چهارشنبه 10 نوامبر 10 | 11:53

انتشار کتاب خاطرات بوش؛ از تصمیم حمله به ایران تا ترک مشروبات الکلی

من به پنتاگون دستور دادم هر کاری برای حمله نیاز است بررسی و مطالعه کنند. حداقل این کار می‌تواند ساعت بمب را از کار بیاندازد! بعد از شنیدن خبر حمله به برج‌های دوقلو به صندلی خود تکیه داد و در همان سال تصمیم گرفتم مشروبات الکلی را ترک کنم.


تریبون مستضعفین- کتاب خاطرات جرج دبیلو بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا، منتشر شد. این کتاب که با عنوان «لحظات تصمیم گیری- Decision Points » در تیراژ یک میلیون و پانصد هزار نسخه توسط انتشارات کراون از روز سه شنبه روانه بازار شده است دارای ناگفته‌های بسیاری از دوران ریاست‌جمهوری بوش پسر است.

از موقع ترک دفتر بیضی شکل کاخ سفید، جرج بوش تا کنون هیچ مصاحبه‌ای درباره دوران ریاست‌جمهوری خود انجام نداده بود و بنا بر ادعای انتشارات کراون او تمام این زمان را به نوشتن این کتاب مشغول بوده است.

بوش در اظهار نظری درباره‌ی این کتاب گفته است: « نخواسته‌ام خاطرات گذشته خود را به یاد آورم و بیشتر سعی کرده‌ام همانطور که در عنوان کتاب آمده درباره نقاط حساس تصمیم گیری‌های زندگی‌ام بنویسم.»


بخش هایی از این خاطرات بدین شرح است:

صادر کردن مجوز آزمایش داروهای جدید بیماری ایدز و مالاریا روی مردم آفریقا به دستور من بود
جرج بوش در کتاب خود به صراحت به اشتباهات خود اعتراف کرده که از جمله این اشتباهات می‌توان به قوانین اصلاحات آموزشی، مجوزهای صادر شده برای درمان بیماری ایدز و مالاریا و آزمایش آن روی میلیون‌ها انسان در آفریقا و برنامه‌های ضد تروریستی‌اش برای محافظت از مردم آمریکا اشاره کرد.

پس از حملات 11 سپتامبر مشروبات الکی را ترک کردم
بوش در این کتاب جرئیاتی درباره حادثه‌ی فرو ریختن برج‌های تجارت جهانی نوشته است که در آن سال تصمیم به ترک مشروبات الکلی می‌گیرد. بوش دراین باره می‌نویسد: بعد از شنیدن خبر حمله به برجهای دوقلو به صندلی خود تکیه داده و به یاد سخنان کاندولیزا رایس مشاور امنیت ملی‌ام افتادم. برای من روشن بود برخورد اولین هواپیما به مرکز تجارت جهانی شاید از روی اتفاق بود، اما دومین برخورد یقیناً یک حمله بود و برخورد سوم نیز مشخصاً یک اعلامیه جنگ به شمار می‌رفت. این حملات خون مرا به جوش آورد، من تصمیم خود را گرفته بودم، ما عاملان این حملات را شناسایی کرده و به سزای عمل‌شان می‌رسانیم و فردای آن روز مأموریت دولت من مشخص بود من باید از مردممان و از آزادی خود دفاع می‌کردم.

می‌دانستم هرگز بن لادن را پیدا نخواهیم کرد
می‌دانستم ما هرگز بن لادن را پیدا نخواهیم کرد اما می‌توانیم او را مجبور کنیم روش‌هایش را عوض کند. این به ما کمک می‌کند او را نادیده بگیریم و فراموشش کنیم تا اینطور نشان دهیم که 11 سپتامبر آنقدرها هم اتفاق مهمی نبوده است. شدیدا می‌خواستم بن لادن را تسلیم عدالت کنم. حقیقت این بود که تلاش‌های ما برای جستجوی او کافی نبوده است.

