یکشنبه 05 دسامبر 10 | 14:53

بايد با تبديل آيات قرآنی به تصوير در اشاعه آن تلاش كرد

عباسي با اشاره به تاثيرگذاري فيلم‌هاي قرآني همچون «ملك سليمان» تصريح كرد:اگر افلاطون و فارابي امروز زنده بودند به جاي نوشتن كتاب‌هاي جمهور و مدينه فاضله فيلم مي‌ساختند.


دومين كارگاه تخصصي نخستين جشنواره ملي فيلم قرآن و عترت(تسنيم) دوشنبه شب با حضور «حسن عباسي» با محوريت بررسي «روند معناگرايي در سينماي جهان» در مجتمع فرهنگي فرشچيان برگزار شد.
عباسي در شروع سخنان خود، گفت:بيش از دوهزار آيه قرآني و يك ميليون حديث مي تواند دستمايه ساخت آثار فاخر ديني شود و از اين رو بايد امكان بهره‌برداري از اين منبع الهي براي فيلمسازان فراهم شود.
وي تصريح كرد: بايد بتوان از آيات قرآن يك داستاني را ساخت تا به رفع نيازهاي معنوي مخاطب بپردازد و در اين ارتباط قرآن سرشار از مضامين است.
عباسي افزود: بايد با تبديل آيات قرآني به تصوير در اشاعه آن تلاش كرد و به طوري كه دشمن در اين ارتباط با ساخت فيلم‌هاي هاليوودي و سريال‌هايي ضد دين، اسلام را هدف قرار داده است.
عباسي با بيان اينكه بايد در اين ارتباط جوانان فيلمساز را ترغيب به ساخت فيلم‌هاي قرآني كرد، گفت: فيلمسازهاي جوان را نبايد از ساخت فيلم‌هاي قرآني ترساند بلكه بايد آنان را مورد حمايت قرار داد و جوان فيلمساز بايد در اين ارتباط از مشاورين قرآني نيز كمك بگيرد. وي ادامه داد: جشنواره فيلم قرآن و عترت تسنيم حس ساخت فيلم قرآني را در كشور به وجود آورده و به آينده اين جشنواره اميدواريم.
وي به واژه اينترتيمنت (سرگرمي) و بكارگيري آن در تيتراژ ابتدايي فيلم‌ها و سريال‌هاي خارجي اشاره و بيان داشت: بكارگيري اين واژه در فيلم‌هاي هاليوودي به اين معنا است كه تماشاي فيلم به مصابه يك سرگرمي است.
عباسي با اشاره به تاثيرگذاري فيلم‌هاي قرآني همچون «ملك سليمان» تصريح كرد:اگر افلاطون و فارابي امروز زنده بودند به جاي نوشتن كتاب‌هاي جمهور و مدينه فاضله فيلم مي‌ساختند.
وي تصريح كرد: غرب از ساخت آثار هنري عليه اين تفكر به وحشت افتاده ولي ما در ابتداي راه هستيم و ساخت فيلم‌هايي چون ملك سليمان از ابتدايي‌ترين كارهاي ماست كه در آينده اين روند ادامه پيدا مي‌كند.
وي گفت: هنرمند مسلمان بر مبناي حكمت هنر، بايد وحي الهي را تبيين فطري كند و پس از تبيين عقلاني و قلبي آن، آن را به حس تبديل كند و از طريق رسانه در اختيار مخاطب قرار دهد.
عباسي افزود: در هنر اغوايي، پيام توليد شده به سود سازنده فيلم است ولي در هنر ديني بر مبناي ارشاد و در راستاي پيوند با خدا توليد مي‌شود.
وي افزود: اصفهان عظيم‌ترين دائرةالمعارف‌ها را در زمينه‌هاي ديني رقم زد و در اين ارتباط مرحوم علامه مجلسي(ره) تلاش بسياري داشتند و علوم شيعي عميق تر از آن كه در نجف و قم بروز پيدا كند در شهر اصفهان متجلي شد.
وي با اشاره به اين كه سينما از سه گزاره صفت، رسانه و هنر شكل يافته است، بيان داشت: اين سه حوزه نسبت بايد در زمينه فيلمسازي هم‌پوشاني داشته باشد تا به يك نظام معناگرا در فيلم برسد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.