هفتاد و یکمین شماره ماهنامه فرهنگی اجتماعی خیمه منتشر شد.
جدیدترین شماره ماهنامه خیمه که به چاپ دوم رسیده، در یادداشتی اختصاصی از استاد محمد رضا حکیمی به بررسی این موضوع پرداخته که ملاک جامعه آگاه، مطالبات آن جامعه است.
«پرونده مختار نامه»، «ملاحظه در هنر تأیید بی هنری است»، «آسیبی به نام توقف معرفتی»، «سلام های زیارت عاشورا به چه معناست؟»، «اصالت نداشتن به معنای بی اهمیت بودن نیست»، «به نام زیارت به کام سیاست»، «رسانه ها و تولید شادی در جامعه»، «بحران و جو شبه نظامی در کوفه و حاشیه مسیر حرکت امام»، «سلام های زیارت عاشورا به چه معناست»، «شب های آفتابی» و « هنر و ادبیات آیینی» از مطالب منتشر شده در این شماره نشریه است.
در بخشی از یادداشت استاد محمد رضا حکیمی آمده است: «انسان را به این جهان آورده اند برای رسیدن به کمال انسانی، و کمال انسان ، با دو چیز برای انسان حاصل می شود: معرفت و عبادت (و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون).
انسان، با شناخت خداوند متعال، و سپس عبادت و اطاعت از خدا و دین خدا، به کمال خود نزدیک می شود، و به آن می رسد. و چون انسان در این جهان باید به کمال خود برسد، باید نیازهای مادی او تأمین گردد، زیرا این جهان، جهان ماده و نیاز است. جهان مُلک و طبیعت و پس از این جهان، جهان بی نیازی و استغناست.
بنابراین مطلب روشن و معلوم، باید نیازهای انسان در این جهان تأمین شود تا بتواند به معرفت خدا و عبادت خدا بپردازد. و از این جهت گفته اند، فقر نزدیک به کفر است.
از سویی دیگر می نگریم که انسانها ـ همیشه و در همه جا ـ دو گروهند: محروم و برخوردار. انسان هایی بسیار در جامعه ها محرومند و انسان هایی دارا و غنی و برخوردار از نعمت ها و امکانات و قدرت و سیاست و چون همه انسان ها ـ بدون استثنا ـ باید در مسیر کمال قرار گیرند و به سوی کمال انسانی خویش حرکت کنند، تکلیف انسان محروم چیست؟ یعنی انسانی که به دلیل محرومیت و فقر و کمبود نمی تواند مسیر کمال را طی کند، یا چنانکه باید طی کند، تکلیفش چیست؟ و تکلیف دیگران، و حاکمان و عالمان و اغنیا و توانگران نسبت به او چیست؟ در اینجاست که می بینیم خدای حکیم مهربان، پیامبران را فرستاده است برای اجرای عدالت و اقامه قسط. آیه 25 از سوره مبارکه حدید که در آغاز آورده شد، قاطع ترین و قدیم ترین منشور دفاع از انسان محروم است، زیرا انسان هایی غنی و برخوردار، آنچه خواسته اند بدست آورده اند، آنان نه تنها نیازی به اجرای عدالت و اقامه قسط ندارند، بلکه اجرای عدالت و قسط به زیان آنان است. زیرا با اجرای عدالت و قسط، اموالی و امکاناتی را که از طبقات محروم جامعه (به نقل احادیث معتبر) گرفته و غصب کرده اند، از آنان پس گرفته می شود و به حقداران محروم از حقوق خویش داده می شود؛ زیرا در احادث معتبر، از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه طاهرین علیهم السلام رسیده است که روزی و هزینه و مایحتاج زندگی محرومان در اموال اغنیا و توانگران است، که به آنان نرسانده اند، و در نتیجه این ظلم و غصب، انسانهای بسیاری محروم گشته اند.
بنابراین، هر حرکت و اقدام اصلاحی (تا چه رسد به انقلاب و اقدام های انقلابی)، در گام نخستین باید مانع بزرگ رشد و کمال انسان (یعنی؛ فقر، محرومیت، کمبود و نیازمندی) را از سر راه انسان ها بردارد، بعد به کارهای دیگر بپردازد؛ زیرا هیچ کاری و اقدامی مقدم بر این اقدام نیست. و خدای متعال هم می فرماید، پیامبران را برای همین کار فرستادیم(لیقوم الناس بالقسط)».
شماره هفتاد و یکم ماهنامه فرهنگی اجتماعی خیمه با صاحب امتیازی محمدرضا زائری و مدیر مسؤولی مرتضی وافی در آبان و آذر 1389 با قیمت 1000 تومان در 108 صفحه منتشر شده است.
Sorry. No data so far.