دوشنبه 29 نوامبر 10 | 09:36

کاروان آسیایی نجات غزه ۱۷ آذر وارد ايران می‌شود

«كاروان آسيايي همبستگي با مردم فلسطين» با هدف شكست حصار غزه، يازدهم آذرماه، به صورت زميني از شرق آسيا -دهلي- حركت خواهد كرد و پس از عبور از كشورهاي هند، پاكستان، ايران، تركيه و سوريه از طريق مرز رفح وارد غزه خواهد شد تا ضمن رساندن كمكهاي بشردوستانه خود، در جشن سالگرد پيروزی حماس بر صهيونيست‌ها شركت كند.


«كاروان آسيايي همبستگي با مردم فلسطين» با هدف شكست حصار غزه، يازدهم آذرماه، به صورت زميني از شرق آسيا -دهلي- حركت خواهد كرد و پس از عبور از كشورهاي هند، پاكستان، ايران، تركيه و سوريه از طريق مرز رفح وارد غزه خواهد شد تا ضمن رساندن كمكهاي بشردوستانه خود، در جشن سالگرد پيروزي دلاورمردان حماس بر صهيونيست‌ها شركت كند.

گفت‌وگوی تلفنی با «فيروز ميتيبوروالا» مسئول كاروان شكست حصر غزه را می‌خوانید:

مردم دنيا دريافته‌اند كه صهيونيسم يك خطر جهاني است
ميتيبوروالا در ابتداي گفت‌وگو با بيان اينكه مردم صهيونيسم را در يهوديت مي‌شناسند اما موضوع خطرناكتر بحث مسيحيت صهيونيسم است، گفت: ما اين بحث را از سال 1987 دنبال مي‌كرديم و امروز مردم دنيا فهميده‌اند كه صهيونيسم يك خطر جهاني است.
اين فعال هندي، كاروان شكست حصر غزه را جزئي از يك حركت كلي‌‌تر خواند و اظهار داشت: ما به يك ديدگاه سياسي كلان معتقديم كه فلسطين است و يك مسئله سياسي ژئوپلتيك در عصر حاضر مي‌باشد.
ميتيبوروالا افزود: اين يك جبهه مقابله با امپرياليسم و صهيونيسم جهاني است كه صهيونيست به عنوان بخشي از اين جبهه مطرح مي‌باشد.
وي موضوع انتفاضه را در حال جهاني شدن دانست و اظهار داشت: بدون ايجاد يك حركت جهاني در مورد فلسطين به آزادي اين منطقه نخواهيم رسيد، زيرا نبايد قدرت آمريكا و اسرائيل را در اين جريان دست كم گرفت.
مسئول كاروان شكست حصر غزه با اشاره به 4 هدف اساسي كه اين جريان در حال دنبال كردن آن است، گفت:‌ آزادي فلسطين، شكست حصر غزه، از بين بردن نظام آپارتايد اسرائيلي و اتحاد بين ملت‌هاي آسيايي از جمله اهداف ما در راه‌اندازي اين جريان ضد صهيونيستي است.

قاره آسيا حركت منسجمي در مورد فلسطين نداشته است
اين فعال هندي، اسرائيل را يك رژيم نژادپرست خواند كه بر مبناي همين ايدئولوژي بنا شده است و گفت: اسرائيل از سيستم استعمارگري تبعيت مي‌كند و امپرياليسم نيز از اين سيستم حمايت مي‌كند چرا كه بر مبناي ايدئولوژي قوم برتر يهود شكل گرفته است.
ميتيبوروالا فلسطين را يك كشور آسيايي خواند و خاطرنشان كرد: ما ساكنان قاره آسيا تا به حال حركت منسجمي در مورد فلسطين نداشتيم.
وي تمامي كشورهاي آسياي ميانه، آسياي شرقي و آسياي غربي را تحت فشار آمريكا دانست و اظهار داشت: بر همين اساس است كه نياز به يك حركت ضد امپرياليستي و ضد صهيونيستي احساس مي‌شود تا براي آزادي خودمان و فلسطين در اين مسير مشترك گام برداريم چرا كه اين وجه اشتراك متحدكننده تمام كشورهاي آسيايي است.
وي با اشاره به مشكلات و اختلافات بين مردم هند و پاكستان يادآور شد: با وجود اين اختلافات هر دو ملت در خصوص مسئله فلسطين با يكديگر متحد شده‌اند و ما تلاش مي‌كنيم در اين حركت جهاني، آسيا نقش خود را بازي كند.
مسئول كاروان شكست حصر غزه با اشاره به جنگ رژيم صهيونيستي با مردم غزه گفت: اسرائيل به خاطر جنگي كه به مردم اين منطقه تحميل كرد، حاميان خود حتي در غرب را از دست داده و به همين دليل ما بايد از راه‌هاي مختلف تلاش كنيم تا حصر غزه را بشكنيم.