از اینکه در حمله به عراق تسلیحات هسته‌ای پیدا نکردیم حالت تهوع دارم
وی همچنین به روند تصمیم گیری‌های خود در مورد حمله به عراق پرداخته و ضمن دفاع از عملکرد جنگ طلبانه خود بار دیگر مدعی شده است که ساقط کردن نظام دیکتاتوری صدام حسین در عراق به ایجاد جهانی امن تر کمک کرده است. بوش در عین حال با اذعان به دروغین بودن بهانه حمله آمریکا به عراق ادعا کرده است: کشف این حقیقت که هیچ سلاح کشتار جمعی در عراق وجود نداشته حس انزجار را در من برانگیخت و موجب رنجش خاطرم و حالت تهوع من شد. ما در عراق اشتباه کردیم ولی علت حمله صحیح بوده است.

اسپانیا از بزرگترین طرفداران جنگ عراق بود
تعداد زيادي از رهبران جهان با من در جنگ عراق مشاركت كرده‌اند و اما آزنار در راس آنها حضور داشت و از قوی‌ترين طرفداران جنگ بود. آزنار فقط طرفدار جنگ نبود، بلكه با ارايه تفكراتي جديد در طراحي اين جنگ نيز سهيم بود و در همان ابتداي جنگ پيشنهاد استقرار ناو هواپيماهابر يو.اس. اس. آبراهام لينكلن را داد كه من نيز بلافاصله با پيشنهاد آزنار موافقت كردم. خوزه ماريا آزنار، نخست وزير اسپانيا در جريان جنگ آمريكا عليه عراق در سال 2003 بود.

شکنجه‌ی زندانیان گوانتانامو و «واتربردینگ» به دستور من بود
بوش انتقادهای وارده بر دولت خود در مورد شکنجه زندانیان گوانتانامو را پذیرفته و اعتراف کرده شکنجه مظنونان دستگیر شده توسط ماموران سیا در این زندان با شیوه‌هایی غیرانسانی مانند غرق مصنوعی به دستور وی صورت می‌گرفته است.
همچنین در این کتاب آمده است که وقتی سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سیا، براي شکنجه خالد شيخ محمد، يکی از مظنونان دست داشتن در حملات 11 سپتامبر، با روش غرق‌ مصنوعی کسب تکليف کرده است، بوش به آن پاسخ مثبت داده است. من می‌دانستم روزی این مسأله به اطلاع عموم مردم خواهد رسید و فاش خواهد شد ولی مجبور بودیم و اعتقاد داشتیم مردم آمریکا نیز با اهداف ما همراه خواهند شد. من معتقدم كه اين تصميم زندگي يكسري از مردم را نجات داد.

اقدامات ما پس از طوفان کاترینا کافی نبود
طوفان کاترینا دیگر موضوعی است که در کتاب 500 صفحه‌ای خاطرات بوش به آن اشاره شده است. بوش در این باره نوشته است: یکی از بدترین لحظات ریاست جمهوری من طوفان کاترینا بود که در پی آن یکی از ساکنان نیواورلئان درتلویزیون گفت “رئیس جمهور به علت نژاد پرستی به مردم نیواورلئان بی توجهی می کند” ولی من به لورا گفتم که این بدترین حادثه در طول حکومت من در کاخ سفید بود. امروز هم همان احساس را دارم. بعد از گذشت سال‌ها از حادثه کاترینا مشکل این نیست که من در آن لحظه تصمیمات اشتباهی گرفتم بلکه مشکل این است که زمان زیادی طول کشید برای نجات مردم سیاه پوست تصمیم بگیرم.

