پایگاه اینترنتی نشریه کریستین ساینس مانیتور چاپ امریکا در شماره روز چهارشنبه خود در مقاله ای به قلم اسکات پیترسون نوشت، در حالی که آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم ایران دست دوستی امریکا را که باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا آن را دراز شده به سوی ایران خوانده بود، دستی چدنی، درون دستکشی مخملی خوانده بود ، گذشت زمان نشان داد که تلاش امریکا برای تعامل با ایران، همراه با دو دلی و بی میلی بوده، و همین تلاشهای بی رمق نیز توسط این فرضیه امریکایی ها که تعامل با ایران، بیهوده است، بیش از پیش تضعیف شده بود .
از اینرو، ایرانیان و تحلیل گران سیاسی متفق القول اند که بدگمانی عمیق ایران به تلاش های اوباما، از همان ابتدا بجا بوده است.
کریستین ساینس مانیتور می افزاید در همان زمان که امریکا بطور علنی از تعامل و گفتگوی بدون پیش شرط با ایران صحبت می کرد، دولت اوباما در نشست های خصوصی بر اروپاییان فشار می آورد که تحریم ها را علیه ایران تشدید کنند و همچنین بپذیرند، سامانه دفاع موشکی علیه ایران در اروپای شرقی تعبیه شود.
امریکا بر این ادعا بود که روشی دوگانه شامل دو برخورد موازیِ ارائه مشوق ها و اعمال فشار را علیه ایران در پیش گرفته، در حالی که این دو روش نه تنها موازی نیستند، بلکه صد و هشتاد درجه با هم تفاوت دارند.
یکی از ناظران با تجربه مسائل ایران که خواست نامش فاش نشود گفت نتیجه قطعی اینگونه برخوردها این است که دو کشور ایران و امریکا، بیش از بیش از یکدیگر فاصله خواهند گرفت و دیوار بی اعتمادی میان دو کشور، از ده سال پیش، به مراتب ضخیم تر خواهد شد.
هم اکنون احتمال هرگونه دوستی و سازش میان طرفین از هر زمان دیگر در گذشته، کمتر شده است.
این در حالی است که دولت اوباما حتی از اهرم فشار به مراتب بیشتر از ارائه مشوق ها استفاده کرده که همان روش دولت پیشین امریکا، و ناقض این ادعا است که امریکا روش دوگانه و منصفانه ای را در قبال ایران در پیش گرفته است.
حتی در زمانی که اوباما در پیام نوروزی و مصاحبه بعد از آن به دراز کردن دست دوستی امریکا به سوی ایران اشاره کرده و به قول سعدی، شاعر شهیر ایرانی استناد کرده که گفته است، بنی آدم اعضای یکدیگرند، رهبر معظم ایران، ضمن توجه دادن به ظاهر سازی امریکا، گفته بود، اگر شما (امریکا) حقیقتاً روش خود را (در قبال ایران) عوض کنید، ما نیز طرز رفتار خود را تغییر خواهیم داد.
این در حالی است که امریکا در همان برهه زمانی، مشغول تلاش برای افزایش فشار بر ایران و کسب اجماع برای تحریم این کشور بود.
ایران بارها تأکید کرده که امریکا در رابطه با مذاکراتش با ایران درباره برنامه هسته ای این کشور، یا هر موضوع دیگر، به هیچ وجه جدی نبوده است.
در اوایل ماه جاری میلادی، رهبر معظم ایران، بار دیگر به همان مثال گذشته خود در خصوص مشت چدنی امریکا در زیر دستکش مخملی اشاره کرد که نشان دهنده این موضوع است که از نقطه نظر ایران، امریکا روش برخورد خود را با ایران تغییر نداده است.
Sorry. No data so far.