حضور تمامي مذاهب رسمي دنيا در كاروان شكست حصر غزه
ميتيبوروالا با اشاره به حمايت بيش از 20 كشور آسيايي از جمله مالزي، ژاپن، پاكستان و تاجيكستان از اين كاروان گفت: نقطه آغاز شكل‌گيري اين كاروان حمله اسرائيل به كشتي آزادي بود و اين يك حركت خودجوش و مردمي مي‌باشد.
وي با بيان اينكه از سوي دولت‌ها تاكنون هيچ اقدامي براي شكست حصر غزه صورت نگرفته است، يادآور شد: جريانات مردمي در اين راستا به پا خواستند تا براي كمك‌رساني به مردم غزه نقش خود را بازي كنند و اثرگذاري لازم را نيز داشتند.
مسئول كاروان شكست حصر غزه به همراهي كشورها به اين كاروان اشاره كرد و گفت:‌ موضوع صدور ويزا براي اتباع هندي از سوي پاكستان يكي از مشكلات ما بود كه دولت پاكستان اين كار را انجام داد و دولت هند نيز اعلام كرده كاروان را تا مرز پاكستان اسكورت خواهد كرد.
اين فعال هندي ادامه داد: ايران و تركيه نيز بدون هيچ هزينه‌اي ويزاي اعضاي كاروان را صادر كرده‌اند.
ميتيبوروالا با اشاره به حضور نمايندگاني از همه مذاهب مطرح دنيا در اين كاروان گفت:‌ ما در اين زمينه سايتي راه‌اندازي كرديم و به همه افرادي كه علاقمند به حضور در كاروان بودند ايميل فرستاديم، اميدواريم 90 درصد افرادي كه همراه كاروان هستند پس از بازگشت به كشورهايشان نمايندگان ما در كشورهاي خود در موضوع فلسطين باشند.

اسرائيل تلاش مي‌كند كاروان را عربي – اسلامي معرفي كند
وي در پاسخ به اين سؤال كه رژيم صهيونيستي چه واكنشي در اين زمينه از خود نشان داده است؟ گفت:‌ آنها تلاش كردند كاروان را يك مجموعه مسلمان نشان دهند درحالي كه نقطه آغاز حركت كاروان هند است، ما به دنبال ايجاد يك جريان از سوي همه جريانات و مذاهب عليه اسرائيل هستيم اما آنها تلاش كردند كه كاروان را عربي – اسلامي معرفي كنند.
مسئول كاروان شكست حصر غزه كشور هند را همانند فلسطين دانست كه سابقه اشغال شدن دارد و خاطرنشان كرد: ما در همان زمان رسماً اعلام كرديم كه بايد از همه اماكن مقدس مسلمانان و مسيحيان در قدس حمايت شود.
ميتيبوروالا افزود: اين يك جريان چپ‌گرا نيست كه به مذهب توجهي نداشته باشد و آن را از سياست جدا بداند، بلكه حتي جريانات چپ همراه با ما نيز بر سر موضوع فلسطين هم ‌عقيده هستند.

تشكيل كميته آسيايي براي ادامه راه كاروان شكست حصر غزه
وي با بيان اينكه مردم غزه از ما كمك نمي‌خواهند بلكه براي رسيدن به اهدافشان مبارزه كرده و نياز به حمايت سياسي و معنوي دارند، خاطرنشان كرد: معتقدم اگر رابطه هند و اسرائيل ضعيف شود، فلسطين قوي مي‌شود چرا كه هند 50 درصد سلاح‌هاي اسرائيل را خريداري مي‌كند.
اين فعال هندي با اشاره به هدف خود براي گسترش انتفاضه در كشورهاي ديگر يادآور شد: ما فلسطين را فصل مشترك بين مذاهب قرار داديم و در اين خصوص تلاش مي‌كنيم.
ميتيبوروالا در خصوص روند اين جريان در آينده نيز گفت: ما براي كمك به فلسطين يك كميته آسيايي تشكيل داده‌ايم كه از هر كشوري 3 نماينده در آن حضور دارند.
وي ادامه داد: پس از اين كاروان كميته كمك‌رساني آسيايي براي فعاليت‌هاي بعدي تلاش مي‌كند و ما در ماه‌هاي مارس و مي 2011 دو كاروان ديگر براي سفر به غزه تدارك ديده‌ايم و تلاش داريم اين حركت را هر ساله ادامه دهيم.