می‌خواستم با عزل دیک چینی نشان دهم در رأس امور هستم اما …
در این کتاب گفته می‌شود که آقای بوش پس از اولین دور ریاست جمهوری‌اش، به جایگزین کردن معاونش «دیک چینی» با شخص دیگری فکر می‌کرد و هدف او از چنین کاری پاسخگویی به این ایده بود که معاون رئیس‌جمهور در کاخ سفید قدرتی عظیم دارد.
جرج بوش می‌نویسد تعویض چینی «نشان می داد که من مسئول هستم». با تمام این‌ها آقای بوش تصمیم گرفت دیک چینی را در مقام معاونت ریاست جمهوری حفظ کند زیرا به گفته آقای بوش، چینی به او در «انجام کار» کمک می‌کرد.


به پنتاگون دستور دادم حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را در دستور کار قرار دهد
من به پنتاگون دستور دادم هر کاری برای حمله نیاز است بررسی و مطالعه کنند. حداقل این کار می‌تواند ساعت بمب را از کار بیاندازد! وی در ادامه در خصوص مخالفت مشاوران امنيت ملي امريكا با اين اقدام سخن گفته و تصريح كرده كه اكثر مشاوران معتقد بودند كه اين اقدام قدرت ايران را مقابل امريكا افزايش خواهد داد. بوش همچنين برنامه حمله به ايران را با تونی بلر نخست وزير اسبق انگليس در ميان گذاشته بود.

می‌خواستم مخفیانه به سوریه حمله کنم
مدت کوتاهی پس از دریافت گزارشی اطلاعاتی درباره وجود تاسیسات مشکوک که به خوبی در بیابانهای شرق سوریه مخفی شده بود، با ایهود اولمرت نخست وزیر وقت اسرائیل صحبت کردم. اولمرت از من خواسته بود این سایت را بمباران کنم. گزینه‌های موجود را با تیم امنیت ملی خود بررسی کرده و به بمباران این سایت فکر کرده ولی در نهایت به این نتیجه رسیدم که بمباران کشوری برخوردار از حاکمیت بدون هشدار یا اعلام یا توجیه قبلی، واکنش شدیدی به دنبال خواهد داشت. همچنین در این جلسه اجرای عملیات مخفی علیه این سایت بررسی شد ولی ورود یک تیم عملیات مخفی به سوریه و نابود کردن سایت و بازگشت به پایگاه بدون آن که کسی متوجه شود، ریسک بالایی داشت.

احساس می‌کردم بیشتر با تونی بلر نزدیک هستم
اولین تلفن جرج بوش بعد از حادثه یازدهم سپتامبر به تونی بلر زده شد. این مکالمه دوستی ما را بیشتر از گذشته کرد و در خصوص سران کشورهای خارجی احساس کردم بیشتر با تونی بلر نزدیک هستم. بعد از سالها بعضی از متحدان ما در پیروی از ما تردید کرده‌اند ولی فکر کنم تونی بلر هنوز هم با ماست.

فکرش را هم نمی‌کردم اوباما پیروز انتخابات شود
او به طور وحشتناکی بین رای دهنده‌ها محبوبیت پیدا کرده است. داشتم فکر می‌کردم اگر فردی آفریقایی – آمریکایی بتواند پیروز انتخاب شود چه می‌شود. شاید تا چند روز قبل از انتخابات فکرش را هم نمی‌کردم ولی حالا باید دید که اگر یک آفریقایی آمریکایی عضو کاخ سفید دو تا پسر خودش را وارد دفتر تخم مرغی (دفتر کار رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید) کند چه می‌شود. حتماً دور اتاق را با تعجب نگاه می‌کند و یکی می‌دود تا اوباما را پیدا کند؟

  1. گمنام
    18 فوریه 2012

    بوش از چنگیر مغولم پست تره با توجه به اینکه ناف این حیوون رو با دروغ بریدن خدا فقط میدونه که توی کتاب خاطراتش چقدر اراجیف بافته

  2. گمنام
    18 فوریه 2012

    بوش از چنگیر مغولم پست تره با توجه به اینکه ناف این حیوون رو با دروغ بریدن خدا فقط میدونه که توی کتاب خاطراتش چقدر اراجیف بافته براش از خداوند سبحان ارزوی بدترین زجرو دارم…

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.