي متوسل خواهيم شد تا جلوي اجرا شدن اين بيعدالتي را بگيريم.
بدانند كه جنبش دانشجويان مسلمان ساكت نميماند و براي دفاع از حقوق مستضعفان همان صاحبان واقعي انقلاب و ولي نعمتان همه ما به صحنه آمده و تا آخرين نفس مبارزه خواهند كرد.
هیچ قرار نیست از ظرفیت دانشگاه های مجانی کم بشود. قرار است ظرفیت های جدید اما نه با پول بیت المال بلکه با پول همان کسانی که میخواهند درس بخوانند برای همان کسانی که میخواهند درس بخوانند دانشگاه بسازند.
این فریاد ها را نگذارید عدالتخواهی بنامید مبارزه با شاید کم شدن اعتبار مدرکهایتان.