یکشنبه 15 مارس 15 | 10:00

عیان شدن بحرانی سیاسی در «ینگه دنیا»

رفتار نمایندگان سنا نشان داد که نظام سیاسی آمریکا از درون دچار ایراداتی ساختاری است که این کشور را به سمت پرتگاهی سیاسی سوق می‌دهد و به وجهه این کشور به عنوان یک قدرت بین المللی آسیب جدی زده است.


13930714000454_PhotoA

رفتار نمایندگان سنا نشان داد که نظام سیاسی آمریکا از درون دچار ایراداتی ساختاری است که این کشور را به سمت پرتگاهی سیاسی سوق می‌دهد و به وجهه این کشور به عنوان یک قدرت بین المللی آسیب جدی زده است.

47 سناتور جمهوری‌‌خواه کنگره آمریکا  هفته گذشته در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ایران مدعی شدند که هرگونه توافق اتمی آمریکا با ایران که به تصویب کنگره آمریکا نرسد، تنها تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما معتبر خواهد بود.

به واقع این اقدام سناتورهای آمریکایی، یک فاجعه سیاسی برای این کشور به حساب می‌آید و زمانی که از رئیس جمهور آمریکا درباره این اقدام سوال شد، وی تنها توانست ابراز تاسف کند.

همواره کشورهای مختلف جهان با وجود تغییر دولت‌ها به تعهدات خود در عرصه بین المللی پایبند بوده‌اند اما چه اتفاقی در آمریکا افتاده است که این اصل حقوق بین الملل اینگونه زیر سوال می‌رود؟

چرا یک سناتور جوان «تام کاتن» که برای اولین بار به سنا راه یافته خود را پیش ‌قراول این اقدام عجیب در مجلس کشوری می‌شود که خود را رهبر جهان غرب می‌داند و دو دهه قبل‌تر نظام سیاسی و اجتماعی خود را پایان تاریخ می‌دانست.

واضح است که در ورای تلاش‌های بی‌امان جمهوری‌خواهان دست‌های لابی صهیونیست‌هایی قرار دارد که با دادن رشوه‌های کلان نمایندگان آمریکایی را به سمت خود جذب می‌کند تا سیاست‌های یک کشور با جمعیت بیش از 300 میلیون را به متاثر از خواست یک رژیم سیاسی ساختگی کنند.

این مسئله نشان می‌دهد که در سنای آمریکا افرادی کوتوله زمام امور را در دست گرفته‌اند و می خواهند منافع شخصی خود را به جای منافع ملی آمریکا قرار دهند، جدای از اینکه ایران و آمریکا با یکدیگر چه رابطه‌ای دارند اما ایالات متحده به عنوان یک کشور به معنی واقعی کلمه با بحرانی سیاسی روبرو شده است.

بعد از آنکه سال گذشته به دلیل کارشکنی جمهوری‌خواهان در تصویب بودجه دولت آمریکا تعطیل شد حالا بار دیگر مخالفان دولت باراک اوباما با رقبای سیاسی خودش به بن بست رسیده است.

جنس بن بست جدید این است که حالا دیگر یک مسئله داخلی صرف نیست و یک مسئله بسیار مهم بین المللی که در آن 6 قدرت جهان و چندین قدرت منطقه‌ای درگیر هستند و افکار عمومی و رسانه‌های جهانی به شدت روی آن حساسیت دارند و حالا این بحران باعث شده تا ضعف‌های نظام سیاسی آمریکا دربرابر دیدگان همه عیان شود.

پس از این بود رهبر انقلاب اسلامی نامه اخیر سناتورهای امریکایی را حاوی نشانه های متعدد فروپاشی اخلاق سیاسی در نظام امریکا برشمرد و گفت: آیا این نهایت فروپاشی اخلاق سیاسی و متلاشی شدن درونی نظام امریکا نیست؟

باید گفت، این فروپاشی تنها مربوط به نظام سیاسی آمریکا نیست بلکه فروپاشی تفکر لیبرال دموکراسی و مدل سیاسی شکل گرفته برمبنای پول است که سال‌هاست خود را به عنوان الگویی جهانی برای کشور داری معرفی می‌کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.