طبق شرايط مصر براي ورود به غزه تنها مي‌توانيم دارو ببريم
مسئول كاروان شكست حصر غزه ادامه حركت تا آزادي غزه و حركت از مسير دريا و خشكي را دو هدف عمده اين جريان خواند و اظهار داشت: 27 دسامبر كه دومين سالگرد حمله اسرائيل به غزه مي‌باشد براي ورود به غزه انتخاب شده است.
ميتيبوروالا با اشاره به حضور خود در قاهره در سال گذشته گفت: در آن زمان يك حركت براي شكست حصر غزه در قاهره شكل گرفته بود اما نتوانستيم وارد غزه شويم.
وي افزود: ما پس از ورود به غزه در تظاهرات به مناسبت سالگرد حمله اسرائيل شركت كرده و با خانواده‌هاي قربانيان جنگ ديدارهايي خواهيم داشت و در سال جديد ميلادي به كشورمان باز مي‌گرديم.
اين فعال هندي با اشاره به جمع‌آوري وجوهي براي كمك به مردم غزه گفت:‌ تلاش داريم تا يك آمبولانس خريداري كرده و به مردم غزه اهدا كنيم.
وي با اشاره به شروط دولت مصر براي اجازه ورود به غزه از مرز رفح گفت: طبق شرايطي كه مصر اعلام كرده تنها مي‌توانيم كمك‌هاي دارويي به غزه ببريم.

فلسطين بزرگترين مسئله معنوي جهان است
ميتيبوروالا با اشاره به عبور كاروان از پاكستان گفت: اين موضوع يكي از مشكلات پيش ‌روي ماست چرا كه سيل اخير پاكستان و فقر مردم اين كشور كه مانند 80 درصد مردم هند روزانه تنها يك دلار درآمد دارند و همچنين مسائل امنيتي و تروريستي، براي عبور كاروان مشكلاتي را ايجاد خواهد كرد اما دولت پاكستان اعلام كرده كه از حركت كاروان محافظت مي‌كند.
مسئول كاروان شكست حصر غزه با اشاره به مشكلات مشترك بين مردم آسيا اعم از سني و شيعه، هندي و پاكستاني و ديگر ملت‌ها گفت: آمريكا و اسرائيل در اين ناآرامي‌ها و درگيري‌ها روز به روز نقش بيشتري ايفا مي‌كنند و از همين روست كه ما آزادي فلسطين را آزادي خودمان مي‌دانيم.
وي به اظهارات نلسون ماندلا در خصوص فلسطين اشاره كرد و گفت‌: ماندلا استقلال كامل قاره آفريقا را بدون استقلال و آزادي فلسطين ميسر نمي‌دانست و معتقد بود فلسطين بزرگترين مسئله معنوي جهان است و تا زماني كه آزاد نشود ما دچار مشكل هستيم.

17 آذر وارد ايران مي‌شويم
ميتيبوروالا ادامه داد: گاندي نيز در مورد فلسطين نظر روشني دارد و او هيچ اعتقادي به كشور اسرائيل نداشت و بر همين اساس بود كه هند به تقسيم فلسطين و تأسيس اسرائيل در سال 1948 رأي منفي داد.
اين فعال هندي سياست هند را تا سال 1991 بر همين مبنا خواند و گفت: زماني كه راجو گاندي ترور شد اين سياست تغيير كرد.
ميتيبوروالا افزود: ياسر عرفات 5 هفته پيش از ترور گاندي به وي هشدار داده بود كه جرياني در پي حذف فيزيكي اوست.
وي به شكل‌گيري جنبش عدم تعهد در سال 1980 اشاره كرد كه هند، يوگسلاوي، مصر و اندونزي رهبري آن را بر عهده داشتند و اظهار داشت: آنها مي‌خواستند رهبري دنيا در مقابله با امپرياليسم را برعهده بگيرند اما رهبرانشان حذف شدند و امروز متحدان آمريكا شده‌اند.
مسئول كاروان شكست حصر غزه ادامه داد: ما مخالف استراتژي هند در اتحاد با آمريكا و اسرائيل هستيم.
ميتيبوروالا در خصوص نقش ايران درباره حوزه استكبارستيزي گفت: ايران در ايجاد يك اتحاد آسيايي براي مقابله با استكبار نقش اساسي را بازي مي‌كند.
وي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود به زمان حركت كاروان حصر غزه اشاره كرد و گفت: ما دوم دسامبر از دهلي حركت خود را آغاز مي‌كنيم، 4 دسامبر در لاهور هستيم و 8 دسامبر وارد ايران مي‌شويم.
اين فعال هندي افزود: در هر كشوري كه وارد مي‌شويم ديدارهاي عمومي و كنفرانس‌هاي خبري خواهيم داشت و اميدواريم كه قوي‌ترين فعاليت‌ها را در ايران شاهد باشيم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.