چهارشنبه 24 نوامبر 10 | 11:40

حداد عادل: يونسكو اسير دست سلطه گران است

رييس كنگره بين المللي روز جهاني فلسفه انصراف يونسكو از حضور در اين كنگره را به معني تسليم شدن اين سازمان در برابر قدرت هاي سلطه گر دانست وگفت:‌ اميدوارم يونسكو فضايي براي گفت و گو و رابطه همه ملت ها با حفظ معنويت باشد.


غلامعلي حداد عادل در آيين اختتاميه هشتمين كنگره بين المللي روز جهاني فلسفه در كتابخانه ملي افزود: در اين همايش 200 مقاله به زبان فارسي و 320 سخنراني به زبان انگليسي قرائت شد.

وي اظهارداشت: همايش روز جهاني فلسفه در ايران با حضور 100 ميهمان خارجي از 46 كشور جهان برگزار شد كه علاوه بر مراسم افتتاحيه و اختتاميه 110 نشست تخصصي در موضوعات مختلف برگزار شد.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين همايش عنوان ‘نظر و عمل’ را براي خود انتخاب كرده بود كه تمامي استادان فلسفه با شنيدن اين عنوان اهميت و مناسب بودن آن را براي وضعيت جهان امروز تاييد كردند.

حداد عادل با بيان اينكه ما خوشحاليم كه فلسفه را در فضايي معنوي در ايران مي فهميم، مي خوانيم و تجربه مي كنيم، گفت: در مدت سه روز برگزاري اين كنگره، از فضايي بسيار مناسب براي تفكر، تعقل، گفت و شنود و آشنايي با افكار تازه برخوردار بوديم.
وي افزود: اين همايش فرصتي براي آشنايي با فيلسوفاني از ديگر كشورها و فرهنگ آنان و همچنين معرفي ميراث كهن خود در فلسفه اسلامي به ميهمانان بود.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد كه اين همايش ميهمانان خارجي را با گوشه اي از فلسفه در ايران آشنا و فرصت مناسبي بود كه اعلام كنيم فلسفه يك انديشه انتزاعي، خارج از اين دنيا نيست، بلكه در عالم درون و بيرون ما تاثير و حضور دارد.
اين مدرس فلسفه دانشگاه با بيان اينكه در اين همايش علاوه بر بحث هاي فلسفي از بخش هاي جانبي هم بهره مند بوديم گفت: نزديك به 20 موسسه فلسفه و حكمت در حاشيه اين همايش با احداث غرفه، آثار فلسفي خود را در قالب كتاب و سي دي ارايه كرده بودند، همچنين نمايشگاهي از عكس ها با عنوان تصوير انديشه در اين همايش برگزار شد.

حداد عادل از ديگر خصوصيات اين همايش را فضاي متين، آرام و جدي آن عنوان كرد و ادامه داد: از مهم ترين بخش هاي اين همايش، تنوع در موضوعات و محورهاي آن بود.
وي در ادامه سخنان خود حضور رييس جمهور ايران در آيين افتتاحيه همايش روز جهاني فلسفه و پيام آيات عظام جوادي آملي، سبحاني و مصباح يزدي را از ديگر خصوصيات برجسته اين همايش دانست و افزود: در مراسم اختتاميه ميزبان آيت الله آملي لاريجاني، رييس قوه قضاييه هستيم كه حضور ايشان هم از ديگر اتفاقات برجسته اين همايش است.

رييس كنگره بين المللي روز جهاني فلسفه با بيان اينكه آيت الله آملي لاريجاني خود اهل فلسفه و حكمت است، به برخي از آثار منتشر شده از رييس قوه قضاييه در حوزه فلسفه اشاره كرد و گفت: از جمله آثار آيت الله آملي لاريجاني مي توان به ترجمه كتاب فلسفه اخلاق و ترجمه كتاب انسان از آغاز تا انجام، اشاره كرد.

حداد عادل درمورد انصراف سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) از شركت در همايش روز جهاني فلسفه درتهران گفت: از سال 2002 كه روز فلسفه توسط يونسكو انتخاب شد، ايران به عنوان يكي از پايه گذاران يونسكو از اين انتخاب استقبال كرد و همه روزه در روز جهاني فلسفه برنامه هايي را برگزار كرده است.

وي تصريح كرد كه بعد از آنكه قرار شد همه ساله يك كشور به عنوان ميزبان، اين همايش را به صورت بين المللي برگزار كند، ايران در سال 2010 ميزبان شد؛ اما از چندماه پيش مطلع شديم فشارهاي سياسي براي قطع همكاري با ايران براي برگزاري همايش زياد شده است.
حداد عادل ادامه داد: ما تا آنجا كه توانستيم مخالفت هاي سياسيون را كه به مديران يونسكو وارد مي شد، بر طرف كرديم و با سفر معاون علوم انساني يونسكو به ايران و با توضيحاتي كه به او داديم، تصوير غلطي كه از ايران براي او شكل گرفته بود، برطرف كرديم.

اين مدرس فلسفه ادامه داد: تقريبا از دو ماه پيش يونسكو موافقت نامه خود را براي برگزاري همايش روز جهاني فلسفه در ايران اعلام كرد اما 10 روز مانده به افتتاح اين همايش ناگهان بدون هيچ مقدمه اي مديرعامل يونسكو از برگزاري همايش در ايران اعلام انصراف كرد.
حداد عادل با تاكيد بر اينكه معلوم بود كه فشارهاي سياسي يونسكو را مجبور به اعلام انصراف كرده است گفت: ما اين انصراف را به معني تسليم يونسكو در برابر قدرت هاي سلطه گر مي دانيم و آرزو مي كنيم يونسكو فضايي باشد براي اينكه همه ملت ها با حفظ معنويت با يكديگر گفت و گو و رابطه داشته باشند.

وي ادامه داد: متاسفانه امروز يونسكو به تدريج به يك ابزار سياسي در دست قدرت هاي جهان مبدل شده است كه مايل نيستيم چنين سرنوشتي دچار يك سازمان فرهنگي و اجتماعي مثل يونسكو شود.

اين مدرس فلسفه دانشگاه بيان كرد: ما در وجاهت حقوقي اين تصميم بر پايه اصول و ضوابط و مقررات يونسكو ترديد جدي داريم و حق پيگيري اين امر را هم در داخل يونسكو و هم در ساير جاها برخود مقدر مي‌دانيم.
حداد عادل در پايان سخنان خود ضمن تقدير از سخنرانان خارجي در اين همايش، بابت كمي ها و كاستي ها از آنها عذرخواهي كرد و گفت: اميدواريم همايش روز جهاني فلسفه در ايران جلسات و نتايج مفيدي را براي آنها در پي داشته باشد و خوبي هاي خاطرات خود را از ايران براي هم خارجيان ببرند.

در همين رابطه راما كريشنا رائو، رييس نهمين كنگره بين المللي روز جهاني فلسفه كه سال آينده درهند برگزار خواهد شد، در آيين اختتاميه هشتمين كنگره بين المللي روز جهاني فلسفه در ايران اظهارداشت: ايران يك كشور پر جنب و جوش فكري است و همواره موقعيت قابل چشمگيري در ميان ملت هاي فلسفه پرور جهان داشته است.
كنگره بين المللي روزجهاني فلسفه ازسي آبان ماه به مدت سه روز با حضور انديشمندان علم فلسفه ايران كشورهاي خارجي در كتابخانه ملي برگزار شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.